De klok was deze dagen vaak het gesprek van de dag omdat dit weekend de zomertijd er weer aan kwam en alle klokken moeten worden verzet. Bij Hoek 2 ging het ook over een klok maar dat was meer symbolisch, immers de klok staat op minder dan 5 voor twaalf. Een paar weken geleden leek Hoek 2 goed op weg om zich in veilige haven te spelen. Maar een onnodige en ongelukkige nederlaag tegen Zwaluwe 2 en de onverwachte zege van deze zelfde ploeg vorige week op Kozakken Boys 2 brachten Hoek 2 opeens weer in nauwe schoentjes.Zaterdag was winst op Almkerk 2 dat 2 punten achter Hoek 2 stond dus pure noodzaak, een overwinning betekende immers dat deze ploeg weer op 5 punten achterstand gezet kon worden en was het afwachten naar uitslag van Zwaluwe 2.

De wedstrijd tegen Almkerk 2 leverde al in de beginfase wat opwindende momenten op, zo kreeg Hoek 2 een vrije trap op de rand van de het strafschopgebied  (werd over geschoten) en waren de bezoekers uit een corner gevaarlijk (bal smoorde uiteindelijk in een vol strafschopgebied). Na een klein kwartier een goed opgezette aanval waar Wesley Mieras een lichte overtreding leek te maken (overigens geen protest van Almkerk 2 zijde), echter scheidsrechter Bruggeman liet doorspelen  en zo uiteindelijk met een goede combinatie Marco Doens Willy Bories bereiken die vervolgens afronde, 1-0. De bezoekers reageerden direkt vanaf de aftrap door de bal op doel te schieten, de enorme knal ging maar rakelings over de kooi van doelman Pijpelink. Een paar minuten later belande een corner op de bovenkant lat en kwam Hoek 2 ook daar gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. Halfverwege de eerste helft was daar een goed opgezette aanval van Sander de Haas die enkele Almkerkers zijn hielen liet zien en de bal strak voorgaf. Met het nodige geluk maar wel allert schoot Wesley Mieras de bal voorbij de doelman en zette Hoek 2 zo op 2-0. Op het half uur was daar Almkerk 2 nog eens met gevaar, een diepe bal (dat men vaak speelde) kwam in het strafschogebied van Hoek 2. Een speler van de bezoekers leek te kunnen aannemen en gaan schieten, echter was doelman Pijpelink allert en bokste de bal net voor dat de speler kon uithalen weg. Aan het eind van de 1e helft was Hoek 2 nog enkele malen gevaarlijk, zo kopte Marnick de Bat op een puntgave voorzet op de paal en was Tijn Tielmans net niet gelukkig in zijn afronding en ging zijn bal maar rakelings naast.

Hoek 2 ging dus met een confortabele voorsprong de rust in en met de wetenschap dat in de 2e helft de wind in de rug zou staan moest het dus goed komen. Al na enkele minuten leek dat waarheid te worden als Marnick de Bat Brian van Hoorn met een splijtende pass wegstuurd, alleen voor doel moet van Hoorn afronden maar de bal komt net voor de verkeerde voet en schiet zo in vrije positie rakelings naast. Na een dikke 10 minuten is het wel raak Joel Mieras een listig balletje geeft op Marco Doens die vervolgens een prima steekbal geeft op Wesley Mieras. Laast genoemde komt oog in oog met de doelman en rond rustig af, 3-0. De buit lijkt dan wel binnen en kan de staf van Hoek 2 rustig naar de wedstrijd kijken denk men. Maar niets is minder waar in de 60e minuut komt uit het niets Almkerk 2 ineens op 3-1. Ach kan gebeuren denk men dan maar een paar miuten later is het plots 3-2 en dat baart iedereen toch wel zorgen. De minuten die daar op volgen zijn chaotisch en komt Hoek 2 enkele malen met de schrik vrij.  Al heeft Hoek 2 ook in deze fase wel enkele mogelijkheden, want zo verschroeid de doelman zijn handschoenen op een enorme pegel van Marnick de Bat.

Hoek 2 overleefd de 10 hete minuten en als Willy Bories met nog 10 minuten op de klok de 4-2 binnen schiet lijkt nu de buit toch wel binnen. Dat is ook zo want het verzet van Almkerk 2 is nu wel gebroken en heeft Hoek 2 de kans om naar een ruimere voorsprong uit te lopen. Een minuut of 2 na de 4-2 is daar dan ook de 5-2 als Tijn Tielemans een voorzet van Brian van Hoorn binnen loopt.  Alles bij elkaar opgetelt boekt Hoek 2 een verdiende overwinning en houd men Almkerk 2 in elk geval voorlopig achter zich. En door het verlies van Zwaluwe 2 staat Hoek 2 voorlopig weer op een veilige plaats.

Met nog 6 wedstrijden te gaan ziet de stand er onderin zo uit. De nummers 13 &14 degraderen direkt, nummers 11 & 12 spelen promotie degradatie wedstrijden.

9   Ssv 65 2                    20 - 24

10  Hoek 2                      20 - 21

11  Zwaluwe 2                20 - 18

12  Almkerk 2                  20 - 16

13  Nieuw Lekkerland 2  20 - 13