Volg HSV Hoek op social media:

Hoek en Swift houden elkaar in evenwicht

05-02-2017 10:27 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Na de 1-2 zege vorige week in en tegen Sliedrecht is Hoek er niet in geslaagd om een goed vervolg te geven aan deze overwinning. In de thuiswedstrijd tegen Swift kwam Hoek niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Trainer Jannes Tant kon niet aanwezig zijn bij het duel. Hij is momenteel herstellende van een longontsteking. Assistent-trainer Wesley De Smet nam de honneurs voor Tant waar. De Smet moest toezien hoe Swift vanaf de aftrap haar stempel op de wedstrijd drukte. Door goed keeperswerk van Jordi de Jonghe bleef Hoek in de beginfase overeind. Na een kwartier spelen moest Lionel Fitsch geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Giovanni Siereveld. Hoek was ondanks het gebrek aan overwicht op het veld toch enkele malen dicht bij een treffer. Guillaume Clinckemaillie (via speler net naast) en Kyle Doesburg (schuiver op de keeper) waren dicht bij een treffer. Diezelfde Clinckemaillie zorgde na een half uur voor een Hoekse voorsprong. Slecht uitverdedigen van Swift werd door hem afgestraft middels een lage schuiver: 1-0. De goal leek als doping te werken, want de voorsprong zorgde voor felheid bij de spelers van Hoek die stevig de duels opzochten. De rust werd gehaald met 1-0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als bij het begin van de eerste helft. Een beter spelend Swift tegen een Hoek wat zich wel staande hield, maar zelden tot een uitgespeelde aanval kon komen. Na ruim een uur spelen kwam Swift op gelijke hoogte. Een panklare voorzet van Ron Rosenhart werd goed afgerond door Jaap Smeeing: 1-1. Na de gelijkmaker behoede doelman De Jonghe Hoek tweemaal voor een achterstand. In slotfase ging Hoek duidelijk op zoek naar de zege, maar een regen van hoekschoppen zorgde niet voor het gewenste resultaat. Het bleef uiteindelijk 1-1. Een resultaat waar beide ploegen tevreden op kunnen terugkijken.

Na de wedstrijd werd de loting verricht voor de districtsbeker. Hierin werd Hoek gekoppeld aan Dosko. Volgende week mag Hoek op bezoek bij Noordwijk, aanvang 14.30 uur.

Hoek - Swift 1-1 (1-0). 31. Guillaume Clinckemaillie 1-0, 63. Jaap Smeeing 1-1. Scheidsrechter: A.S. Greveling Gele kaart: Kyle Doesburg (Hoek). Aantal toeschouwers: 500.

Hoek: Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Lionel Fitsch (15. Giovanni Siereveld), Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem, Birgen Martens, Guillaume Clinckemaillie (85. Leonardo Faioli), Reguillo Vandepitte, Nick de Groote (79. Nathan Lagrou), Josimar Pattinama, Kyle Doesburg.

Swift: Sieuwerd Teerink, Mike Ruijter, Dennis Dinkgreve, Rutger de Vries, Max van Wakeren, Daan van Benthem, Mathieu Christianen, Nick Gabel, Jaap Smeeing, Bas Buimer (57. Lionel Frederiks), Ron Rosenhart.