Volg HSV Hoek op social media:

Hoek loopt tegen onnodige nederlaag aan

11-12-2016 11:53 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Hoek is er in de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden.  De formatie die twee weken geleden koploper Achilles Veen nog versloeg (3-1), trok tegen Jodan Boys aan het kortste eind: 1-2. Koploper Achilles Veen liep niet verder uit, want zij verloren tevens. DFS was thuis met 1-0 te sterk: 1-0.

Hoek kwam binnen de lijnen met dezelfde formatie als twee weken geleden tegen Achilles Veen.  Jodan Boys bleek nog niet met haar gedachten bij het komende bekerduel met Vitesse te zijn, want de formatie van trainer Dennis van den IJssel bewees zich vanaf de aftrap als een geducht tegenstander voor Hoek. Toch was het Hoek dat naarmate de eerste helft vorderde de wedstrijd naar zich toetrok. Spijtig genoeg werd het krachtverschil niet uitgedrukt in doelpunten. Guillaume Clinckemaillie (volley), Lionel Fitsch (geblokt schot) en Thomas Van Renterghem konden niet voor een treffer zorgen.  Vlak voor de rust moest Hoek op zeker een voorsprong op de borden zetten, maar doelman Marvin Stramer hield zijn doel op wonderbaarlijke wijze schoon.  Dit tot ongeloof van alles wat Hoek was, want nadat Van Renterghem zijn kopbal gekeerd zag worden, zag vervolgens Clinckemaillie zijn inzet uit de andere hoek geranseld worden. Doelman Stramer moest zijn optreden wel bekopen met een vervelende hoofdblessure die hij opliep na een botsing met een van zijn verdedigers.  Hij werd vervangen door Tim van de Linden. Van de Linden maakte in eerste instantie een onzekere indruk, want zijn eerste actie (uit een corner van Nick De Groote) wist hij niet tot een solide redding te komen wat zorgde voor onrust in de defensie van Jodan Boys. Uiteindelijk werd de rust gehaald met een 0-0 stand.

Dreiging
In de tweede helft ging Hoek opnieuw op zoek naar de voorsprong. Clinckemaillie was daar erg dichtbij maar zijn kopbal raakte de paal en de rebound ging vervolgens aan hem voorbij.  Ook werd Hoek terecht een strafschop onthouden toen niet een speler van Jodan Boys hands maakte, maar Van Renterghem. Vervolgens kreeg Hoek het deksel op de neus. Jodan Boys kon uitbreken en Romario dos Santos zorgde voor de onverdiende voorsprong: 0-1. Trainer Jannes Tant nam vervolgens personele maatregelen en bracht Esmat Shanwary (voor Nathan Lagrou) en Josimar Pattinama (voor Clinckemaillie) in het veld. Deze wissels zorgden voor meer dreiging en kort na de wissels kwam Hoek op gelijke hoogte. Birgen Martens frommelde na goed voorbereidend werk van Shanwary en De Groote de bal achter doelman van de Linden: 1-1. Hoek rook bloed na de gelijkmaker, maar kreeg opnieuw een domper te verwerken. Elliot Pattinama zorgde voor een nieuwe voorsprong door een fraai doelpunt. Pattinama speelde zich kundig vrij op de rand zestien en passeerde doelman Jordi de Jonghe met een bekeken schot wat via de binnenkant van de paal binnenviel: 1-2.  Deze mokerslag kwam Hoek niet meer te boven en moest uiteindelijk onnodig het veld verlaten met 0 punten.

Revancheren
Kleine pleister op de wonde was het verlies van Achilles Veen, waardoor de achterstand op de koploper zeven punten blijft. Hoek zakte door de nederlaag naar de zesde plaats waar nog vele clubs loeren op een hoge notering op de ranglijst. Hoek kan zich volgend jaar pas revancheren in competitieverband. Op 14 januari is Ter Leede dan de tegenstander in Hoek. Volgende week komt Hoek uit in het districstbeker. Tegenstander is dan Oranje Wit. Het duel in Dordrecht begint om 14.30 uur.

Hoek - Jodan Boys: 1-2 (0-0).  65. Romario dos Santos 0-1, 75. Birgen Martens 1-1, 81. Elliot Pattinama 1-2. Scheidsrechter: M. Gerritsen. Gele kaart: Mo Bellahcen en Martijn Jansen (beiden Jodan Boys). Aantal toeschouwers: 550.

Hoek: Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem (88. Douwe Zeegers), Birgen Martens, Reguillo Vandepitte, Nathan Lagrou (72. Esmat Shanwary), Nick de Groote, Guillaume Clinckemaillie (72. Josimar Pattinama), Kyle Doesburg

Jodan Boys: Marvin Straver (45. Tim van de Linden), Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank, Romario dos Santos, Mo Bellahcen , Fanuel Waandels  (62. Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama, Levi Marengo (75. Martijn Jansen)

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 1

Naar het nieuwsarchief