Ruim 20 jaar was het geleden dat Hoek 2 nog eens op bezoek ging bij Roda Boys 2, voor een enkeling die er destijds bij waren was er nog niet veel veranderd aan de Veerdam in Aalst, de tijd lijkt net als op sportpark Denoek te hebben stil gestaan. Maar waar Hoek nu toch wel mag pronken met een mooi kunstgrasveld daar keken de meeste spelers van Hoek 2 toch even de ogen uit toen men de grasmat van het hoofdveld van Roda Boys aanschouwde. Een sommpige en blubberige grasmat dat zijn de meesten niet meer gewend, toch heeft het zijn charme al denk de wasvrouw van Hoek 2 daar ongetwijfeld anders over toen ze de doorweekte en blubberige tenue's uit de tas mocht halen. Goed en technisch snel voetbal was uiteraard op deze ondergrond onmogelijk, toch maakten beide ploegen er een leuk schouwspel van doordat zowel Roda Boys 2 als Hoek 2 knokten en streden voor elke meter.

Volgens de begeleiding van Roda Boys 2 is voor hen het doek na late nederlaag vorige week bij SSV 65 2 wel zo goed als gevallen, misschien een te vroege constatering maar feit is dat als Hoek 2 zou kunnen gaan winnen bij Roda Boys 2 er een gat van 9 punten zou ontstaan. Hoek 2 kon net als vorige week door weer een vrije zaterdag van Hoek 3 beschikken over een ruime selectie van 18 man, vanuit Hoek 1 was enkel Douwe Zeegers nog bij de Hoek 2 selectie doordat Bjarne de Vreeze deze week op de slotdag van de overschrijving vertrok naar het Belgische Waarschoot. Maar het goede nieuws voor Hoek 2 is dat de ruime blessureboeg gaat leeg stromen, zo kon Brian van Hoorn na ruim anderhalve maand blessureleed weer aansluiten en is Wesley Mieras ook weer fit aan het raken na zijn knieblessure.

Om precies half drie floot scheidsrechter de Wild de wedstrijd aan de gang en was het Roda Boys 2 in de 1e minuut met een schot op doel dat door Sander Pijpelink werd gepareerd. Enkele minuten later was Hoek 2 gevaarlijk, Tijn Tielemans zet voor maar de doelman bokst de bal net voor Douwe zeegers weg. De bal beland in de voeten van Marco Doens die zijn bekeken lob echter rakelings naast ziet gaan. Na een dik kwartier een overtreding op Douwe Zeegers aan de cirkel van het strafschopgebied. Het zijn Marco Doens, Sander de Haas en Arjen Schieman die zich melden, uiteindelijk is het Schieman die de bal laag onder de opspringende muur schiet en de doelman zo verrast, 0-1. Een minuut of 5  verder lijkt Douwe Zeegers op weg naar verdubbeling van de voorsprong als hij alleen richting doel kan gaan. Echter springt de bal op het hobbelige veld van zijn schoen en hobbelt en bobbelt zo in de handen van de doelman. Op het half uur een gevaarlijk schot van de thuisploeg dat voorlangs alles en iedereen over de achterlijn scheert. Op slag van rust nog een goede aanval van Hoek 2 maar Marco Doens stuit uiteindelijk op de doelman.

Na rust doet de thuisploeg er nog maar eens een schepje bovenop op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er ook als na een corner de bal nog voor het strafschopgebied blijft hangen besluit van Werken van Roda Boys 2 maar eens uit te halen. Door een woud van benen ploft de bal uiteindelijk tegen het net tot grote vreugde van de thuisploeg dat zo weer een beetje hoop krijgt, 1-1. Hoek 2 heeft via Douwe Zeegers een minuut later de kans om weer op voorsprong te komen, echter zijn kans gaat hoog over. Toch is het een aanzet voor Hoek 2 om ook een tandje bij te schakelen en gaat op zoek naar zijn 2e treffer. Die komt er uiteindelijk met een half uur nog te spelen, en wederom staat een vrije trap aan de basis. Na een lichte overtreding mag aan de zijkant van het veld een vrije worden genomen halfverwege de helft van Roda Boys 2. De bal word half hoog het strafschopgebied ingedraaid maar lijkt een prooi voor de doelman te worden. Echter kan Tijn Tielemans de bal net met de tip van de schoen aanraken en verdwijnt de bal voor de graaiende handen van de doelman tegen de touwen, 1-2.

Met nog een kwartier op de klok poogd de thuisploeg met de moed der wanhoop nog met een schot laag over het gladde veld Sander Pijpelink te verrassen. Maar Pijpelink is allert en doet zijn werk uitstekend en behoed Hoek 2 voor de gelijkmaker. De krachten beginnen bij de thuisploeg weg te vloeien en Hoek 2 trainer Bart Corstanje gooit er dan nog maar eens wat verse krachten in. Zo keert Brian van Hoorn weer terug na een blessure die hem sinds half december parten speelde en mag ook Wesley Mieras minuten maken na zijn knieblessure. Beide spelers lijken hun rentree op te luisteren met een treffer, Brian van Hoorn tekent voor de 1-3 nadat een verdediger van Roda Boys 2 finaal over een voorzet van Douwe Zeegers heen maait kan van Hoorn simpel binnen schieten. Voor Wesley Mieras is het pech dat zijn treffer word geanulleerd na een wat vreemde situatie. De grensrechter stond al een tijdje met de vlag omhoog, scheidsrechter de Wild lijkt het af te wijzen en Mieras kan uiteindelijk binnen schieten. Alsnog besluit te scheidsrechter het doelpunt af te keuren omdat volgens eigen zeggen hij de grensrechter even uit het oog was verloren.

Het heeft uiteindelijk voor Hoek 2 geen gevolgen want men kan doorweekt maar 3 punten rijker van het veld stappen en met een goed gevoel de thuisreis aanvangen met een bezoekje aan De Raayberg.

Volgende week wacht een zware kluif als de bijna kampioen ASWH 2 op bezoek komt, aanvang van deze wedstrijd is 14.30