Afgelopen zaterdag kwam FC Axel 2 op bezoek, het 2e elftal van FC Axel dat al jaren onder de leiding staat van oud Hoek 2 trainer Piet de Vries (kampioen met Hoek 2 in 2007/2008 in de reserveHoofdklas). De ploeg van de Vries had ook twee overwinningen op zak dus was het een wedstrijd van er op of er onder voor beide teams. Het 2e elftal van FC Axel is inmiddels afgezakt naar de reserve 3e klasse nadat het vorig seizoen degradeerde uit de reserve 2e klasse waarin ook Hoek 3 uitkomt. Er werd bij de Axelaars weing omgekeken naar het 2e elftal destijds en was degradatie onvermijdelijk. Maar dit seizoen moet de weg omhoog worden ingezet en heeft men niets te zoeken in de reserve 3e klas volgens de Vries. "We hebben veel goede jeugd doorgeschoven met enkele spelers met de nodige routine en willen zo snel mogelijk hoger op".

Mooie woorden maar het kwam er zaterdag niet geheel uit, al was de eerste kans in de wedstrijd wel voor FC Axel 2 en had bij een 2-0 stand zomaar de 2-1 kunnen vallen en de wedstrijd misschien anders doen verlopen. Maar alle mitsen en maren en als ten spijt was het Hoek 2 dat domineerde en eigenlijk nog compassie had want de karrevracht aan gemiste kansen had de score naar zeer hoge hoogte op doen kunnen lopen.

Voor rust deed Hoek 2 het qua score nog rustig aan met een doelpunt van Brian van Hoorn en Gert Jan Hamelink, 2-0. Na rust zorgde Wesley Mieras voor 3-0 en toen begon het te regen....zowel letterlijk als figuurlijk. Gert Jan Hamelink 4-0, Brian van Hoorn 5-0, uit een strafschop schoot Hamelink de 6-0 binnen. De zeer sterk spelende Kevin Segers bekroonde zijn optreden met zijn 1e doelpunt in Hoek 2 dienst, 7-0. Gert Jan Hamelink zorgde met zijn 4e treffer deze middag voor 8-0 en het slot akkoord kwam op naam van Wesley Mieras, 9-0.

Hoek 2 werd door deze monsterscore poulewinnaar voor FC Axel 2 en plaatst zich hierdoor sinds seizoen 2014/2015 weer eens voor de volgende ronde. Eigenlijk is de beker voor Hoek 2 bijzaak want de competitie daar draait het om, handhaving in de reserve hoofdklas is het doel, al hoopt men stiekem dit doel wat te kunnen bijstellen gedurende het seizoen. Een zware competitie heeft ook zijn nodige rustdagen nodig en dat kon vaak tijdens bekerweekenden. Naar als je helemaal in het veld sta denk je daar uiteraard niet over na en wil je winnen.

Voor Hoek 2 begint de competitie met een zeer zware uitwedstrijd als men op bezoek gaat bij regerend kampioen ASWH 2. Geen makkelijk begin voor Hoek 2 maar je kunt het maar gehad hebben. Waar Hoek 2 zich dus plaatste voor de volgende ronde daar werd ASWH 2 uitgeschakeld. De reserves van de 3e divisionist vonden hun Waterloo in De Zwerver in het bekertournooi voor standaardelftallen waar reserve hoofklassers in mogen uitkomen als ze kampioen worden of een periodetitel behalen.

De wedstrijd van ASWH 2 - Hoek 2 om 12.00 is de voorwedstrijd van ASWH - Quick Boys, als speler een mooie entourage om je wedstrijden in te moeten afwerken!!