Volg HSV Hoek op social media:

Hoek 2 doet goede zaken met winst op Achilles Veen 2!!

19-11-2017 10:50 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Hoek 2 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan met een 2-3 overwinning op  Achilles Veen 2. In een vooral in de 1e helft matige wedstrijd begon Hoek 2 niet best en stond het na amper 20 seconden al op een achterstand. Herstelde dat en schoot in de 2e helft 2x raak, had volop kansen op meer doelpunten maar maakte het zich in de slotminuten nog onnodig lastig toen uit het niets de 2-3 viel. Gelukkig kon Hoek 2 de overwinning over de streep trekken en heeft nu een gaatje geslagen naar de onderste ploegen.

Een 6 puntenduel kon je het wel noemen Achilles Veen 2 - Hoek 2 kijkend naar de ranglijst. Hoek 2 had tot zaterdag 7 punten bijeen gespeeld en Veen 2 1 punt, dus er was Hoek 2 alles aan gelegen om de 3 punten mee te nemen vanaf het prachtige complex van Achilles Veen  om weg te komen uit de gevarenzone.

De wedstrijd was amper 20 seconden oud of Hoek 2 keek al tegen een achterstand aan. Doelman Rick Ottjes verkeek zich op een ogenschijnlijk makkelijke voorzet, loste de bal en kon in 2e instantie de bal niet meer uit de voeten van Ad van Ballegooijen graaien die vervolgens simpel kon binnen schieten, 1-0. Voordeel van zo'n vroege achterstand is dat je nog tijd genoeg hebt om hem onschadelijk te maken.

Dit gebeurde vrij snel als Marco Doens een vrije trap van Arjen Schieman aan de 2e paal binnenkopt, 1-1. Het verloop van de 1e helft kenmerkt zich in veel slechte balaannames, slechte passes en ballen die hoog in de lucht worden gepeert via scheenbenen!! Kortom van beide zijden is het voetbal geen genot naar om naar te kijken. Toch kan Hoek 2 wat kansen bijeen spelen maar is doelman Duyster een sta in de weg voor Hoek 2. Vlak voor rust lijkt hij geklopt als Sidy Ceesay in kopt, echter kan een verdediger van Achilles Veen 2 redding brengen op de doellijn. De rust word inggegaan met een gelijke stand en dat is een afspiegeling van de 1e helft waar beide ploegen aan elkaar zijn gewaagd.

Hoek 2 komt getergt uit de kleedkamer en krijgt direct al 2 kansen om op voorsprong te komen. Echter bij de uitbraakt die volgt lijkt Hoek 2 niet te mogen mopperen als scheidsrechter van Meerkerk niet naar de stipt wijst als er een overtreding word gemaakt op de rand van het strafschopgebied. Hoek 2 zakt na het scherpe begin even wat weg maar dan toont het na een klein kwartier toch tekenen van herstel. Het speelt een paar enorme kansen bijeen mede door de met grote inzet spelende Sidy Ceesay die een paar keer alleen voor de doelman verschijnt. Maar de dekselse 18 jarige doelman die op 17 jarige leeftijd al zijn debuut noodgedwongen in de 1e ploeg van Achilles Veen maakte ranselde enkele ballen eruit wat wijst op groot talent!! Maar het is toch uitstel want in de 68e mimuut komt Hoek 2 dik verdiend op voorsprong als Marc de Haas een voorzet van Marco Doens afrond, 1-2.

De thuisploeg sputterd daarna nog even tegen als een kopbal rakelings over gaat maar het is toch vooral Hoek 2 dat laat zien iets meer in zijn mars te hebben. Zo geeft de ingevallen Wesley Mieras een uitstekend afgemeten balletje op Sidy Ceesay, echter stuit hij weer op de doelman, ook in de rebound van de prima spelende Ruben Buseyen is de doelman de winnaar! Hoek 2 werkt zich het snot voor de ogen en krijgt daar de beloning voor, het is Ceesay toch gelukt om de doelman te passeren en tekent voor de 1-3.

Achilles Veen 2 loopt op zijn laatste benen en wankelt en lijkt de genade klap te krijgen als Ruben Buseyen een listig lobje over de doelman geeft en op weg lijkt naar de 1-4, echter kan in extremis de bal nog van de lijn worden gered.

Maar dan de slotfase, het is nu allemaal hots knots begoniavoetbal en Hoek 2 is zijn organasatie toch wel kwijt als in de 89e minuut de 2-3 valt!! Bij Hoek 2 vreest men weer voor een SSV 65 2 senario zoals afgelopen seizoen!! Maar waar Hoek 2 vorig seizoen in de slotfase en tegen concurenten nogal eens onnodig doelpunten tegen kreeg en verloor daar blijft men nu wel overeind. Als de scheidsrechter voor het laatst fluit deze middag is Hoek 2 opgelucht en blij met de overwinning en hoort men met genoegen de andere uitslagen aan. Door deze 3 punter sluit Hoek 2 aan bij de onderkant van de middenmoot en schaft zich het wat lucht. Wat ook lucht geeft is de mededeling afgelopen week van de KNVB dat er maar 1 degradant is en 2 ploegen promotie degradatie wedstrijden moeten spelen. Waar vorig jaar Hoek 2 vorig seizoen 4 ploegen onder zich moest houden zijn het er dit seizoen dus 3. Met een gaatje van 7 punten naar de nummer 12 en 13 ziet het er op dit moment goed uit, maar met nog 4 wedstrijden voor de winterstop tegen ploegen waar Hoek 2 het traditioneel lastig tegen heeft is er nog geen redenen om op de lauweren te rusten!!

Volgende week wederom een uitwedstrijd voor Hoek 2, men gaat om 12.30 op bezoek bij Pelikaan 2 in Zwijndrecht.

Achilles Veen 2 - Hoek 2   2-3

1-0 Ad van Ballegooijen

1-1 Marco Doens

1-2 Marc de Haas

1-3 Sidy Ceesay

2-3 Ad van Ballegooijen