Om van de wedstrijd van het seizoen te spreken gaat allemaal al wat ver omdat we nog niet halfverwege de competitie zijn, maar dat er vandaag belangen waren was wel duidelijk. Hoek 2 ging op bezoek bij SSV 65 2 dat tot op heden nog geen punt bij elkaar had gespeelt en blijkbaar niet over liep van vertrouwen. Maar van onderschatting mocht absoluut geen sprake zijn want wat de blauw witte formatie de laatste jaren voor elkaar bokste om telkens in de slotfase van de competitie zich veilig te spelen geeft aan dat het een team van karakter is.

De wedstrijd begon met een eerste speldeprik van de thuisploeg maar de bal zeilde hoog over, gevolgt door een gevaarlijke vrije trap van Hoek 2 die via een speler van SSV 2 in de handen van de keeper belande. Vervolgens een veel belovende aanval van Hoek 2 waar Esmat Shanwary (maakte vandaag zijn debuut voor Hoek) ruw werd geblokt, weg kans. Aan de andere kant precie het zelfde al gebeurde de overtreding wat dichter bij het strafschopgebied zodat de toegekende vrije trap op een gevaarlijk plaats werd genomen. Het leverde niets op voor SSV 2 maar gaf aan dat de eerste minuten het spel wat op en neer golfde.

Vanaf een minuut of tien nam Hoek 2 het heft in handen en was er constant dreiging voor het SSV 2 doel. Na een rommelige situatie redde de doelman knap op een schuiver van Douwe Zeegers. Uit de toegende vrije trap belandde de bal bij Shanwary die een enorme pegel op het SSV 2 doel schoot, maar een katachtige save van doelman Hieu Ta voorkwam een treffer.

Vanaf de 20e minuut werd Hoek 2  wat slordiger en onzuiverder en werd SSV 2 wat brutaler zonder tot groot gevaar te komen overigens. Net een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied, maar net als de eerste vrije trap leverde ook deze niets op.

Tegen het einde van de eerste helft nam Hoek 2 weer meer het heft in handen en werden er enkele fraaie combinaties opgezet maar ontbrak het werderom aan de afwerking!! Te zacht, te onzuiver, of te lang doorgevoerd zonder te schieten. Op slag van rust stoomde Gert Jan Hamelink mee op die met een slimme steekbal Douwe Zeegers weg stuurde, Zeegers ronde fraai af en zette Hoek 2 verdiend op een 0-1 voorsprong.

De 2e helft begon net als de eerste want ook nu kwam het eerste kans voor SSV 2 via  een vrije trap die in de muur belande. Daarna was het wel gedaan met de dadendrang van de thuisploeg die nu niets anders kon doen dan achter Hoek 2 aan te lopen en zorgen dat de score niet hoger opliep. De kansen kreeg Hoek 2 wel om de score op te hogen, zo had Sascha Beshliaha een goede kans (schot rakelings naast) en zag Marnick de Bat zijn schot op de lat belanden. Na een kleine twintig minuten na rust een goed opgezette aanval van Willy Bories met Douwe Zeegers die Bories weer aanspeelde, met een zuivere schuiver zette Bories de 0-2 op het bord.

De wedstrijd leek wel gespeeld want Hoek 2 had de overhand en SSV 2 geloofde eigenlijk niet meer in een ommekeer. Maar die kwam er toch als met nog een kwartier op de klok uit een corner de kleinste man van SSV 2 de bal zomaar mag binnenkoppen. De thuisploeg zag de wanhoop in de Hoekse ogen en gooide alles in de strijd om misschien nog een punt te halen. Een minuut of vijf na de aansluitingstreffer leek daar de gelijkmaker te komen maar stond doelman Pijpelink een treffer in de weg. Niet veel later schreeuwde SSV 2 om een strafschop maar de rustig leiddende Arjan Deurloo liet zich niet gek maken en wuifde het tercht weg. De bezoekers kraakten onbegrijpelijk in alle voegen, de organisatie was totaal weg in het gehele elftal en was het wachten dat SSV 2 toe zou slaan. De bal werd in het strafschopgebied gepomt en belandde precies bij een SSV 2 speler die afronde, 2-2. Dolle taferelen bij SSV 2 want terug komen vanuit een geslagen positie en en geen punt gehaald dat moet je terecht vieren. Maar het werd nog gekker en beroerder voor Hoek 2!! In de blessuretijd werd de bal nog maar eens door SSV 2 naar voren geschoten, precies over het hoofd van een Hoek 2 speler en precies in de voeten van een SSV 2 speler die nu voor een vrij doel stond, niet denken maar uithalen moet hij hebben gedacht, en terecht want het leverde zo de 3-2 op!!  Bij SSV 2 werden ze gek en bij Hoek 2 was er woede, ongeloof en nog grotere teleurstelling want hoe was het mogelijk dat een 0-2 voorsprong zo knullig werd weggegeven!! Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal en droop Hoek 2 beschaamd af want als je zulke wedstrijden verliest......dan....!!

Volgende week geen competitievoetbal voor Hoek 2 maar word er op donderdagavond geoefend tegen zondag 4e klasser IJzendijke op Hoek. De week erop staat de thuiswedstrijd tegen VVGZ 2 op het programma ook een ploeg die de punten hard nodig heeft. Te hopen dat Hoek 2 zichzelf eens beloond en het soms goede voetbal eens word afgerond met een doelpunten want daar draait het spelletje om al is het uiteraard ook belangrijk dat achterin de deur word dicht gehouden. Laat deze wedstrijd een goede les geweest zijn voor Hoek 2, want duidelijk werd vandaag, men heeft kans tegen iedereen, maar men kan ook verliezen van iedereen