Volg HSV Hoek op social media:

Goed voetbal, geen rendement

16-10-2016 10:49 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Hoek is er niet in geslaagd om aan te blijven haken bij de top van de Hoofdklasse A. Tegen Spijkenisse werd er goed voetbal op de mat gelegd, maar zorgde een langdurig probleem voor flinke kopzorgen: het maken van doelpunten.  Spijkenisse slaagde er wel in om productief te zijn en sleepte daardoor de winst heimelijk binnen: 0-1.

Hoek kwam met een voor velen verassende veldbezetting binnen de lijnen.  Nathan Lagrou en Guillaume Clinckemaillie begonnen op de bank. Op hun posities werden Armand Doka en Reguillo Vandepitte in de basisopstelling geposteerd. Hoek begon erg sterk aan de wedstrijd en deed lijken of Spijkenisse lager op de ranglijst stond. Met vlotte combinaties werd er meerdere malen de aanvalslinie opgezocht. In deze beginfase waren Doka (kopbal) en Doesburg (schot over) dichtbij een voorsprong. Hoek bleef de druk houden op de goal van doelman Dyron Bijl van Spijkenisse. Kansen waren er legio, maar er was geen rendement te noteren. Doelman Jordy de Jonghe bewees maar eens waarom Hoek een van de beste defensies heeft van de Hoofdklasse door een knappe redding te vertonen na een spaarzame uitbraak van Spijkenisse. Nick de Groote, die aan de rechterflank vaak dreigend was, was eveneens dichtbij een treffer. Oog in oog met keeper Bijl verzaakte hij echter.

Moedeloos
De rust werd met 0-0 gehaald en dat betekende op dat moment 225(!) minuten geen doelpunt namens Hoek. Hoek ging in de tweede helft gewoon door met het creëren van kansen. Josimar Pattinama zag een inzet gestuit door Bijl, waarna Doka hard over schoot. Een kopbal van Doka verdween net naast de goal. Het was om moedeloos van te worden. Het vertrouwen van Hoek gaat gebukt onder het feit dat er goed wordt gevoetbald, echter blijft het belangrijkste achterwege: doeltreffend zijn.  En zoals het zo vaak gaat in de voetballerij valt bij het missen van mogelijkheden de goal aan de andere zijde. Marvin van der Pluijm rondde een counter van Spijkenisse fraai af en zorgde daarmee voor de enige treffer van de middag: 0-1.

Hoek zakte door de nederlaag een plek op de ranglijst en staat nu vierde. Een prestatie op zich aangezien er nu reeds 270 minuten niet is gescoord. De defensie valt daarentegen wel te prijzen. In 9 wedstrijden werden er slechts vijf tegentreffers geïncasseerd.  Volgende week komt Hoek in actie in de districtsbeker. Tegenstander is dan Arnemuiden. Wellicht komt deze wedstrijd op het goede moment om aan het vertrouwen te werken.

Hoek - Spijkenisse 0-1 (0-0). 65' Marvin van der Pluijm 0-1. Scheidsrechter: M. de Bruijn. Gele kaart: Alexander Embrechts, Nick de Groote (Hoek). Marvin van der Pluijm (Spijkenisse). Aantal toeschouwers: 450.

Hoek : Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem, Giovanni Siereveld, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Birgen Martens (71. Nathan Lagrou), Josimar Pattinama, Nick de Groote, Armand Doka (78. Lionel Fitsch), Kyle Doesburg (71. Guillaume Clinckemaillie)

Spijkenisse: Dyron Bijl, Etiënne Mariana, Jeffrey Schenk (80. Mohamed Houdoe), Eric Polet, Marvin van der Pluijm  (90. Daan Bourgonje), Mike van Dommelen, Sander Barragan (85. Shane van den Engel), Serginio van Axel-Dongen, Felino Jardim, Vincent Verbond, Dustin Mijnders.