Hoek heeft al twee wedstrijden opeenvolgend (180 minuten) niet weten te scoren. Het laatste doelpunt wat Hoek in de competitie produceerde was de 0-4 van Bjarne de Vreeze vorige maand in het uitduel met Smitshoek. Vorige week werd er op verplaatsing 0-0 gelijk gespeeld tegen Zwaluwen. De week daarvoor kwam Hoek thuis tegen DFS niet verder dan de brilstand. Een zorgelijke situatie, want het gebrek aan doelpunten kost de formatie van trainer Jannes Tant veel punten. Aan de andere kant mag de ploeg leunen op een uiterst sterke defensie. In de eerste acht wedstrijden van het seizoen werden er maar vier tegentreffers geïncasseerd.

Spijkenisse heeft evenals Hoek de ambitie om volgend seizoen in de derde divisie aanwezig te zijn. Beide ploegen liggen hiervoor op schema. Spijkenisse kan bij winst zaterdag goede zaken doen en het gat met Hoek laten oplopen tot zes punten en zodoende de druk op koploper Achilles Veen behouden en zelfs nog de koploper passeren op de ranglijst. Hoek voelt de druk van het behalen van een resultaat en uiteraard dient dit gepaard te gaan met doelpunten om tot een zege te kunnen komen. Geen eenvoudige opgave gezien de productie in de laatste weken.

Bij Spijkenisse ontbreekt Bart van Muijen die vorige week aan de enkel is geopereerd. Het meespelen van Marco de Borst is een vraagteken. Bij Hoek ontbreekt alleen Leonardo Faioli. Hij is herstellende van een breuk in de rechtervoet.

Hoek won vorig seizoen tweemaal van Spijkenisse, dat in deze competitie nog steeds ongeslagen is (vier keer gewonnen, vier keer gelijk).  De laatste keer dat Spijkenisse van Hoek wist te winnen dateert van 16 februari 2002. Toen won men thuis met 2-0 van Hoek.

De wedstrijd Hoek - Spijkenisse begint zaterdag om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van M. de Bruijn.

Volgende week komt Hoek niet in actie in competitieverband. Dan speelt Hoek in het kader van de districtsbeker een uitwedstrijd in en tegen Arnemuiden.