Toen gistenmorgen rond 10.45 de spelersbus van Hoek De Lange Wiep in Werkendam weer opdraaide na 3 seizoenen kwam er bij veel spelers en begeleiding weer een grote glimlach op de gezichten. Want dit is waar je het toch een beetje voor doet, spelen tegen mooie clubs spelen, en als er èèn mooie club buiten uiteraard Hoek is dan is het Kozakken Boys wel. Ook in Werkendam waren ze blij Hoek 2 weer te zien zeker getuige de voorbeschouwing op de site, en het ontvangst was zo als altijd weer uitstekend, daar kunnen veel clubs een voorbeeld aan nemen.

Uiteraard kwam Hoek 2 niet alleen voor de gezelligheid maar ook voor keiharde punten zeker na de late gelijkmaker van Kloetinge 2 vorige week in de 94e minuut waardoor Hoek 2 2 dure punten verspeelde. De bezoekers waren dus blij weer in Werkendam te zijn toch keek men met angst en beven een beetje uit na deze wedstrijd. Waar Hoek 2 vorige week de beschikking had over 7 spelers uit de 1e selectie moest men nu alles op alles zetten om 14 man op de been te krijgen. Gelukkig was Hoek 3 bereid Sil Tielemans af te staan en mocht Remco Herrebout van Hoek 3 zijn eerste busreis en grote Japie spel meemaken. Verruilde Michel Mullaert zijn assistenttrainer rol voor speler in en trok trainer Bart Corstanje zijn voetballenschoenen op de bank maar weer eens aan mocht de nood aan de man zijn. Positief puntje was dat na ca 6 weken Tijn Tielemans weer fit  was. Trainer Bart Corstanje had weer een uitstekend tactisch plan bedacht en hield de spelers voor dat ook zij hier een mooi resultaat zouden kunnen halen als iedereen meer dan 100% zou geven. Nou dat hebben ze gedaan ook, vanaf Sander Pijpelink tot Kevin Segers, van Mathijs van deAkker tot Joel Mieras om er maar eens even vier te noemen...allemaal maar dan ook allemaal tot aan het gaatje gespeeld.

1e Helft

Kozakken Boys 2 was uiteraard de bovenliggende partij maar speelde op een veel te laag tempo en zo kon Hoek 2 alles prima belopen en iedereen speelde zeer gediciplineerd vanuit zijn opdracht. De thuisploeg was middels wat corners wel gevaarlijk maar het eerste echte schot tussen de palen kwam er pas na een half uur. De rebound nadat Sander Pijpelink het eerste schot had gekeerd werd huizenhoog over geschoten. Direct na deze kans was Hoek 2 even gevaarlijk met een schot van Tijn Tielemans dat ook ruim over ging. Waar de mogelijkheden daar waren probeerde Hoek 2 er ook voetballend uit te komen waar vooral Willy Bories en Marco Doens beide een puike partij speelden op het middenveld. Zoals gezegd had Hoek 2 zijn zaakjes goed voor elkaar en leek men met een brilstand de rust in te gaan. Maar daar was opeens zo'n goed uitgevoerde counter die werd opgezet door de onvermoeibare Sander de Haas die good old Michel Mullaert aanspeelde in de diepte. Met een puntgave voorzet bereikte hij Marco Doens die doelman Mike Sas verschalkte, 0-1 en direct rust. Hoek 2 wreef zich eens in de ogen........ja het was echt waar.....0-1 met rust!!! Wie dat vooraf had gezegd was ongetwijfeld even aan het voorhoofd gevoeld.

2e HELFT

De 2e helft een zelfde spelbeeld al zat er wel wat meer pit in de wedstrijd en zo moest scheidsrechter van de Zwam af en toe optreden. De Boys van De Zwaaier kregen het maar niet voor elkaar het Hoek 2 elftal uit elkaar te spelen, zo beet Madjer Lukoki zijn tanden stuk op Mathijs van de Akker, stond Arjen Schieman als een panter te verdedigen en speelde mister Hoek 2 Gert Jan Hamelink als een 20 jarige en kan hij nog wel 10 seizoen Hoek 2 aan. Kregen de Werkendammers de bal dan eens tussen de palen stond daar Sander Pijpelink als rots in de branding. Met katachtige reflexen dwong hij Kozakken Boys 2 trainer Nabil Bouchlal tot wanhoop en na afloop gaf hij ook meer dan terecht de nodige kredits aan Pijpelink. Inmiddels tikte de tijd weg in het voordeel van Hoek 2 en kreeg men ook wat ruimte om er gevaarlijk uit te komen. Iets te gevaarlijk dacht een speler van Kozakken Boys 2 moest aan de noodrem en mocht niet mopperen dat het enkel bij geel bleef. Niet veel later nog een vrije trap aan de zijkant van het veld voor Hoek 2, Tijn Tielemans draaide de bal voor en Michel Mullaert kopte rakelings naast, het was dus voor de thuisploeg ook nog alle hens aan dek. Maar dat gold ook voor Hoek 2 want inmiddels stond de tellers van corners al op 13 en die waren meer dan gevaarlijk. Uit èèn van deze corners leek in de slotfase de gelijkmaker te vallen maar daar was Sander Pijpelink weer met een reflex. De blessuretijd was al zo'n beetje ingegaan al had het spel regelmatig stil gelegen voor blessurebehandelingen voor beide kampen als Kozakken Boys 2 het met een pegel van afstand maar eens probeerd. De bal stuit weer in een menigte van spelers en dan proberen de Kozakken de scheidsrechter maar te verleiden tot een strafschop omdat de bal een Hoekse hand zou hebben geraakt. Even twijfeld de scheidsrechter maar besluit dan toch naar de stip te wijzen tot ontzetting van Hoek 2. Wat er nu precies is of was gebeurd zal nooit duidelijk worden immers de meningen verschillen nog al. Ook van de zijde van de thuisploeg was er na afloop zeker ook twijfel over de juiste beslissing maar ja dat was niet meer terug te draaien. Met de vingertoppen zat Sander Pijpelink nog aan de bal maar dat was niet genoeg om de gelijkmaker te voorkomen. De scheidsrechter floot niet veel later af en daar stond Hoek 2 met een dubbel gevoel, had men nu 3 punten verloren of eentje gewonnen!!! Je zou zeggen eentje gewonnen maar als je vlak voor tijd zo de gelijkmaker tegen krijgt is dat even zuur. Maar Hoek 2 kwam snel weer tot het besef dat het vandaag een uitstekende teamprestatie had geleverd en ontving de wel gemeende complimenten van de thuisploeg dat Hoek 2 niet zo'n slecht ploegje is eigenlijk.

WINTERSTOP

Hoek 2 gaat met 12 punten de winterstop daar men eigenlijk op iets meer gehoopt had, vooral de onderlinge ontmoetingen met de onderste ploegen moeten na de winterstop meer punten opleveren om het vege lijf te redden. Maar eerst gaat even lekker de riem eraf en pakt Hoek 2 begin januari de draad weer op om op 27 januari de competitie te hervatten tegen LRC Leerdam 2. Op dinsdag 3 januari speelt een gedeelte van de selectie de voorronde van het soccertournooi met eventueel gevolgd door een finaledag op zaterdag 7 januari. De week erop hoopt Hoek 2 een oefenwedstrijd te spelen, eigenlijk stond er eentje gepland op donderdagavond 12 januari tegen De Meeuwen 2, echter dan is het kunstgras niet vrij en word er op dit moment nog gezocht naar een alternatief. Of de wedstrijd is op woensdagavond of donderdagavond echter moet dan de wedstrijd op veld 2 worden gespeeld. Op zaterdag 21 januari speelt Hoek 2 ook een thuiswedstrijd, men ontvangt dan 2e klasser Zaamslag.