Volg HSV Hoek op social media:

Hoek snakt naar het einde

19-02-2017 10:49 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Dat er voor Hoek dit seizoen geen eer meer lijkt te behalen werd duidelijk zichtbaar in de thuiswedstrijd tegen Smitshoek. In de uitwedstrijd nam Hoek duidelijk afstand (0-4), maar thuis wist de formatie van Jannes Tant geen vuist te maken en sprokkelde men op de valreep een punt binnen: 1-1.

Hoek was de ploeg met het meeste balbezit in de eerste helft, maar men sprong hier meerdere malen slordig mee om. Veel balverlies en ongelukkige combinaties zorgden voor fronsende blikken aan de zijlijn. Echte uitgespeelde kansen vielen er niet te noteren. Reguillo Vandepitte en Kyle Doesburg hadden beide kopkansen welke geen bedreiging vormden voor doelman Mike van de Wijngaart. Doelman Jordi de Jonghe had aan de andere kant ook geen drukke middag.

Na de rust kwam Hoek beter uit de startblokken. Nick De Groote was in de kleedkamer achter gebleven en zijn vervanger was Nathan Lagrou. Hoek veranderde de formatie na deze wissel in een neutralere 4-4-2 met Pattinama en Doesburg als spitsen. De omzetting leek al snel zijn vruchten af te werpen. Doesburg soleerde op een gegeven moment langs de zijkant en bediende Pattinama op maat die tot zijn verbazing zijn inzet gekeerd zag worden door doelman van de Wijngaart. Guillaume Clinckemaillie trof even later de bovenkant van de lat. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0. Het venijn zat hem echter in de staart. Smitshoek nam zeven minuten voor tijd verrassend de leiding. Patrick Fonseca zette zichzelf achter een vrije trap en verschalkte De Jonghe: 0-1.

Lang mocht Smitshoek niet genieten van de voorsprong, want een minuut later was de gelijkmaker een feit. Thomas van Renterghem werkte overduidelijk de bal binnen met de hand: 1-1. De protesten van Smitshoek waren niet voldoende om scheidsrechter de Bruijn op andere gedachten te brengen en hij kende de treffer toe. Hoek had vervolgens nog de zege kunnen binnenhalen, maar een schot uit de tweede lijn belandde op de kruising.

Hoek blijft door de remise in de middenmoot steken en speelt geen rol van betekenis meer in de resterende wedstrijden. Volgende week komt Hoek niet in actie. De week daarop speelt men voor de beker in Bergen op Zoom tegen DOSKO. FC Breukelen is op 11 maart gastheer in het kader van de competitie.

Hoek - Smitshoek 1-1 (0-0) 83. Patrick Fonseca, 84. Thomas van Renterghem 1-1. Scheidsrechter: M.A. de Bruijn. Aantal toeschouwers: 600

Hoek: Jordi de Jonghe, Sascha Beshliaha, Alexander Embrechts, Giovanni Siereveld, Thomas van Renterghem, Reguillo Vandepitte, Guillaume Clinckemaillie, Birgen Martens (66. Armand Doka), Nick de Groote (46. Nathan Lagrou), Josimar Pattinama, Kyle Doesburg (66. Douwe Zeegers)

Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Romain van Bruggen, Trecy Kapata, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Nick van Katwijk, Gilliomar Leona (Sean Verburg), Damian van den Oever, Laurens Visser (85. Zepp Jacobs), Erwin Bravenboer, Josiemar van de Werp (74. Alex Rekondie)