Na een wat rommelige voorbereiding hervatte Hoek 2 zaterdag de competitie met een duel met grote belangen. Lrc Leerdam 2 kwam op bezoek, een ploeg waar Hoek 2 in het openingsduelvan de competitie in een gelijk opgaand duel 0-0 speelde. Maar waar Lrc Leerdam 2 van de beoogde degradadatie kandidaten punten afsnoepte had Hoek 2 het vaak lastig tegen ploegen uit de onderste regionen. Gevolg hier van, Hoek 2 heeft 12 punten verzameld en Lrc Leerdam 2 staat met 20 punten keurig in de middenmoot. Duidelijk dus dat Hoek 2 nog wil aanhaken de 3 punten van groot belang zijn in de strijd tegen degradatie.

Zoals gezegd was de voorbereiding wat rommelig, zo kon de oefenwedstrijd tegen De Meeuwen 2 niet doorgaan op de geplande datum wegens ruimte gebrek op het kunstgrasveld. De wedstrijd tegen zaterdag 2e klasser Zaamslag kon zelfs twee keer geen doorgang vinden, de 1e keer wegens spelersgebrek bij Hoek 2 en afgelopen week ging de wedstrijd wegens de dikke mist letterlijk en figurlijk de mist in. En waar normaal gezien na de winterstop de ziekenboegen leeg stromen, stroomde hij bij Hoek 2 met 9 spelers uit een 18 koppige selectie vol!!!

Gelukkig kon Hoek 2 zaterdagmiddag beschikken over een ruime selectie mede door Bjarne de Vreeze en Douwe Zeegers vanuit de 1e selectie en doordat Hoek 3 nog vrij is werden Sil Tielemans en de voor de winterstop uit de jeugd naar Hoek 3 overgestapte Remco Herrebout en Kenneth Dieleman toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Daarbij klopt vanuit de jeugd Jens Beresole nadrukkelijk aan de deur, want in welliswaar de enige oefenwedstrijd die Hoek 2 speelde tegen een combinatie van Philippine 2 en O19 maakte Beresole een uitstekende indruk.

Om precies 14.30 floot scheidsrechter Schipper voor het begin van een wedstrijd waar aan het eind van het seizoen vast nog wel eens aan terug zal worden gedacht. Al na een kleine 3 minuten een goede kans voor Hoek 2 als een voorzet van Michel Mullaert door Kevin Segers word teruggelegd voor de voeten van Tijn Tielemans, echter zijn schot beland op doelman Ruitenbeek. Uit de corner ontstaat nog wat gevaar maar het schot smoort uiteindelijk in een kluwen van spelers. Nadat de bezoekers een corner hebben mogen nemen is Hoek 2 gevaarlijk met een vrije trap, met een stijlvolle curve trap Marco Doens de bal over de muur maar de bal is wat de zacht en de doelman kan met een fraaie save makkelijk redden. Na een dikke 10 minuten is het wel raak als Gert Jan Hamelink een splijtende pass aflevert op Douwe Zeegers die vervolgens koelbloedig afrond, 1-0. De thuisploeg lijkt op weg naar een makkelijke middag, immers Lrc Leerdam 2 word zoek gespeeld door een dominant Hoek 2.

Na een 20 tal minuten begint het spelbeeld langzaam aan te veranderen, eerst beland een schot van de bezoekers op de lat en uiteindelijk kanteld de wedstrijd volledig en heeft Hoek 2 niets in te brengen. Met nog een kleine 5 minuten voor rust verwerkt Hoek 2 Pijpelink doelman een terugspeelbal niet goed als hij te lang wacht met wegschieten, een speler van Lrc Leerdam 2 snoept de bal af en Pijpelink kan niet anders dan een overtreding maken. Welliswaar erg licht maar de toegekende strafschop is terecht, de bal word feillos binnen geschoten, 1-1 en Hoek 2 staat er beteutert bij. Men weet niet waar men het moet zoeken, mag blij zijn als een gevaarlijk aanval van Lrc Leerdam 2 word afgevlagt (overigens gebeurde dit ook bij een gevaarlijke aanval van Hoek 2) en mag men zeker niet mopperen als een schot op lat en paal uiteindelijk in de veilige armen van Sander Pijpelink valt.

Duidelijk is dat het spel van Hoek 2 na rust beter zal moeten maar het spelbeeld van de laatste 25 minuten van de 1e helft zet zich voort in de 2e helft. Een minuut of 5 na rust mag en speler van Lrc Leerdam 2 wel heel makkelijk door de Hoek 2 defensie lopen en simpel afronden, 1-2. De thuisploeg loopt als een dolende over het veld en eigenlijk is het wachten op het beslissende nekschot van Lrc Leerdam 2. Dit komt er niet en met nog een kleine 15 minuten op de klok begint het geloof in een goede afloop weer toe te nemen bij Hoek 2. Er komt weer een beetje flair en wat kansjes en is uiteindelijk een opmaat naar een mooi eind. Met nog een kleine 10 minuten te gaan zet Douwe Zeegers Hoek 2 op 2-2 een paar tellen later schiet hij zelfs de 3-2 binnen. De bezoekers weten niet wat hen overkomt en op wat losse flodders richting het doel na is men niet meer in staat Hoek 2 nog te verontrusten. In de absolute slotfase nog een geoliede aanval van Hoek 2, een strakke voorzet van Douwe Zeegers word door Marco Doens keurig binnen gekopt en zet Hoek 2 zo op een veilige 4-2 voorsprong. Scheidsrechter Schipper trekt nog wat belssuretijd bij en besluit dan dat het mooi is geweest en verbaasd zich na afloop net alles iedereen over het verloop van de wedstrijd, want als zaterdag 1 ding duidelijk werd.......dan is het wel dat voetbal zo veranderdlijk is als het het weer....onvoorspelbaar!!!

Volgende week wacht Hoek 2 een belangrijke concurent uit de degradatiezone, men gaat op bezoek bij Roda Boys/Bommelerwaard 2 een wedstrijd met belangen dus!!