Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 2 knokt zich naar zwaarbevochten punt in Zwijndrecht tegen pelikaan 2.

26-11-2017 10:41 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Hoek 2 heeft zaterdag een zwaarbevochten punt meegenomen uit Zwijndrecht. Tegen Pelikaan 2 toch wel 1 èèn van de topploegen uit de reserve hoofdklasse speelde Hoek 2 een uitstekende 1e helft. Kwam niet eens onverdiend op 0-2 voor rust, maar na rust draaide de thuisploeg de duimschroeven zo aan dat Hoek 2 zijn handen nog mocht dichtknijpen dat het nog een puntje overhield aan deze wedstrijd.

Hoek 2 reisde af naar Zwijndrecht zonder aanvulling uit de 1e selectie, maar het vertrouwen na 9 punten uit 3 wedstrijden op rij is groot dus zag Hoek 2 mogelijkheden om mischien een stuntje te behalen bij Pelikaan 2.

De bezoekers starten met een zware tegenwind in, in een ambianche van kou en weinig belangstelling (slechts 10 toeschouwers waarvan 5 uit Hoek)! Misschien was de harde tegenwind wel de inspiratie dat Hoek 2 ondanks een vroege kans voor Pelikaan 2 scherp aan de wedstrijd begon. De eerste prima aanval van Hoek 2 is na een kleine tien minuten, een afgemeten voorzet van Wesley Mieras word maar net naast gekopt door Tijn Tielemans. Dan is al duidelijk dat het goed staat bij Hoek 2 en dat er misschien wel eens mooie dingen kunnen gebeuren.

En inderdaad gebeuren er mooie dingen als Arjen Schieman een vrije trap het doelgebied van Pelikaan 2 indraaid, de bal schampt het hoofd van een Pelikaan 2 speler en verdwijnd achter de doelman, 0-1. Een verrassende voorsprong toch wel zou je zeggen want Pelikaan 2 kan toch echt wel tot de topploegen gerekend worden. Toch is in de 1e helft van kwaliteits verschil weinig te zien, immers Hoek 2 speelt op de momenten dat het het kan goed mee. Hoek 2 geeft in de 1e helft weinig tot niets weg al is de reeks aan corners voor de thuisploeg enorm (5), met de 2e helft meegerend komt Pelikaan 2 op 16 corners!! Nog voor rust komt Hoek 2 op 0-2 als vrije trap door Marco Doens panklaar in de voeten van Gert Jan Hamelink word gekopt, de aankomende Papa schiet de bal snoeihard tegen de touwen en Hoek 2 kan even zijn geluk niet op.Tegen het einde van van de 1e helft gooit Kevin Segers nog even zijn hele lijf en leden voor een schot op doel en voorkomt zo de aansluitingstreffer. De rust word dan ook ingegaan met een 0-2 voorsprong en dat is niet eens geheel onterecht!

Na rust zal alles anders worden want al snel word duidelijk dat de thuisploeg de duimschroeven gaat aandraaien. De beloning hiervoor ontvangt Pelikaan in de 49e minuut als men de 1-2 binnen schiet. Hoek 2 heeft het zwaar en komt nog maar weinig aan voetballen toe al speelt toch ook nog best wat gevaar bij elkaar. Zo stuit Joel Mieras op de doelman na een vloeiende aanval en worden er 2 doelpunten afgekeurd, de 2e afgekeurde was wel terecht, maar bij de 1e afgekeurde goal zat voor Hoek 2 wel een bittere smaak aan.

De thuisploeg beukt op het Hoek 2 doel dat van geen wijken weet, zo red doelman Rick Ottjes binnen een halve minuut tot 2x toe de meubelen met uitstekende ingrepen. Het eind van de wedstrijd nadert en de frustratie neemt bij Pelikaan 2 duidelijk toe als hun verdiende goal maar niet wil vallen. Hoek 2 word van alles verweten van onsportief tot anti voetbal, maar Hoek 2 probeert niets meer dan de punten over de streep te krijgen en voetballen daar komt met door de aanvalsdrang van de thuisploeg niet eens aan toe. Gelukkig zou na afloop de trainer van Pelikaan 2 ook toegeven dat hij het eigenlijk niet zo bedoelde en dat Hoek 2 inderdaad ver achteruit werd gedrongen en zo niet aan voetballen kon toekomen.

De slotfase van de wedstrijd breekt aan en lijkt Hoek 2 ondanks dat het kraakt en piept een overwinning weg te slepen. Maar dan valt in de 87e minuut de dikverdiende gelijkmaker voor de thuisploeg, 2-2. De scheidsrechter trekt er nog volop blessuretijd bij maar gescoord word er niet meer en zo Hoek 2 neemt een verdiend punt mee. Dat laatste zal onwaarschijnlijk de wenkbrauwen bij Pelikaan 2 doen fronzen...maar op basis van de 1e helft waarin zeker Hoek 2 niet onderdeed voor Pelikaan 2 kan je zeggen verdiend!! Op basis van de 2e helft mocht Hoek 2 zijn handjes dichtknijpen dat het maar bij 2 doelpunten bleef want Pelikaan 2 is gewoon een prima ploeg.

Volgende week treft Hoek 2 weer een topploeg, men ontvangt dan de huidige nummer 3 van het klassement Sliedrecht 2 op sportpark "Denoek", aanvang van de wedstrijd is 14.30

Pelikaan 2 - Hoek 2  2-2