Volg HSV Hoek op social media:

Hoek krijgt geen loon naar werken

02-10-2016 11:40 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Een legio aan kansen en het nodige misfortuin waren een rode draad voor Hoek in de thuiswedstijd tegen DFS. Hoek verdiende over de gehele wedstrijd gezien een overwinning, maar men bleef teleurstellend steken op een gelijkspel: 0-0.

Na een gelijk opgaande start van het duel met de promovendus wist Hoek duidelijk de aanval op te zoeken. DFS werd flink onder druk gezet en kwam het meerdere malen goed weg. Enkele scrimmages voor het doel van doelman Peter Veeneman resulteerden niet in een Hoekse voorsprong. Ook de arbitrage in de persoon van R. van de Waerdt werkte niet mee aan een verdiende voorsprong.  De leidsman was duidelijk met zijn goede been uit bed gestapt en lachte vrolijk een handsbal en vastpaksituatie weg in het nadeel van Hoek. Alexander Embrechts werkte de bal van dichtbij over en Guillaume Clinckemaillie werkte de bal tot twee maal toe naast de goal. Birgen Martens was ook dichtbij een treffer, maar ook hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Hoek had zoals eerder in de competitie afstand moeten nemen van haar tegenstander, maar verzuimde wederom dit te doen. De rust werd daardoor gehaald met een brilstand.

Misfortuin
DFS kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamer en zorgde voor hachelijke momenten voor het doel van Jordi de Jonghe. Het duurde echter niet lang voordat Hoek de draad weer oppakte. Josimar Pattinama was erg dichtbij een doelpunt. Maar ook hier speelde het misfortuin wat Hoek parten speelde een rol. Zijn inzet spatte op de kruising uiteen. DFS kroop vervolgens uit haar schulp en zette op haar beurt Hoek onder druk. Hoek miste de creativiteit om tot aanvallen toe te komen. Daar moest de Braziliaan Leonardo Faioli verandering in brengen. Hij werd in het veld gebracht voor Pattinama en zorgde voor meer dreiging. Doelman de Jonghe voorkwam met een wereldredding dat DFS de voorsprong zou nemen. Hij ranselde een kopbal van Roy de Ruiter uit de rechterbenedenhoek. De inmiddels in het veld gekomen Nick de Groote bediende aan de andere kant Clinckemaillie op maat,  maar zijn kopbal belandde op de paal. Faioli ging meerdere malen dreigend de zestien in en bij een van zijn pogingen een bres te slaan werd hij hardhandig gevloerd. Scheidsrechter de Waerdt zag er geen strafschop in en gebaarde dat er op de bal werd gespeeld. Reguillo Vandepitte gebaarde na de charge voor een wissel van Faioli die aangeslagen op de grond lag. Hij kon op dat moment gelukkig verder spelen. Een paar minuten na zijn wederopstanding moest hij toch geblesseerd het veld verlaten na weer een overtreding. Tot grote teleurstelling van Faioli die zijn voetbalschoenen woedend weggooide.

Hoek slaagde er niet in om in de slotfase alsnog de overwinning te claimen. Inzetten van Embrechts en de voor Faioli in gevallen Beshliaha verdwenen over de goal van DFS. De teleurstelling na het laatste fluitsignaal was zichtbaar groot. Hoek had geen loon naar werken gehad en moest genoegen nemen met een punt. Hoek zakt door de remise naar de derde plaats op de ranglijst. Men zag Spijkenisse dat met 1-4 won bij Jodan Boys over zich heen gaan. Volgende week speelt Hoek uit bij Zwaluwen dat met 0-1 won van FC Breukelen en zich daardoor een stabiele middenmoter mag noemen.

Hoek - DFS : 0-0 (0-0). Scheidsrechter: R.H.J van de Waerdt. Aantal toeschouwers: 450.

Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem, Giovanni Siereveld, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Birgen Martens, Josimar Pattinama (67. Leonardo Vieira Faioli (86. Sascha Beshliaha), Guillaume Clinckemaillie, Kyle Doesburg (53. Nick de Groote), Nathaniel Lagrou.

DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Laurens Rijnbeek, Rick van Walsem, Jim van Alst, Lucien Dors, Sebastiaan Kolff, Roy de Ruiter (90. Rody van Osenbruggen), Mike Louwaars (84. Orin de Waard), Ruben Wuarbanaran (68. Melvin van Osenbruggen), Levi Raja Boean.

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 1

Naar het nieuwsarchief