Het was voor Hoek 2 zaterdag wel even wennen aan het vroege aanvangstijdstip van 11.30 in een thuiswedstrijd. Doordat de planning van de knvb niet geheel loopt zoals men op Hoek had gehoopt speelden er zaterdag 3 seniorenteams thuis, neem daarbij de jeugdwedstrijden en de 2 speelvelden dan word het al snel passen en meten. Daardoor moest Hoek 2 al om dit vroege tijdstip aftrappen en zal dit hoogstwaarschijnlijk over twee weken nogmaals zijn als Hoek 2 thuis speelt tegen Groote Lindt 2. Vanaf dan spelen Hoek 1 en 2 weer om en om thuis en kan men weer gewoon om het vertrouwde 14.30 tijdstip aftrappen.

Voor de bezoekers uit Leerdam was het dus vroeg uit de veren maar dit bleek in hun spel geen invloed te hebben. De bezoekers uit de glasstad die een vernieuwde staf hebben legden een aardig potje voetbal op de mat en Hoek 2 deed daar vrolijk aan mee zodat er een leuke wedstrijd ontstond waar beide ploegen niet voor elkaar onder deden.

Het 1e kwartier van de wedstrijd was licht in het voordeel van de bezoekers maar daarna was Hoek 2 lange tijd in de 1e helft de iets gevaarlijkere ploeg. Na een kleine vijf minuten een eerste kansje voor Hoek 2 als Ruben Besuyen door de LRC 2 defensie slalomt maar stuit uiteindelijk op de benen van doelman Ruitenbeek. Een paar minuten later is het gevaarlijk aan de andere zijde en stuit LRC 2 op de benen van doelman Vin Vercouteren. Doelman Vercouteren normaal gezien 2e doelman van Hoek 1 kon door het vroege tijdstip en het samen thuis spelen nu ook eens speelminuten maken. Dat voordeel heb je dan weer wel dat je gebruikt kunt maken van reserve spelers van het 1e elftal, maar voor de rest zal Hoek 2 er niet rouwig om zijn dat men zelf weer de hoofdact van de zaterdag is.

Voor rust was Hoek 2 nog enkele malen gevaarlijk aan het LRC 2 doel, zo was men na een kwartier dicht bij een voorsprong als Brian van Hoorn een voorzet afgeeft op Gert Jan Hamelink die de bal net kan raken richting het doel. De goed mee gelopen doelman Ruitenbeek voorkomt met een prima redding een doelpunt.

Met een 0-0 gaan beide ploegen de rust in, deze stand geeft op dat moment de verhoudingen al juist weer.

De 2e helft begint Hoek 2 wat slapjes aan de hervatting en loopt een misverstand na een kleine 3 minuten in vedediging van Hoek 2 met een sisser af. Toch antwoord Hoek 2 een minuut later via een geplaatst schot van Wesley Mieras dat rakelings over scheert direct. Het spel dat van goed niveau is golft op en neer als de laatste twintig minuten ingaan. Dan plots schrik bij Hoek 2 als scheidsrechter Kapteijn naar de stip wijst voor een vermeende handsbal van Jens Beresole. Volgens de Hoek 2 spelers een ongelukkige omdat hij een licht duwtje kreeg, maar de leidsman is onverbiddelijke en legt de bal op de stip. Voor LRC 2 een mooie gelegheid om op voorsprong te komen, dit gebeurt ook en zo leiden de bezoekers met 0-1.

Maar Hoek 2 antwoord direct als Marc de Haas met een afgemeten pass Gert Jan Hamelink wegstuurd die vervolgens met een fraaie stift de doelman passeert, 1-1. De toeschouwers waarderen deze meer dan prachtige goal met applaus voor Mister Hoek 2 Gert Jan Hamelink die overigens met dit doelpunt zijn broer Peter passeert in de ranglijst van doelpuntenmakers voor Hoek 2 in de reserve Hoofdklasse. Voor Gert Jan Hamelink was het zijn 44e, broer Peter kwam ooit tot 43 doelpunten, ongetwijfeld zal hier bij de Hamelinkjes aan de tafel nog wel eens over worden gesproken.

Met deze gelijkmaker werd ook het eindsignaal bereikt want beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. De thuisploeg probeerde nog wel iets te forceren waar de bezoekers meer het punt koesterden. Maar zoals het gehele duel gelijk opgaand was eindigde het dus ook in een terechte puntendeling waar beide ploegen tevreden mee konden zijn.

Volgende week wacht Hoek 2 een pittig uitduel als men naar Werkendam afreist voor een wedstrijd tegen Kozakken Boys 2. Een prachtig affiche voor de mannen van Bart Corstanje want wedstrijden tussen Kozakken Boys 2 en Hoek 2 zijn vaak duels met alles erop en eraan.