Na het verrassende gelijkspel 2 weken geleden tegen Aswh 2 en een vrij weekend mocht Hoek 2 aantreden tegen de nummer 2 in de competitie Vvgz 2. Een ploeg waar Hoek 2 dit seizoen nog niet tegen had gespeeld, deze speeldag was dan ook een inhaalwedstrijd omdat Vvgz 2 -Hoek 2 eerder wegens de slechte weersomstandigheden was afgelast!

Mede door de inbreng van 2 spelers uit de 1e selectie en een competitieloze dag van Hoek 3 werd er met een grote selectie afgereisd naar Zwijndrecht. Hoek 2 trainer Bart Corstanje die aan het eind van het seizoen vertrekt naar zondag 3e klasser Breskens zal ongetwijfelt de komende weken nog wel eens moeten puzzelen. Waar vaak elke club mee te maken krijgt zijn de blessures, en die beginnen zich een beetje te gaan opstapelen.

Toch zijn dit zorgen voor later want er stond zaterdag een meer dan degelijke ploeg die het vooral in de 1e helft Vvgz 2 meer dan lastig maakte. In de 3e minuut mocht de thuisploeg zijn doelman dankbaar zijn als een bal over de verdediging valt en Hoek 2 een vrij doorgaan lijkt te krijgen. De doelman van de thuisploeg is echter zeer attent op deze diepe bal en doordat hij ver voor zijn doel keept kan hij het gevaar onderscheppen. Het blijkt later zo ongeveer wel het grootste gevaar te zijn van de bezoekers want daarna zit Hoek 2 in de tang bij Vvgz 2.

De thuisploeg zoekt een gaatje in de Hoek 2 verdediging maar het staat allemaal als een blok, Vvgz 2 probeert wel maar echt ballen tussen de palen vallen niet te noteren. Hoek 2 is nogmaals gevaarlijk via een diepe bal, maar ook nu is de doelman attent om gevaar te voorkomen.

Inmmiddels zijn er 45 minuten gespeeld en is de belssuretijd ingegaan als de thuisploeg alleen voor doelman Ottjes verschijnt, een prima redding voorkomt een treffer en zo lijkt de ruststand op 0-0 uit te draaien. Echter laat de prima leidende scheidsrechter Ngoumont nog even door spelen en mag Vvgz 2 nog een vrije trap nemen aan de cornervlag. De bal word door de sterke Zwang ingekopt en zet zo de thuisploeg op 1-0. Een domper voor Hoek 2 evenals de blessure die Arjen Schieman dan nog oploopt.

De 2e helft is volledig in handen van Vvgz 2 en kan Hoek 2 weing tot geen vuist meer maken. Ruben Besuyen lijkt via een solo nog gevaarlijk op weg naar het Vvgz 2 doel te gaan en word dan in een voor de rest sportief duel vakkundig door Stefan Zwang onderuit gehaald wat hem een gele prent oplevert, het is een van de gevaarlijkste momenten van Hoek zijde.

Ook de thuisploeg heeft ondanks het grote veldoverwicht niet echt heel veel kansen, wel moet Rick Ottjes nog gestrekt een bal van tussen de palen tikken en word er op een meter afstand hoog over geschoten. Hoek 2 houd dus lang hoop op een goed moment want zo lang het maar 1-0 blijft is er altijd hoop. Met nog een dikke 5 minuten op de klok valt dan toch de 2-0! Dan is het over en uit voor Hoek 2, geen schande want de thuisploeg was gewoon beter en Hoek 2 heeft er alles aan gedaan dus kon iedereen vrede hebben met deze nederlaag.

Volgende week is er weer een uitwedstrijd voor Hoek 2, en wederom gaat de reis naar Zwijndrecht. Om 12.00 gaat Hoek 2 op bezoek bij het verrassend sterk presterende Groote Lindt 2.