Romanticussen vragen zich nog steeds af waarom Hoek 1 niet meer meedoet, maar tijden zijn veranderd en zal het nooit meer zo worden als destijds in de Vlaanderenhal van Sas van Gent. Mooie tijden waren dat in de jaren 80 en 90 toen daar het soccer werd afgewerkt voor bomvolle tribunes echter dat is echt verleden tijd. De 1e selectie van Hoek heeft niets meer te zoeken op het soccer, er is alleen maar iets te verliezen. Wint Hoek is het "dat is toch normaal" verliest Hoek is het een grote schande en neem daar het feit dat  Hoek volgende week weer al zijn 1e competitiewedstrijd speelt na de winterstop, niet echt een ideale verbereiding lijkt mij.

Uiteraard is Hoek 2 niet zo'n publiekstrekker als Hoek 1 maar heeft het in de afgelopen jaren (ca 15 jaar doet Hoek 2 ipv Hoek 1 mee) ook zijn staat van dienst bewezen en ligt het meestal in de lijn der verwachting dat men de finaledag haalt. Zo ook gisteravond al ging het niet zonder slag of stoot want vooral een team op de been brengen was misschien nog wel een grotere prestatie. Ook bij Hoek 2 staat kennelijk niet iedereen meer te trappelen om aan het soccer mee te doen, bang voor blessures, geen zin en andere redenen maken het steeds moeilijker om een team op de been te brengen.

Toch lukte het, en het 7 tal begon goed aan de voorronde door in de 1e wedstrijd de op papier grootste concurent SDO door een doelpunt van Kevin Segers te verslaan, 1-0. In de 2e wedstrijd bond men de strijd aan met outsider voor de eindzege Philippine, dat met veel kunst en vliegwerk op 0-0 werd gehouden. De 3e wedstrijd wachte Koewacht, een ploeg waar je vooraf kansen tegen zie. Dat bleek waarheid, in een gelijk opgaande wedstrijd leek een gelijkspel een goede afspiegeling te worden maar in de slotseconden rolde de bal toch binnen voor Koewacht, 0-1. In de 4e wedstrijd deed Hoek 2 zijn best tegen Breskens maar was men volslagen kansloos en verloor met 0-2. De 5e wedstrijd bond Hoek 2 de strijd aan met topper van het soccer RCS. Hoek 2 stond prima te verdedigen en leek mede dankzij doelman Sander Pijpelink die een prima avond keepte een puntje over te houden. Echter een ongelukkige bal die via de paal en de rug van Pijpelink alsnog binnen rolde betekende alsnog verlies, 0-1. In de 6e en laatste wedstrijd wist Hoek 2 vooraf  dat het al geplaatste was en stond de organisatie niet zoals in de voorgaaande wedstrijden. Hoek 2 werd overlopen door FC Axel en kreeg met 1-4 klop. Het fraaie doelpunt van Hoek 2 kwam van de voet van Rick Ottjes.

Hoek 2 eindigde dus als voorlaatste omdat SDO al zijn wedstrijden verloor en zo plaats men zich voor de finaledag waar men wederom de degens kruisigd met Breskens want dat is al duidelijk. Wie de ander twee ploegen worden word vanavond en morgenavond duidelijk als de andere 2 poules hun voorronde afwerken.