Hoek 2 reisde zaterdag af naar Pelikaan 2 met de wetenschap dat elk punt de komende weken van kostbare waarde kunnen zijn. De ploeg uit Zwijndrecht staat over het algemeen bekend om het fraaie en verzorgde voetbal wat men speelt maar dat bleek deze keer toch wel van mindere kwaliteit dan dat we gewend zijn van deze ploeg. Mede door blessures en het verlies van vorige week tegen laagvlieger SSV 65 2 wilde de bewoners van sportpark "Bakenstein" kost wat kost de punten op het Pelidome houden. Als SSV daar kan winnen hebben wij ook een kans moet Hoek 2 hebben gedacht. Wie zo her en der eens rond belde en vroeg kon constateren dat de thuisploeg vorige op bizarre wijze had verloren. De mooiste kansen werden blijkbaar om zeep geholpen en was het volgens de trainer van SSV 2 een wonder dat men had gewonnen!! Wat zou Hoek 2 dat beetje geluk ook graag eens hebben want in de laatste vier (wedstrijd van deze dag meegerekend) ontbeerde Hoek 2 telkens dat tikkeltje geluk. Zo werd er ongelukkig van Oranje Wit 2 verloren en vorige week werd 1 foutje Hoek 2 fataal.

Na een bewogen week waar het verlies tegen Zwaluwe 2 nog lang na dreunde stond er zaterdag een hecht team zowel binnen als buiten de lijnen bij Hoek 2. Een team dat voor elkaar door het vuur ging en strijdend voor elke meter, maar de belonig zou niet komen en dat maakt het wel zuur.

De wedstrijd kwam mede door de straffe wind wat moeizaam op gang, enkel wat spelde prikken van de thuisploeg vielen te noteren. Na een dik kwartier een aanval van Hoek 2 die leek dood te bloeden, echter Wesley Mieras reageerde attent op nonchalant verdedigen van Pelikaan 2. Mieras jaagte op de bal en werd vervolgens licht aan het shirtje getrokken in het strafschopgebied en dat leverde Hoek 2 een strafschop op. Gert Jan Hamelink klaarde deze klus en zette Hoek 2 op voorsprong, 0-1.

De thuisploeg zag ongetwijfeld het senario van vorige week voorbij komen want men reageerde op een manier wat we niet echt kennen van de Pelikanen. Zeuren tegen de scheidsrechter en tegen Hoek 2 spelers en wat in de ogen van de staf van Hoek 2 wel erg ver gezocht was dat de bezoekers na amper 20 minuten al werden beticht van tijdrekken!!  Eigenlijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat leverde na een kleine 25 minuten een verdiende gelijkmaker op. Een schot van ver, gedragen door de wind viel voor de thuisploeg op fraaie wijze in de winkelhaak binnen, 1-1. In die stand zou voor rust niets meer veranderen want enkel een bal op de binnenkant voor Pelikaan 2 viel er niet te noteren.

Na rust had Hoek 2 de straffe wind in de rug al maakte dat voor het wedstrijdbeeld niet uit want wederom waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Wat kleine kansjes voor beide ploegen en hier en daar wat gele kaarten voor praten bij Pelikaan 2. De wedstrijd naderde het einde en leek te gaan uitdraaien op een gelijkspel. Met nog een kleine 10 minuten op de klok een aanval van Pelikaan 2 die door Hoek 2 speler Jens Beresole onschadelijk kon worden gemaakt. Echter op het moment dat Beresole de bal wilde uitverdedigen stond de scheidsrechter in de weg en kon zo niet goed bij de bal. Gevolg was dat Beresole een lichte overtreding daardoor maakte op een Pelikaan 2 speler op de rand van het strafschopgebied. Een vrije trap die grote gevolgen had want via een woud aan benen en een enorme kluts viel de bal achter doelman Pijpelink binnen. Ontgoocheld stond Hoek 2 er bij, denkend "waarom wij weer"!! Hoek 2 streed met de moed der wanhoop nog voor een goed resultaat maar het mocht niet baten en leverde zelfs nog een rode kaart op als een doorgebroken speler van Pelikaan 2 op weg naar het doel onderuit word gehaald. Een terechte maar voor Hoek 2 komt dit wel allemaal ongelegen in deze fase van de competitie.

Als de scheidsrechter voor het laatst deze middag op de fluit blaast staat Hoek 2 er sip en beteuterd bij en vraagt iedereen zich af wanneer men nu ook eens een keer een beetje geluk mag hebben en niet telkens na de wedstrijd weer te horen krijgt "jullie zijn best een goed ploegje, jullie verdienen meer"

Na de wedstrijd volgt een volgde mokerslag als de eindstand van Zwaluwe 2 - Kozakken Boys 2 bekend word...6-4!!!! De voorsprong van 6 punten die Hoek 2 nog had op de ploeg uit Lage Zwaluwe zijn in een week tijd als sneeuw voor de zon verdwenen. Enkel het doelsaldo is nog in het voordeel van de Hoekenezen dat gelukkig dan weer wel.

Volgde week wacht Almkerk 2 in een thuiswedstrijd dat 2 punten achter Hoek 2 staat, een cruciaal duel dus. De punten moeten nu echt gepakt gaan worden want anders gaat het er wel echt somber uitzien voor Hoek 2. Laten we hopen voor Hoek 2 dat men nu ook eens het geluk een beetje aan zijn zijde mag hebben.