Het zit Hoek 2 nog niet allemaal mee, zelf nog wat blessures van bepalende spelers en vanuit de 1e selectie is de aanvoer door blessures ook nog niet optimaal. Desondanks stond er een aardig elftal op het prachtige hoofdveld van Kozakken Boys om het de thuisploeg lastig te maken. De thuisploeg had ook een meer dan aardig elftal, zo stond Aschwin Bakema tussen de palen die vorig seizoen nog met Rijsoord naar de hoofdklasse promoveerde (klasse waarin hoek 1 uitkomt). Tevens stonden er een aantal talentvolle jeugdspelers aan de aftrap die vorig seizoen promoveerden naar de 3e divisie O19. Het zijn dingen waar we als Hoek alleen maar van kunnen dromen. De club uit Werkendam had dit seizoen mede door het goede presteren van het 1e elftal in de 2e divisie maar liefst 100 aanmeldingen voor de O19 waar uit gelecteerd kon worden. Iets wat in Zeeland ondenkbaar is want stel dat je als speler een stap hoger wil maken of gevraagd word om op een wat hoger niveau te komen voetballen b.v hoger 2e elftal. Het lijkt wel een doodzonde om dit te doen.

Om 15.00 werd er afgetrapt en werd al naar een paar minuten duidelijk dat Hoek 2 een zware middag te gemoed ging. De bezoekers kwamen niet in hun ritme en wisten vaak niet waar ze moesten lopen. Het gaf de thuisploeg alle gelegenheid om frank en vrij te combineren. Na een kwartier komt de thuisploeg verdiend op voorsprong, en na een dikke twintig minuten word met werkelijk een geweldige knal van afstand in de winkelhaak de score verdubbeld en was het al snel over en uit voor Hoek 2. Zeker als een minuutje later al de 3-0 binnen ligt. Hoek 2 kan er weing tegenover stellen, Enkel een schot van Ruben Buseyen op de vuisten van de doelman is vermeldingswaardig. Met een ruime achterstand gaat Hoek 2 de rust in en daar word duidelijk dat niet alleen de achterstand zorgelijk is maar nog meer de personeele bezetting. Willy Bories moest halfverwege de 1e helft het veld al verlaten en in de rust blijft Jens Beresole achter in de kleedkamer. Beide blessures zagen er niet goed uit en zadeld Hoek 2 dus op met zorgen.

In de 2e helft probeert Hoek 2 de zaken nog enigzins te beperken, de thuisploeg loop nog uit naar 5-0. De bezoekers redden nog wel de eer als Kenneth Dieleman de bal tegen de netten schiet, 5-1. Vooral in de slotfase bijt Hoek 2 nog van zich af en moet de doelman van Kozakken Boys 2 een schot van Ruben Buseyen onschadelijk maken met een stijlvolle redding. Smetje op het eind van het duel is dat het wat onvriendelijk, zo word er na een overtreding van een speler van Hoek 2 nagetrapt terwijl de scheidsrechter al heeft gefloten, en word een speler van Hoek 2 beledigd door een staflid van de thuisploeg. Gelukkig loopt de zaak niet uit de hand en bied het bestuur van de thuisploeg direkt na afloop zijn excuses aan voor het voorval. Het siert de club uit Werkendam, wedstrijden tussen beide ploegen zijn vaak op het scherpst van de schede maar met wederzijds respect. Alleen deze middag was het mede door het makke optreden van Hoek 2 al snel een gelopen koers en boekte de thuisploeg een dik verdiende 5-1 overwinning.

Volgende week wacht voor Hoek 2 promovendus Groote Lindt 2 in een thuisduel. Op dit moment is nog onduidelijk hoe laat de wedstrijd zal aanvangen. Het duel stond in eerste instantie op 12.30 vastgesteld maar organisatorisch en door het groot aantal wedstrijden is het wenselijk dat de wedstrijd naar 11.30 word verzet. Hoek is afhankelijk van de bereidwillige medewerking van Groote Lindt 2 of het duel inderdaad naar 11.30 verzet kan worden. Gelukkig voor Hoek 2 is het met aanvangstijden schuiven na volgende week weer verleden tijd, dan spelen Hoek 1 en Hoek 2 immers hun wedstrijden weer om en om thuis en gaat Hoek 2 weer op het vertrouwde tijdstip van 14.30 spelen.