Als vaste reporter van Hoek 2 wil ik altijd een zo eerlijk mogelijk beeld van de wedstrijd geven, maar na wedstrijden zoals Hoek 2  voor de 2e maal dit seizoen tegen Oranje Wit 2 speelde is dat verrekt lastig. Won Oranje Wit 2 verdiend? Nee, Verdiende Hoek 2 te winnen? Nee, was een gelijkspel terecht......ook die vraag is lastig te beantwoorden maar had Hoek 2 wel gegeven waar het over 2 wedstrijden tegen Oranje Wit 2 gezien toch wel een beetje recht op had. Want ook eerder in het seizoen was het een identieke wedstrijd, lange tijd gelijkwaardig maar ook toen ging Oranje Wit 2 lopen met de 3 punten

Oranje Wit 2 speelde de afgelopen seizoenen mee in de top van het klassement maar dit seizoen bungelt de ploeg een beetje onderin de middenmoot, een plek waar Hoek 2 overigens voor zou tekenen. Zaterdag had Oranje Wit 2 blijkbaar ook weer de nodige spelersproblemen, al lijkt dat altijd in mijn ogen wat eenvoudiger op te lossen bij een club met over de 1000 leden dan een club met amper 250!! Voor Hoek 2 geen problemen want de ziekenboeg is bijna geheel leeg gestroomt zodat met met een goede selectie kon afreizen, overigens is dat een groot geluk voor Hoek 2 want vanuit de 1e selectie valt na wegvallen van enkele spelers niet veel meer aanvulling te verwachten.

Om 12.30 floot scheidsrechter Priest de wedstrijd aan de gang en tasten beide ploegen in de beginfase elkaar wat af. Toch kon na een dikke 5 minuten een grote kans voor Hoek 2 worden genoteerd. Uit een voorzet van Marco Doens kopte Tijn Tielemans over de mistastende doelman heen, de bal rolde tergend langzaam richting de doellijn, maar wonder boven wonder kon een speler van Oranje Wit 2 de bal nog net voor de lijn wegroeien. Amper 3 minuten later een bijna zelfde situatie, een speler van Oranje Wit 2 speelde de bal met het bovenbeen terug maar de doelman durfde niet te pakken en stond zo op het verkeerde been, de bal rolde richting doellijn en leek een treffer voor Hoek 2 te gaan opleveren. Gelukkig voor de thuisploeg kon de doelman nog net voor de lijn redding brengen door de bal snoeihard weg te schieten.

Daarna was het de beurt aan Oranje Wit 2, èèn van de voorwaardsen draaide goed weg met de rug naar het doel, de bal scheerde gelukkig voor Hoek 2 aan de goede kant van het doel naast. De volgende mogelijkheid was een schot op doel dat kon worden geblokt door de Hoek 2 verdediging. Hierna was het weer de beurt aan Hoek 2 dat een enorme kans kreeg via Tijn Tielemans die vrij voor doel inschoot op een voorzet, echter zijn schot was iets te zacht en de doelman kon al grabbelend de bal net onder controle krijgen. De thuisploeg kreeg voor rust ook nog een prima kans, eerst stond Hoek 2 doelman Pijpelink in de weg om vervolgens een schot rakelings naast te zien gaan. Samengevat kon dus worden gezegt dat beide ploegen in de 1e helft aan elkaar gewaagd waren zonder dat beide ploegen echt groots speelden.

Of er wat in de thee zat is niet bekend maar Hoek 2 begon zeer zwak aan de 2e helft en voerde de thuisploeg de boventoon. De 1-0 die viel in die fase was dan ook wel terecht voor Oranje Wit 2. Kort na de openingstreffer wederom een grote kans voor Oranje Wit 2, eerst redde Sander Pijpelink om vervolgens te zien dat Marco Doens een bal van de lijn kon redde. Het schudde Hoek 2 wel wakker want men begon weer te voetballen en te geloven in zichzelf en leek Tijn Tielemans op weg naar de gelijkmaker. Hij onderschepte een terugspeelbal, liep op het doel af maar zijn lobje over de doelman was te zacht en kon de doelman wederom al grabbelend een treffer voorkomen. Het spel golfde op en neer en had de thuisploeg de mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Dit verzuimde men en hield Hoek 2 in leven en dat leek succes op te leveren in de blessuretijd. Met een goede actie ging Joel Mieras zijn tegenstander voorbij, leek op te kunnen stomen vrij naar doel maar besloot niet zelfzuchtig te zijn en legde af. Dat bleek de verkeerde keuze want waar een doelpunt een zekerheidje leek te worden kon Oranje Wit 2 nu de meubelen redden.

Het was de laatste kans van de wedstrijd en zo stond Hoek 2 met lege handen. Niet goed gespeeld, niet slecht gespeeld, niet onverdiend verloren maar ook niet verdiend verloren.......geef daar maar eens een analyse over!!!

A.s weekend is er ivm het carnaval geen competitievoetbal, echter komt Hoek 2 deze week toch in actie. Komende donderdagavond speelt Hoek 2 om 20.30 een thuiswedstrijd tegen zaterdag 2e klasser Zaamslag