Na een fraaie fotosessie en soep met broodjes op de zaterdagmorgen was Hoek 2 klaar om het hoog aangeslagen Pelikaan 2 te ontvangen. Maar van dat hoog aangeslagen Pelikaan 2 was Hoek 2 na afloop niet erg onder de indruk, waar het wel over achter zijn oor krabde was de efficcentie waarmee de bezoekers de geboden kansen afmaakten, een duidelijk verschil met Hoek 2 dat wederom een prima partij speelde maar zichzelf niet beloond.

Het begint een wekelijks terugkerend verhaal te worden voor Hoek 2, leuk meedoen maar na het laatste fluitsignaal met lege handen staan. Waar het vorige week bijna tot geen kansen bijeen speelde (enkel in de slotfase een dot van een kans die de 1-1 had moeten zijn!!) kreeg Hoek 2 nu enkele 100% kansen die op het niveau van Reserve Hoofdklas er gewoon inmoeten. Al na een kleine vijf minuten enorme kansen voor Hoek 2 waar de doelman van Pelikaan 2 tot tweemaal toe redding moest brengen. Eerst was het Tijn Tielemans met een opgelegde kans die op de doelman stuitte, de rebound werd door Bjarne de Vreeze ingeschoten maar wederom pareerde de doelman de bal. Enkele minuten later verscheen Tijn Tielemans weer gevaarlijk voor het doel, echter was de hoek wat schuin om in te schieten en ook nu was de doelman de zaak meester. De volgende kans was voor de bezoekers in het zadel geholpen door verkeerd inspelen stond een speler van Pelikaan 2 ineens vrij voor doel. Maar door goed uitkomen van Hoek 2 doelman Pijpelink had de Pelikaan 2 speler niet meer de precisie en schoof de bal naast.

Het duurde vervolgens tot de twintigste minuut eer er weer wat te noteren viel. Het was echter wel een doelpunt voor Pelikaan 2 die wat gelukkig voor hen tot stand kwam. Een voorzet werd door zowel Hoek 2 als Pelikaan 2 spelers gemist totbij de 2e paal waar alsnog een Pelikaan 2 speler de bal kon binnen schieten, 0-1. Een domper voor Hoek 2 maar men rechte de rug en kreeg na precies een half uur spelen de beloning. Een goede ingreep van Brian van Hoorn die Sascha Beshialaha diep stuurde die vervolgens goed het overzicht behield en de vrijstaande Tijn Tielemans bediende die op zijn beurt beheerst de bal binnen schoot, 1-1.

In het slot van de 1e helft bood Hoek 2 de bezoekers een dot van een kans maar daar ging Pelikaan 2 slordig mee om. In de tegenaanval ging ook Hoek 2 slordig met de geboden kans om als Tijn Tielemans wederom alleen op het doel mag afgaan word hij in extremis nog verdedigd door een verdediger. Je kunt bij deze kans twee kanten op, het was slecht van Tielemans of gewoon heel sterk verdedigt. Het geeft wel aan dat waar Hoek 2 vorig seizoen wel eens een kansje kon missen je ze op dit niveau gewoon moet maken want anders krijg jje het deksel op de neus.

Na een uur spelen een corner voor Pelikaan 2 die van de lijn word gered door Willy Bories. De Hoekse Mexicaan die een puike partij speelde schakeld razensnel om en staat aan de basis van weer een grote kans voor Hoek 2. Hij stoomt op richting vijandelijk doelgebied en ziet Tijn Tielemans er beter voor staan, maar Tielemans heeft iets teveel tijd nodig en kan de grote kans vrij voor doel onschadelijk worden gemaakt door een Pelikaan 2 verdediger.

Tja dan is het wachten tot het doelpunt aan de andere kant valt! En dat gebeurt ook als uit een corner die geen corner had moeten worden de bezoekers de 1-2  maken. Hoek 2 recht wederom de rug, en gooit alles sluizen open op jacht naar de gelijkmaker. De kansen komen er maar Hoek 2 slaagt er maar niet in de bal in het doel te krijgen waar Pelikaan 2 met kunst en vliegwerk overeind blijft. De absolute slotfase is inggegaan en Arjen Schieman die net als geheel Hoek 2 een sterke wedstrijd speelde wil van heel ver vuren op het doel. De bal word geblokt en bied Pelikaan 2 een vrij doortocht over de speelhelft van Hoek 2 richting het doel. Het presentje word maar wat graag uitgepakt, 1-3. Het is dan over en uit al probeert Hoek 2 in de slotseconden tegen beter weten in nog een laatste poging om een doelpunt te maken.

Scheidsrechter Kapteijn blaast voor het laatste fluitsignaal en storten de Hoek 2 spelers wederom neer op het veld balend van resultaat. Net als de vorige thuiswedstrijd tegen Oranje Wit 2 zat er gewoon meer in voor Hoek 2 maar is het probleem hetzelfde...de geboden kansen afmaken!!!! Maar blijft Hoek 2 zo spelen als het zaterdagmiddag deed gaan de resultaten echt wel komen. Hopelijk voor Hoek 2 beloond men zichzelf komend weekend wel als men op bezoek gaat bij provinciegenoot SSV 65 2 dat net als Hoek 2 snakt naar punten.