Hoek 2 startte zaterdag de competitie met een uitwedstrijd bij de absolute grootheid in de reserve Hoofdklas Zuid 1 ASWH 2. De ploeg uit Hendrik ido Ambacht behaalde afgelopen seizoen het zoveelste kampioenschap en zal ook dit seizoen weer een gooi naar het kampioenschap doen om vervolgens zich te kunnen meten in de strijd om het landskampioenschap voor reserve elftallen. Ook hierin slaat het 2e elftal van de 3e divisionist doorgaans geen modderfiguur. Ondanks de vaak vele wisselingen in de ploeg elk seizoen staat er ook dit seizoen een elftal waar je als voetballiefhebber met plezier kunt gaan kijken.De bezoekers uit Zeeuws Vlaanderen daarin tegen hebben al jaren een standvastige selectie, zo stonden er nog 3 spelers bij Hoek 2 in de basis die in het seizoen 2008-2009 de laatste overwinning in een uitwedstrijd op ASWH 2 boekte (0-1).

Het kwaliteitsverschil is ook bekend en is het geen schande om van dit ASWH 2 te verliezen. Maar Hoek 2 dat was afgereisd met alleen spelers uit de eigen 2e selectie zou zijn huid duur verkopen. De uitgekiende tactiek stuit echter altijd nogal tot weerstand in Ambacht. De thuisploeg zou graag zien dat de tegenstander met openvizier op de aanval speelt om vervolgens met grote cijfers te worden afgedroogd. Daar past Hoek 2 voor en waarschijnlijk meerdere ploegen want met grote cijfers worden afgedroogd, of je huid zo duur mogelijk te verkopen en met kleine cijfers eraf te gaan is toch iets beter voor het zelfvertrouwen.

Nadat scheidsrechter Twiss om 12.00 de competitie opgang floot was het in de 5e minuut de thuisploeg die zijn eerste kans had, een prima redding van Rick Ottjes voorkwam een vroege achterstand. De eerste aanvallende inpulsen van Hoek 2 waren er na een dikke tien minuten toen Brian van Hoorn een foute pass  van ASWH 2 onderschepte en richting het doel ging, in zijn ooghoeken zag hij Marco Doens mee opkomen door het midden. Hij wilde Doens aanspelen echter stuitte de bal op het lichaam van een ASWH 2 verdediger, al dan niet op de arm maar scheidsrechter Twiss oordeelde aangeschoten.

Het was een van de spaarzame uitbraken van Hoek 2 dat verdedigend een uitstekende indruk maakte en weinig kansen weg gaf. Enkele schoten huizenhoog over en twee prima reddingen van Rick Ottjes waren de momenten voor het doel van Hoek 2. In de slotseconden nog een gevaarlijk moment als Marc de Haas een spaarzame mispeer had en bijna zijn eigen doelman verschalkte, uit de toegekende hoekschop werd nog rakelings naast gekopt.

De 2e helft een zelfde spelbeeld, Aswh 2 domineerd en Hoek 2 probeert de zaak gesloten te houden. Na een dik kwartier in de 2e helft lijkt ASWH 2 met enorme pegel van afstand op voorsprong te komen, maar een katachtige van Rick Ottjes voorkwam een achterstand. In de 72e minuut wederom een schot van afstand die Ottjes uit zijn doel tikt, echter valt de bal in de voeten van een ASWH 2 speler die de verdiende 1-0 voor de thuisploeg kan binnen schieten.

Hoek 2 vlagger van Wasbeek steekt zijn vlag voor vermeend voordeel van buitenspel omhoog maar scheidsrechter Twiss weigerd het vlagsignaal te honoreren. Dat mag en was misschien ook terecht, echter had de leidsman uit fatsoensnorm toch even zijn assistent mogen raadplegen. Het zet wat kwaad bloed bij Hoek 2 dat met deze achterstand zijn eventuele stuntje uit de handen ziet glippen. De thuisploeg is de baas op het veld en niet veel later na de openingstreffer is daar de 2-0. Een schot van afstand waar volgens enkele Hoek 2 spelers de scheidsrechter hinderlijk in de weg liep is Rick Ottjes die de bal laat ziet ziet komen kansloos, 2-0. Het mopperen van Hoek 2 gaat even later nog door als aan de zijkant een ASWH 2 speler de bal overduidelijk over de zijlijn speelt, de grensrechter van ASWH 2 vlagt iets wat bescheiden voor Hoek 2. De bal die in het bezit was van een ASWH 2 speler word snel in gegooid en de scheidsrechter oordeeld tot ieders verbazing dat de thuisploeg mag gooien. Vervolgens komt de bal voor het doel en die verdwijnt ook nog eens tegen de touwen, 3-0.

Verbouwereerd kijkt Hoek 2 toe en baalt het dat bij alle 3 de treffers de leidsman een rol speelde. Het zijn overigens geen excuses voor de nederlaag want de thuisploeg was gewoon de betere en verdiende ook de winst maar Hoek 2 mocht zich met recht toch enigzins benadeeld voelen.

Was deze nederlaag toch wel ingecalculeerd daar zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen LRC Leerdam 2 hopelijk de eerste punten gehaald moeten worden. De wedstrijd zal voor Hoek 2 op een ongebruikelijk tijdstip van 11.30 plaatsvinden!!!! Wegens de drukte aan thuiswedstrijden is dit duel naar voor gehaald en speelt Hoek 2 de voorwedstrijd van Hoek - RVVH en hoopt men op de steun van het publiek.