Volg HSV Hoek op social media:

Winst voor Hoek 2 maar verzuimt aan zijn doelsaldo te werken.

05-11-2017 10:20 Hoek

Geplaats door Johnny de Ritter in Hoek 2

Hoek 2 boekte zaterdag een nuttige overwinning op concurent SSV 65 2 maar verzuimde om aan een beter doelsaldo te werken. Doordat Hoek 2 een karrevracht aan kansen miste bleef het geslepen SSV 65 2 hoop houden en kon Hoek 2 pas na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen.

Hoek 2 ontving zaterdag SSV 65 2, de ploeg waar het eigenlijk nog wel wat tegen goed te maken had. Vorig seizoen ging in de uitwedstrijd tegen de symphatieke ploeg uit Goes een voorsprong van 1-2 in de slotfase verloren op wonderbaarlijke wijze en in de thuiswedstrijd mocht Hoek 2 zijn handjes dichtknijpen dat in blessuretijd een doelpunt van SSV 65 2 (overigens terecht ook volgens SSV) werd afgekeurd. De 3 punten moetsen kost wat kost op Hoek blijven en was de versterking vanuit de 1e selectie in de vorm van Douwe Zeegers en Birgen Martens een mooie opsteker.

Na een wat afwachtende fase werd Hoek 2 na een dikke 10 minuten voor het eerst gevaarlijk als Brian van Hoorn met een onnavolgbare hakbal de doelman verrast, maar gelukkig voor de bezoekers staat er nog een verdediger op de doellijn die een doelpunt kan voorkomen. Niet veel later een vrije kopkans van Birgen Martens die naast zeilt en nog binnen de 20 minuten een grote kans voor Brian van Hoorn die op de doelman stuit, de rebound van Marco Doens gaat rakelings naast.

Halverwege de 1e helft lijkt Hoek 2 dan op voorsprong te gaan komen maar de inzet van Birgen Martens teisterd beide palen en stuiterd tot ontzetting van Hoek 2 weer het veld in. Gaat het zo'n dag worden dat jezelf de mooiste kansen om zeep helpt en de tegenstander met de punten ervandoor gaat?

Gelukkig is daar na een half uur spelen de verdiende voorsprong voor Hoek 2 als Douwe Zeegers een voorzet van Sander de Haas binnen tikt, 1-0. Gerust zijn ze er bij Hoek 2 niet op want SSV 65 2 komt dan wel schaars over de middenlijn gevaar zit er wel in speldeprikken. Zo beland een indraaiende corner plots op de lat en is het 10 minuten voor rust plotseling 1-1 nadat SSV 65 2 2 corners op rij mocht nemen.

Met deze stand gaat men ook de rust in en staat Hoek 2 er wat verbijsterd bij, zoveel beter en een reeks aan kansen en mogelijkheden en toch een gelijke stand.

Op zich kan Hoek 2 weinig worden verweten want men speelt aardig tot goed voetbal, alleen moet het tempo wat omhoog en moeten inderdaad de kansen worden benut. Al vroeg in de 2e helft benut Hoek 2 zijn kans na een een snelle uitbraak via Marco Doens die Douwe Zeegers aanspeelt die vervolgens met een loopzuivere voorzet Birgen Martens in staat stelt om Hoek 2 op voorsprong te schieten. Beheerst schuift de amicale Martens  de bal binnen en zet Hoek 2 op een 2-1 voorsprong. De thuisploeg ruikt bloed en wil en verdiend ook meer, zeker de hardwerkende Wesley Mieras verdiend eigenlijk wel een doelpuntje maar ziet tot afgrijzen zijn inzet op de binnenkant paal belanden. Na een dikke 10 minuten na rust is daar wel de 3-1 als Douwe Zeegers een voorzet van Brian van Hoorn afrond, 3-1.

De bezoekers uit Goes komen er lange tijd niet meer aan te pas en is het Hoek 2 dat net als voor rust kans op kans om zeep helpt. Zo blijft het toch nog steeds een gevaarlijk en zoekt SSV 65 2 in de slotfase toch nog de aanval. Valt dan zo'n aansluitingstreffer dan kan het zomaar nog link worden. Gelukkig voor Hoek 2 valt er geen treffer voor de Goesenaren en is de blijdschap en opluchting na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bel begrijpelijk. Een belangrijke zege op een een concurent onderin het klassement voor Hoek 2. Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden sluit Hoek 2 aan bij de onderkant van de middenmood maar zal er nog hard gewerkt moeten worden en zal men puntjes moeten  blijven sprokkelen. De eerst volgende tegenstander is Achilles Veen 2 ook een concurent voor lijfsbehoud, men kan dus met recht spreken van een 6 punten duel over 2 weken.

Echter volgende week gaat Hoek 2 eerst op bezoek in het kader van de bekerstrijd bij Serooskerke 2.

Hoek 2 - SSV 65 2  3-1

1-0 Douwe Zeegers