Volg HSV Hoek op social media:

Seizoen van Hoek lijkt voorbij

15-01-2017 10:08 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

De gezichten van de spelers en technische staf spraken na het duel tegen Ter Leede boekdelen. Hoek was tegen Ter Leede bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest, maar het scorebord dacht daar anders over. Gebrek aan scorend vermogen, vertrouwen en veerkracht deden Hoek de das om: 1-2.

Hoek begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel voor dreigende situaties voor het doel van Ter Leede-doelman Bogdan Constantin. De grootste kans in de beginfase van de wedstrijd was voor Reguillo Vandepitte die na een subtiel pasje van Josimar Pattinama vrij voor doelman Constatin kwam. Vandepitte schoot echter net naast. Thomas Van Renterghem had niet lang daarna de 1-0 op zijn schoen, maar hij verzuimde te scoren. In de tegenstoot soleerde Jeffrey Bok door de defensie van Hoek en rondde beheerst af met een lage schuiver: 0-1. Hoek liet zich niet uit het veld slaan en kwam voor rust nog op gelijke hoogte. Kyle Doesburg profiteerde van geklungel in de defensie van Ter Leede en zorgde voor de 1-1 ruststand.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als de eerste helft. Een goed voetballend Hoek en een krampachtig acterend Ter Leede dat geen moment de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Maar goed voetbal is niet genoeg om wedstrijden te winnen. In de voorhoede van Hoek ontbreekt het aan het vertrouwen om kansen om te zetten in doelpunten. Illustratief aan dit makke was de kans van Nick de Groote die diep werd gestuurd en vervolgens doelman Constantin omspeelde. Vervolgens was de weelde te groot, want in plaats van zelf door te gaan of laag voor te geven besloot hij hoog voor te zetten met als resultaat dat de bal door alles en iedereen werd gemist. Ter Leede rook bloed na deze kans en nam brutaal de leiding via Oussama Siali: 1-2. Een mokerslag voor Hoek dat na de voorsprong van Ter Leede de grip op het duel volledig verloor. Tactische omzettingen van trainer Jannes Tant konden het tij ook niet meer keren. Ter Leede bleef eenvoudig overeind en kon met drie punten huiswaarts gaan.

Veel scheve gezichten na afloop. De frustratie was groot, want weer was er onnodig verloren. Het vervolg van de competitie ziet er somber uit, want Hoek lijkt geen rol van betekenis meer te kunnen spelen in de competitie. Wellicht dat de tweede periodetitel een reëel doel is, maar dan zal er toch echt meer (weer) gewonnen moeten worden. Ook kan de bekercompetitie nog voor een pleister op de wonde zorgen.

Ter Leede klom na de zege op Hoek naar de koppositie van de ranglijst. Hoek zakte naar de zevende plaats. Volgende week mag Hoek in Amsterdam opnieuw proberen een zege binnen te halen. De amateurs van Ajax zijn dan gastheer voor het geplaagde Hoek. Aanvang 14.30 uur op De Toekomst.

 

Hoek - Ter Leede  1-2 (1-1). 29. Jeffrey Bok 0-1, 41. Kyle Doesburg 1-1, 64. Oussama Siali 1-2. Scheidsrechter: A.L. van de Ketterij. Gele kaart: Alexander Embrechts (Hoek), Marc de Kruijs en Oussama Siali (beiden Ter Leede). Aantal toeschouwers: 450.

Hoek : Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts , Thomas van Renterghem, Giovanni Siereveld (80. Leonardo Faioli), Nathan Lagrou (90. Douwe Zeegers), Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Birgen Martens, Josimar Pattinama, Nick de Groote, Kyle Doesburg (74. Guillaume Clinckemaillie)

Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (84. Jordy Vierbergen), Thomas Arroyo, Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Mitchell Kappenberg (74. Jesse Dingjan), Jeffrey Bok, Marc de Kruijs, Vincent Ammerlaan, Toon Zwetsloot, Oussama Siali.

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 1

Naar het nieuwsarchief