Het was voor Hoek een week van uitersten. Na zaterdag bleek de blessure van Leonardo Faioli ernstig te zijn. Hij heeft een breuk in zijn rechtervoet opgelopen. Hierdoor is hij wederom voor weken uitgeschakeld. Het goede nieuws deze week kwam in de vorm van de komst van Esmat Shanwary. De transfer die eerder afketste heeft nu doorgang gevonden. De Afghaan heeft zich gevestigd in Terneuzen en is daardoor het probleem van reistijd kwijtgeraakt.

Hoek trainde van de week gewoon op haar kunstgras met rubber granulaat. Men laat zich vooralsnog niet gek maken na de uitingen in het tv-programma Zembla. Vooralsnog is er geen reden tot paniek en zal een nader onderzoek meer duidelijkheid moeten geven.

Terug naar de tegenstander van zaterdag. Zwaluwen bezet dus de achtste plaats met negen punten uit zeven wedstrijden. Van de zeven duels werden er dusver slechts twee verloren. Achilles Veen (1-0) en DFS (3-2) waren te sterk voor Zwaluwen. Twee keer werd er gewonnen. Ajax en FC Breukelen moesten in Zwaluwen hun meerdere erkennen (beide 1-0 winst). Het doelsaldo van de gastheren (11-11) laat te raden op welke wijze deze ploeg bestreden moet worden. Hoek zal dit  met een aanvallende formatie in het vat gieten komende zaterdag.

Hoek zal het blazoen wat willen oppoetsen na de 0-0 van vorige week. Een resultaat tegen Zwaluwen is wenselijk, zeker in aanloop naar de topper van volgende week: thuis tegen Spijkenisse. Het duel Zwaluwen - Hoek begint zaterdag om 14.30 op sportpark Zwaluwen in Vlaardingen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer G.J. Beltman.

Overigens voor de liefhebbers die morgenavond nog een heuse Zeeuws-Vlaamse derby in de 3e klasse willen zien kunnen hun hart ophalen bij "buurman" Philippine. Om 20.00 kruisen de degens van Philippine en Terneuzen elkaar op sportpark 't Bermpje.