Hoek 2 zat na het verlies vorige week bij Nieuw lekkerland 2 toch wel een beetje in zak en as. De uitslagen op de andere velden waren gelukkig wel van dien aard dat men handhaving nog steeds in eigen handen heeft, maar gezien het competitieprogramma van Hoek 2 vreesde men wel met 3 ploegen uit de top 5 nog in het verschiet.

Deze week had Hoek 2 al de eerste kleine meevaller, immers de op buitelandsestage zijnde Willy Bories toch wel een zeer belangrijke pion kon tegen alle verwachtingen in zaterdag gewoon aantreden tegen Sliedrecht 2. Hard nodig deze meevaller want de ruime selectie begint door schorsingen, blessures en vakanties wat krap te worden in de beslissende fase van de competitie.

Zaterdag kwam de nummer 2 van de ranglijst Sliedrecht 2 op bezoek, de ploeg moest dan afgelopen week wel het kampioenschap laten aan ASWH 2 maar was absoluut niet naar Hoek gekomen om cadeautjes uit te delen.

Na een kleine 10 minuten was er al dan niet een cadeau voor Sliedrecht 2 als er met een geurtje van buitenspel de wedstrijd door de bezoekers word open gebroken, 0-1. Hoek 2 grensrechter Kuzee vlagde voor buitenspel maar scheidsrechter Koster liet doorgaan omdat hij er van overtuigd was dat het geen buitenspel was.Na afloop verklaarde Koster toch de beelden nog eens na te willen kijken, dit kan tegenwoordig want de wedstrijd was live via Zeelandnet te volgen en terug te bekijken. De thuisploeg kocht hier uiteraard niets voor want het doelpunt werd dus niet geannuleerd.

Een kleine 5 minuten na de openingstreffer kwam Hoek 2 weer op gelijke hoogte. Hoek 2 constateerde hands in het strafschopgebied maar de scheidsrechter liet doorspelen, gelukkig bleef de bal voor het doel hangen van Sliedrecht 2 en was het Brian van Hoorn die met een knappe goal de stand weer gelijk trok, 1-1.

Enkele minuten later een geweldige aanval van Hoek 2, Brian van Hoorn geeft voor op Marco Doens maar die stuit op de doelman van Sliedrecht 2 die deze middag meerdere malen een sta in de weg zou worden voor Hoek 2.

Na een klein half uur staat Hoek 2 dat een prima indruk afgeeft wat te dromen en direkt profiteert Sliedrecht 2 hiervan en zet de 1-2 op het bord. Hoek 2 moet weer in de achtervolging en heeft gelukkig al snel succes. Het is Marnick de Bat die een afgemeten bal geeft op Brian van Hoorn die vervolgens koelbloedig afrond, 2-2. Niet veel later kan Hoek 2 weer in de achtervolging als de bezoekers op 2-3 komen

Om alle kansen die Hoek 2 bijeen speelt en het het gevaar van Sliedrecht 2 te beschrijven kan er nog wel een pagina worden vol geschreven dus houden we het hier maar bij en gaan beide ploegen met een 2-3 stand de rust in. Maar als beide ploegen zo blijven spelen gaat het hier niet bij blijven

Direct na rust een enorme kans voor Marco Doens maar die stuit weer op die dekselse doelman. Ook Hoek 2 doelman Sander Pijpelink moet af en toe flink de handen uit de mouwen steken om een treffer te voorkomen.

Nadat er weer de nodige kansen om zeep zijn geholpen is daar Jens Beresole die een aanval opzet en de bal naar vleugel speelt, de bal word voorgegeven, de meegelopen Beresole mist de voorzet maar daar staat Marco Doens aan de 2e paal die fraai binnen schiet, 3-3

Nog is de koek niet op want  ook Sliedrecht 2 toont zijn klasse als daar ineens weer de 3-4 is!!! Weer kan Hoek 2 in de achtervolging en wederom met succes als Marco Doens de 4-4 binnen schiet.

De wedstrijd nadert zijn einde en de met 200% inzet spelende spelers van Hoek 2 beginnen de vermoeidheid nu toch wel te voelen en moet er noodgedwongen gewisseld worden. Ook de wisselspelers geven alles wat ze hebben en gaan op zoek naar de voorsprong die Hoek 2 op basis van de 2e helft meer dan verdiend. Het is Brian van Hoorn die dicht bij de 5-4 is maar weer staat de doelman van Sliedrecht 2 succes in de weg.

Dan vind scheidsrechter Koster het voldoende en blaast voor het laatst deze middag op de fluit bij een wedstrijd die pure promotie voor de reserve hoofdklasse was. Hoek 2 en Sliedrecht 2 schotelden het publiek dat na afloop aangaf genoten te hebben van een prachtige pot voetbal voor. De spelers en staf wisten even niet precies of men nu blij moest zijn of teleurgesteld want door deze remise en de winst van Almkerk 2 komen beide ploegen nu op gelijke hoogte in de stand.

Na een poosje kwam het besef dat men gewoon een puike prestatie heeft neergezet en dat men ondanks alles handhaving nog steeds in eigen hand heeft. Het zal niet makkelijk worden met de derby tegen Kloetinge 2 en de wedstrijd tegen Kozakken Boys 2 nog in het verschiet maar als men het zelfde op kan brengen als wat men vanmiddag liet zien zijn daar zeker mogelijkheden.

DE HUIDIGE SITUATIE

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is er onderin nu al het een en ander duidelijk. Roda Boys 2 is gedegradeerd, Nieuw Lekkerland 2 heeft nog een waterkansje om rechtstreekse degradatie te voorkomen maar moet volgende week in een rechtstreeks duel met Almkerk 2 dan wel winnen en dat zou Hoek 2 dan uitermate goed uitkomen. Zwaluwe 2 dat op 2 punten van Hoek 2 en Almkerk 2 staat gaat volgende week op bezoek bij Sliedrecht 2 en moet dus ook nog vol aan de bak. SSV 65 2 heeft zich na de winst van afgelopen zaterdag op Zwaluwe 2 zo goed als veilg gespeeld.

Zwaluwe 2 - Nieuw Lekkerland 2

Is het zo dat er ploegen qua puntenaantal gelijk eindigen dan zal het doelsaldo doorslaggevend zijn, Hoek 2 heeft daarin een ruime voorsprong op Almkerk 2 en Zwaluwe 2. Al met al dus nog spannende weken voor Hoek 2 dus.