Op zaterdag 14 augustus begon Hoek 2 de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een eerste training, gevolgt door enkele nuttige oefenpartijen. Er werd qua uitslag nipt gewonnen van Hoofdplaat met 2-1, op het trainingsweekend in Limburg werd nipt verloren van zondag 4e klasser Schinveld met 3-2 en afgelopen dinsdagavond kreeg men een flinke oorwassing van Terneuzen 2 met 4-0.

Ondanks dat het nog maar voorbereiding was kwam de ruime nederlaag tegen Terneuzen 2 toch wel even aan, maar reden tot grote paniek is er nu ook weer niet. Hoek 2 weet zijn plaats en de grootste doelstelling dit seizoen is dezelfde als afgelopen seizoen en dat is aan het eind van het seizoen boven de gevreesde streep te staan.

De selectie van Hoek 2 bleef grotendeels in tact, Justin de Zeeuw verliet Hoek 2 voor Breskens en Willy Bories trok de weide wereld in om ergens zijn droom als contractspeler te verwezelijken. Maar met de komst van Mark de Haas en Peter Doens beiden terug op het oude nest en Arjan La Feber is de selectie qua grote weer op peil. Een belangrijk zaak want voetballen in de Reserve Hoofdklas vergt veel van de spelers en is iedereen keihard nodig.

Dat blijkt nu al want van de ruim 20 koppige selectie zijn er een aantal nog niet speelklaar voor komend seizoen. Zo heeft Marco Hamelink die in juni 2016 zijn enkel brak op de "Hoekse Feesten" een terugslag gehad, is Marnick de Bat die op de laaste speeldag zijn kruisbanden scheurde nog lange tijd uit de roulatie. Ook de blessure van doelman Sander Pijpelink (waarschijnlijk tot november) is een aderlating, echter laat Rick Ottjes op dit moment duidelijk zien er ook aan te komen. Met enkele puike optredens laat hij zien ook graag het doel van Hoek 2 te willen verdedigen en het zo de trainers moeilijk te maken. Ook Peter Doens is nog niet fit, een knieblessure houd een rentree in het Hoek 2 shirt nog tegen.

Een lichtpuntje was dat afgelopen week Willy Bories zich weer melde op Hoek, hij had nog geen club gevonden in verre oorden.Trainde mee bij Breskens maar zou daar niet op zijn geliefde positie kunnen spelen. Dat kon bij Hoek 2 wel en zo speelt de Mexicaan tot minimaal december weer bij Hoek 2, daarna gaat hij wederom een poging wagen om zijn droom te verwezelijken.

Afgelopen zaterdag stond dan de officiele start van het seizoen op het programma met een bekerwedstrijd tegen Terneuzense Boys 2 op het programma. Hoek 2 is mede ingedeeld in een poule met Zaamslag 2, FC Axel 2 een leuke regionale poule dus, dit is wel eens anders geweest met zeer vroege (qua tijdstippen) uitwedstrijden op donderavond naar de overkant. Dit is door het verleggen van de start van de competitie naar half september gelukkig verleden tijd.

De wedstrijden voor de beker worden door het trainersduo Corstanje Mullaert gezien als verlengstuk van de voorbereiding, toch wil men altijd winnen al beseft men dat als je geen beker speelt je af en toe eens een broodnodige vrije zaterdag hebt. Maar als je tussen de lijnen staat denk je daar niet aan en zo won Hoek 2 verdiend met 2-4 van Terneuzense Boys 2 in een aardige partij. Hoek 2 kwam via Ruben Besuyen op 0-1, de 0-2 kwam op naam van Brian van Hoorn op een voorzet van Besuyen. Een wat makkelijk gegeven strafschop betekende 1-2, maar Titas Vitukynas maakte na een fraaie solo snel de 1-3. De Litouwer die met zijn laaste club Trakai nog uitkwam in de europa league speelde met Hoek 2 mee nadat hij in de voorbereiding van Hoek 1 geblesseerd raakte.

Na rust was Hoek 2 de bovenliggende partij, verzuimde echter de kansen te verzilveren en kwam Terneuzense Boys 2 met een van richting veranderd schot (2-3) ineens weer in de wedstrijd. Sander Haas schoot Hoek 2 in veilige haven en zo won Hoek 2 zijn eerste officiele duel van dit seizoen.

Komende dinsdagavond speelt Hoek 2 nog een oefenwedstrijd in en tegen Zaamslag 1, komende zaterdag ontvangt met om 14.30 Zaamslag 2 in het kader van de bekercompetitie.