Volgende week dat is belangrijk was vorige week een veel gehoorde kreet na het verlies tegen Aswh 2! We zijn beter dan Zwaluwe 2, inderdaad qua voetbal misschien maar in de 2 seizoenen dat men elkaar nu treft was het vorig seizoen 2x maal gelijkspel en dit seizoen verloor men in Lage Zwaluwe met 3-1 dus waren deze woorden nog steeds op los zand gebasseerd. En ook deze zaterdagmiddag zou voor Hoek 2 uitlopen op een zeperd.

Na amper 1 minuut spelen een opgelegde kans voor Hoek 2 als Marco Doens in vrije positie hoog over kopt. De eerste kans voor de bezoekers is te noteren na een kleine 6 minuten als Zwaluwe 2 een bal net naast tikt uit een voorzet. Na deze kans nemen de bezoekers het heft in handen en zijn het 1e kwartier de bovenliggende partij. Maar daarna neemt Hoek 2 het heft in handen en dat zal ook de rest van de wedstrijd zo blijven. Na een 25 minuten een prachtige halve omhaal van Tijn Tielemans die op de bovenkant van de lat beland. Zwaluwe 2 is na een half uur gevaarlijk met een lage schuiver maar die word onschadelijk gemaakt door Sander Pijpelink. een klein minuutje later is Hoek 2 dicht bij een doelpunt als Tijn Tielemans op een voorzet van Marnick de Bat net naast schiet. Hoek 2 neemt meer en meer de regie over al speelt men in een veel te laag tempo en zo lijkt de rust in de gaan met een 0-0 stand. Maar in de toegevoegde tijd van de 1e helft slaat Hoek 2 de schrik om het hart als plots een ongevaarlijk lijkende bal richting doel zwabbert en Sander Pijpelink verrast en Hoek 2 uit het niets op 0-1 achter komt.

Een domper maar geen man overboord want er volgen immers nog 45 minuten. Maar de muur van Zwaluwe 2 bleek niet te slechten in de 2e helft waarin de bezoekers de ene blessure met de andere veinsden om het spel maar te ontregelen. Hoek 2 had er geen antwoord op en had ook nog eens de pech dat de 38 jarige inval doelman de wedstrijd van zijn leven keepte. Met enkele onmogelijke spagaten haalde hij inzeten van Tijn Tielemans tot 2x toe uit zijn doel. Hoek 2 beukte met de moed der wanhoop op het doel en de verdediging van Zwaluwe 2 kraakte en piepte maar bleef wonder boven wonder overeind. Eindelijk leek het gaatje te zijn gevonden toen Marco Doens raak schoot, echter de scheidsrechter had daarvoor tot ontzetting van Hoek 2 een overtreding geconstateerd. Zwaluwe 2 kon in de slotfase de wedstrijd in het slot gooien maar goed ingrijpen van Sander Pijpelink voorkwam dat en hield de hoop van Hoek 2 nog in leven. Maar de minuten en seconden tikten weg en brachten voor Hoek 2 niet het zo vurig en misschien ook wel verdiende doelpunt. Scheidsrechter van Reijt blies na een kleine 5 minuten blessuretijd voor het laatst op de fluit en dat betekende een enorme domper voor Hoek 2 dat gezien de uitslagen op de andere velden een goede slag had kunnen/moeten slaan. Wederom kan Hoek 2 niet winnen van Zwaluwe 2.... ja we waren beter en verdiende meer!! Maar de keiharde cijfers zijn gewoon dat Hoek 2 geen punt pakt dit seizoen tegen Zwaluwe 2 dus kan men gewoon een lange neus trekken naar Hoek 2!!! Hopelijk trekt Hoek 2 aan het eind van de competitie een lange neus maar dan zal het toch heel anders moeten dan afgelopen zaterdagmiddag.

Volgende week gaat Hoek 2 op bezoek bij Pelikaan 2 dat bovenin meedraait ondanks verlies vandaag tegen SSV 2, eerder dit seizoen deed Hoek 2 niet veel onder voor de ploeg uit Zwijndrecht....maar ook na wedstrijd stond men met lege handen en gingen de bezoekers er met 3 punten vandoor. Misschien moet het maar eens minder mooi en met antivoetbal, immers punten die tellen in deze fase van de competitie!