Volg HSV Hoek op social media:

Achilles Veen weet niet waar ze het zoeken moeten in Hoek

27-11-2016 10:17 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Hoek heeft tegen Achilles Veen duidelijk aan klantenbinding gedaan. Koploper Achilles Veen wist niet waar ze het zoeken moesten in Hoek en ging met een duidelijke nederlaag huiswaarts: 3-1. Een uitslag die makkelijk hoger had kunnen uitvallen.

Direct vanaf de aftrap liet Hoek duidelijk haar intenties zien. Kansen waren er al snel voor Kyle Doesburg (over en naast) en Nick de Groote (schot voorlangs). Achilles Veen kon weinig doen aan de aanvalsdrift van Hoek dat met uiterst verzorgd voetbal de koploper  het schaamrood op de kaken deed doen staan. Het was wachten op een verdiende voorsprong namens de thuisploeg en die kwam er uiteindelijk ook. Uit een corner van Nick de Groote belande de bal in een kluts voor de goal van doelman Jeffrey van der Loo. Thomas van Renterghem was het attents in deze situatie en schoot beheerst binnen in de linkerbenedenhoek: 1-0. Achilles Veen moest vervolgens uit haar schulp kruipen om de eerste nederlaag van het seizoen af te wenden, maar de rood/zwarten wisten totaal geen vuist te maken tegen een swingend Hoek. De beste kans voor rust namens Veen was voor Nassim Asrih, maar hij zag zijn inzet geblokt.

Grinta
Na de rust kwam al snel het spelbeeld van de eerste helft bovendrijven. Een aanvallend kundig Hoek tegen een armlastig Veen dat probeerde met irritatievoetbal het Hoek lastig te maken. Hoek liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef doen waar het goed in was: constant dreigend zijn en vlot combineren. Het was even schrikken en volkomen onterecht dat Veen op gelijke hoogte kon komen. Jeroen van Leijsen kopte de koploper op gelijke hoogte: 1-1. Hoek bleek gelukkig te beschikken over een woord, dat inmiddels al op de nominatie staat voor opname in de Dikke van Dale woordenboeken.  Een reeds veel voorkomend woord in met name de Vlaamse wielersport en na de wedstrijd meerdere malen als krachtterm geuit: Grinta!. Simpelweg de som van bevestigingsdrang en doorzettingsvermogen. Birgen Martens, vanmiddag boegbeeld van Hoek met subliem voetbal, zorgde enkele minuten na de onverwachte gelijkmaker voor een positieve balans. Martens combineerde met Fabian Wilson en laatst genoemde bediende Martens op maat die koel afrondde: 2-1.

Nadreunen
Hoek kreeg na de vernieuwde voorsprong nog kansen om de wedstrijd volledig in het slot te gooien, maar wachtte hier nog lang mee. Diep in blessuretijd zorgden invallers Esmat Shanwary  en Josimar Pattinama voor de kers op de taart. Shanwary bediende Pattinama op maat en scoorde tegendraads zijn vierde doelpunt van dit seizoen: 3-1. Een resultaat dat nog lang zal nadreunen bij Achilles Veen, dat ondanks de nederlaag zich nog steeds koploper mag noemen. Men mag zich echter afvragen voor hoe lang nog, want wat Hoek in het duel met de koploper liet zien smaakt naar meer en verdiend een betere klassering als de derde plaats die Hoek nu bekleed.

Volgende week komt Hoek niet actie. Door het wegvallen van Haaglandia mag Hoek aanzien hoe de concurrentie gaat presteren. Interessant duel is de ontmoeting tussen Achilles Veen en Noordwijk waarbij het niet ondenkbaar is dat de koploper opnieuw punten gaat morsen.

Hoek - Achilles Veen : 3-1 (1-0). 36' Thomas  Van Renterghem 1-0, 72' Jeroen van Leijsen 1-1, 77' Birgen Martens 2-1, 94' Josimar Pattinama 3-1. Scheidsrechter: B. Annegarn. Gele kaart: Thomas Van Renterghem, Nathan Lagrou (Hoek). Bas van Loon, Thijs van den Berg, Kees Schellekens, Ronnie Reniers (Achilles Veen).

Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Birgen Martens (85. Armand Doka), Guillaume Clinckemaillie (89. Josimar Pattinama), Nick de Groote, Kyle Doesburg, Nathan Lagrou (90. Esmat Shanwary)

Achilles Veen : Jeffrey van der Loo, Bas van Loon, Thijs van den Berg, Theo Martens, Nassim Asrih, Kees Schellekens, Sezer Sulun, Sen Aerts (59. Rowin van Zaanen), Ronnie Reniers, Jeroen van Leijsen, Daan van Dinter.