Volg HSV Hoek op social media:

Goede teamprestatie wordt beloond met een overwinning.

03-12-2017 14:39 Noordwijk

Geplaats door Patricia Maljaars in Hoek 1

Nadat Hoek al een aantal wedstrijden niet wist te winnen, moest het vandaag afreizen naar de koploper Noordwijk

Gezien de ranglijst mag je vooraf verwachten dat het een zware klus gaat worden voor Hoek. Hoek creëerde veel kansen, maar wist het net tot de 25 minuut nog niet te vinden. Een voorzet van Wilson werd onderweg met de hand van een Noordwijk verdediger aangeraakt, Hoek voetbalde door maar de inzet van Sidy Ceesay werd niet omgezet in een doelpunt. De arbiter van dienst floot alsnog voor een strafschop, Stef de Backer stond gelijk op en schoot de bal feilloos binnen.

Wat doe je als je voorkomt bij de koploper? De voorsprong proberen vast te houden of uitbouwen?

Hoek bleef kansen creëren, maar op de momenten dat het nodig was werd er met man en macht verdedigd.

Na rust had Hoek alweer de controle en creëerde het een aantal grote kansen. In de 67 minuut pakte Bosma(Noordwijk) zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Tegen 10 man voetballen wil niet altijd zeggen dat dat gemakkelijker gaat. Vandaag wist Hoek de extra man wel te vinden.

Een voorzet van Rik Impens werd door Le Congé in eigen doel gewerkt, 0-2. In de 83ste minuut zette Sidy Ceesay met een geplaatst schot de 0-3 op het scorebord.

Met nog 7 minuten te spelen was de overwinning toch wel binnen?

In de 90ste minuut wist Noordwijk nog wat terug te doen, 1-3. Terwijl Hoek de ploeg was met de meeste kansen kwam Noordwijk opeens terug in de wedstrijd.

Noordwijk pompte de bal naar voren, Hoek probeerde hem weg te werken maar dat lukt niet. Een weggebokste bal van Jordi de Jonghe kwam in de voeten van Le Congé en die schoot zowaar de 2-3 binnen. Het zal toch niet he?

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Noordwijk nog een vrije trap, zelfs de keeper ging mee naar voren. De bal werd hard in de muur geschoten waarna de arbiter direct affloot. Bij Hoek konden ze opgelucht ademhalen want de drie punten gingen gewoon mee naar Denoek.

Scoreverloop:

0-1 Stef de Backer (pen. 25)

0-2 Le Congé (eigen doelpunt 75)

0-3 Sidy Ceesay (83)

1-3 Wendt (90)

2-3 Le Congé (90+2)

Hoek:  Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Stef de Backer, Kim van den Berghe, Thomas van Renterhem; Reguillo Vandepitte, Bram Leroy, Birgen Martens, Rik Impens; Sidy Ceesay (88. Ruben Besuyen) en Douwe Zeegers (87. Sascha Beshliaha.

Bijzonderheden: 67 min krijgt Bosma van Noordwijk zijn tweede gele kaart en moet met 10 man de wedstrijd uitspelen.