Er ontbrak bijna niets zaterdagmiddag op Hoek bij de derby tussen de reserves van Hoek en Kloetinge. Een heerlijk zonnetje, een uiteraard prima voetbalplein, de vlaggers zoals bij Hoek 1 aanwezig, vuurwerk achter het doel en op de tribune, en een dikke 100 toeschouwers langs de lijn. Maar wat ontbrak er dan wel is de vraag? Een simpel antwoord,de media, want de toeschouwers zagen 2 ploegen die ook wel eens aandacht verdienen. Met alle respect maar als er op maandagavond bij b.v CTV Voetbal wedstrijden worden onleed uit de laagste klasses van het voetbal  dan verdiende deze bijzondere wedstrijd ook wel eens aandacht.De thuisploeg dat met maar liefst 7 spelers uit de 1e selectie aantrad bezat de nodige kwaliteit, ook de bezoekers waar Mark Schuit op de weg terug is na een blessure en waar ook Corne de Jonge die ook al minuten maakte in Kloetinge 1 meespeelden hadden ook meer dan een aardig elftal.

DE WEDSTRIJD

De eerste speldeprik kwam van Kloetinge 2 dat middels een schot dat ruim naast ging zich gelijk liet zien in de 1e minuut. Niet veel later het eerste gevaar van Hoek 2 via een corner dat niets opleverde. Na een dikke 5 minuten het eerste echte gevaar als een schot van Hoek 2 word geblokt door de Kloetinge 2 defensie, de bal blijft hangen en Douwe Zeegers kan afwerken, echter zijn schot is iets te zwak en de doelman kan de bal pakken. Enkele minuten later leek Armand Doka op weg naar de openingstreffer, zijn lob over de doelman ging echter naast.

Na een kleine 10 minuten was het raak voor Hoek 2. Het was Bjarne de Vreeze die als rechtsback een sterke wedstrijd speelde die met een op maat zijnde steekpass Douwe Zeegers bediende. De talentvolle Zeegers liet dit kansje niet onbenut en schoot zijn 8e treffer van het seizoen binnen bij Hoek 2, 1-0. Een verdiende voorsprong op dat moment want Hoek 2 voerde de boventoon en Kloetinge 2 kwam er even niet aan te pas.

Na een klein kwartier dat er eigenlijk niet veel gebeurde kwam Kloetinge 2 er scherp uit. Er volgde een ongevaarlijk voorzet die ongelukkig via de voet van Arjen Schieman van richting veranderde en doelman Sander Pijpelink verraste. Gevolg een wat zure gelijkmaker van Kloetinge 2, en of dat nog niet erg genoeg was volgde niet veel later zelfs de 1-2. Ook nu zat er een Hoek 2 voet tussen een voorzet, de bal veranderde zo van richting dat hij precies voor de voeten van een Kloetinge 2 speler viel, die bedacht zich geen moment en haalde uit, 1-2.

Hoek 2 was wat licht aangeslagen evenals Leonardo die wederom geblesseerd het veld moest verlaten. De thuisploeg was via een schot van Douwe Zeegers nog gevaarlijk maar het zag er naar uit dat Hoek 2 met een achterstand de rust in zou gaan. Daar dacht scheidsrechter Pijper anders over want hij schonk Hoek 2 een aardig Sinterklaas geschenk als hij in de 43e minuut naar de stip wijst. Het is Josimar Pattinama die doordringt in de Kloetinge 2 defensie, speelt de bal te ver voor zich uit en de doelman lijkt redding te brengen. Pattinama gaat nog voor de bal, duikelt over de doelman en roept om een strafschop. Gedecideerd wijst de scheidsrechter naar de stip tot begrijpelijke woede en ongeloof van de bezoekers. Mister Hoek 2 Gert Jan Hamelink zet zich zoals al jaren achter de bal en schiet onberispelijk de 2-2 binnen. Zo gaan beide ploegen dus met een gelijke stand de rust in.

2e HELFT

Waar er enkele minuten voor rust de nodige opwinding was over de strafschop daar is enkele minuten na rust geen enkele twijfel over een strafschop als de overmoeibare Sascha Beshliaha onderuit word geschoffeld in het Kloetinge 2 strafschopgebied. Wederom plaats Gert Jan Hamelink zich achter de bal en schiet feilloos binnen, 3-2. Inmiddels laat Josimar Pattinama zich uit voorzorg wisselen en krijgen de bezoekers het heft steeds meer en meer in handen. Krijgen enkele grote kansen maar schieten over of naast, of staat Sander Pijpelink wel een treffer in de weg. Met nog een kwartier op de klok lijkt Douwe Zeegers op weg naar de bevrijdende 4-2, echter Zeegers schiet de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast. Inmiddels nadert het eind van de wedstrijd en loopt Hoek 2 op zijn laatste benen en probeert het spel van de bezoekers te ontregelen dat niet helemaal word gewaardeerd. De vlam lijkt dan toch nog even in de pan te slaan als trainer Geelhoed om kaarten gaat vragen voor deze acties van de Hoek 2 spelers. Totaal niet nodig in een over het algemeen sportieve wedstrijd, als je achterstaat is het irritant, als je voorstaat slim en profensioneel zegt men dan als je de wedstrijd over de streep wil trekken. In de laatste minuten krijgt Kloetinge 2 nog twee goede mogelijkheden maar ook deze worden niet verzilverd en lijkt Hoek 2 op weg naar een zege. Maar dan gaat het in de 94e minuut alsnog mis als toch nog de 3-3 valt, blijdschap bij de bezoekers, teleurstelling bij Hoek 2 uiteraard. Men had gezien de uitslagen eerder op de middag van de concurenten een mooie slag kunnen slaan, dit gebeurde echter niet maar om eerlijk te zijn was de 3-3 eindstand een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Volgende week wacht Hoek 2 wederom een zware kluif als men op bezoek gaat bij de reserves van 2e divisionist Kozakken Boys 2 waar de laatse weken Madjer Lukoki in grootse vorm lijkt te zijn. Teven speelt Hoek 2 om 12.00 en speelt Kozakken Boys 1 om 15.30 thuis tegen het FC Lienden van Hans Kraay (wedstrijd word overigens live op Fox sports uitgezonden) dus doen er misschien nog wel enkele spelers uit de 1e selectie mee. Maar Hoek 2 zal ongetwijfeld zijn huid duur verkopen en wie weet.....