Het gaat over Patrick de Guchteneire en Tim Brouwer, 2 kerels die de laatste jaren Hoek 3 samen met o.a oud trainer/vlagger en mister Hoek 3 Giel Bentschap Hoek 3 tot beste 3e elftal van Zeeland mochten uitroepen. Tot op de dag van vandaag is Hoek 3 nog steeds het beste 3e elftal van Zeeland!! Want ondanks dat de zo geroemde jeugdopleiding en het 3x zo groter zijn in aantal leden van onze vrienden van vv Kloetinge eindigde Hoek 3 weer keurig op een veilige plaats in de Reserve 2e klasse en moet Kloetinge 3 zich nog maar zien veilig te spelen.

De bekenste voor de buitenwereld is uiteraard Patrick de Guchteneire!! Speelde 27x voor Hoek 1, maar 1 van zijn bekenste wedstrijden was waarschijnlijk de bekerwedstrijd tegen N.E.C!! Lang hield Hoek 1 stand tegen de eredivisionist getraind door Johan Neeskens en leek een stunt in de maak, totdat Guchteneire in de slotminuten een sliding inzette op Gorgi Hristov. Gewillig ging de Macedonier naar de grond en wees de scheidsrechter naar de stip, de strafschop werd benut en eindigde de wedstrijd in 1-2. Een wedstrijd die gerust in de top 10 van unieke gebeurtenissen van de historie van de club kan worden bijgeschreven.

Andere hoogte punten in de carriere van Patrick de Guchteneure zijn uiteraard de 2 kampioenschappen met Hoek 2 in de Reserve Hoofdklasse en het spelen om het landskampioenschap van Nederland voor reserve elftallen. Ook 2 bekeroverwinningen staan op zijn palmares.

Hij speelde ca 58 volledige competitiewedstrijden en 16 inval of wisselbeurten voor Hoek 2. Mede door blessures is het aantal wat aan de lage kant maar het belang en het overwicht dat Guchteneire had was de oorzaak dat Hoek 2 op hoog niveau kon acteren. Zijn inzicht slimmigheid en vooral geniepigheid maakte van Hoek 2 een topelftallen tussen 2004 en 2009.

Ook in de beker waren er de nodige hoogtepunten, vooral het seizoen 2008/2009 speelde Guchteneire een prachtig bekerseizoen met Hoek 2, onvergetelijke wedstrijden tegen SC Emma en Kloetinge als absolute hoogtepunten.

In het seizoen 2011/2012 werd een stapje terug gedaan naar Hoek 3 waar ook de nodige topseizoenen zouden volgen. Kampioen in de reserve 2e klas wat tot gruwel bij Hoek 2 leidde omdat er vanaf die tijd ook ineens met een minibus moest worden gereist omdat Hoek 3 ook vaak verre uitwedstrijden moest spelen. Toch was Hoek 2 zonder het uit te spreken vaak genoeg trots op Hoek 3 als er b.v weer eens werd gestunt in de nacompetitie. Vorig seizoen nog stond Hoek 3 aan de poort van de res 1e klas als pas in de finale SC Amslelwijck 2 de betere blijkt te zijn.

Ongetwijfeld zullen de echte Hoek 3 spelers nog veel mooiere anekdotes kunnen vertellen over deze wedstrijden, maar feit blijft dat Patrick de Guchteneire veel heeft betekent voor de elftallen 2 & 3!!

De wat onbekendere voor de buitenwereld die afscheid neemt is Tim Brouwer. Onbekender maar niet minder belangrijk want de humor en enthausiasme van Brouwertje  pasten precies in de saus van Hoek 3.

Toch gaat dit verhaal terug naar Hoek 2 waar Tim Brouwer met ca 21 volledige wedstrijden niet tot de toppers behoord, maar het vaak zonder morren 45 wissel of invalbeurten op zijn cv wel een belangrijk onderdeel was van Hoek 2 in de jaren 2002 tot 2006 en waar hij eenmaal de beker mee won.

Brouwer zijn voetbalcarriere bevat ook nog 1x een wedstrijd in Hoek 1 in het seizoen 2003/2004 als hij in de thuiswedstrijd tegen Bennekom in de 2e helft nog speelminuten mag maken.

Zijn grootste successen viert hij echter in Hoek 3 dat eigenlijk een uniek elftal is dat nu jammerlijk uit elkaar valt. Zo nam vorig seizoen topkeeper Robin Francke al afscheid evenals Kevin de Smet en Albert Kingma (sorry dat ik wat namen vergeet misschien), goed beseffend zijn dit unieke momenten voor de club waar te weinig bij stil word gestaan! Hoek heeft dan misschien niet de beste jeugdopleiding, maar qua senioren mag Hoek mede door hun zich rekenen tot de absolute top van Zeeland.

Waar Patrick de Guchteneire Hsv Hoek volledig vaarwel zegt (enkel nog eens een wedstrijdje van Hoek 2 & 3 bekijken) en zich volledig op een tenniscarrierre gaat richten daar gaat Tim Brouwer gelukkig nog niet verloren voor de HSV. Als trainer van de jongste jeugd gaat hij proberen om over een kleine 10 jaar weer mooie voetballers af te leveren bij Hoek 2 en 3.... en wie weet kunnen zij dan 20 jaar later ook weer terug kijken op een mooie tijd in de lagere senioren van HSV HOEK!!!!!

PATJE en BROUWERTJE BEDANKT VOOR DE MOOIE JAREN!!