Na de voetballes van vorige week stond er weer een een zware kluif op het programma voor Hoek 2. Het Dortse Oranje Wit 2 kwam op bezoek en is èèn van de topploegen in de Reserve Hoofdklas. De thuisploeg kende een goede aanloop naar de wedstrijd toe want vanuit de 1e selectie kwamen enkele spelers de Hoek 2 selectie versterken. Dit noopte trainer Bart Corstanje tot een paar lastige en moeilijk beslissingen spelers teleur te stellen en door te schuiven naar Hoek 3. Echter bleek voor tijdens en na de wedstrijd al snel dat ook deze spelers hun kansen echt wel zullen gaan krijgen en zal het belang van een grote selectie snel weer blijken de komende weken.

WAKKER

Met goede moed stond Hoek 2 aan de aftrap maar blijkbaar nog geheel wakker want binnen een minuut keek Hoek 2 al tegen een achterstand aan. De spelers van Oranje Wit 2 kregen alle vrijheid bij hun eerste aanvalsdreigingen en Hoek 2 liet het allemaal begaan. De speler met de bal besloot dan maar uit te halen want niemand legde hem een strobreed in de weg en ook doelman Sander Pijpelink stond aan de grond genageld. De bal ketste op de binnenkant paal, leek aan de andere kant er nog uit te rollen echter dat geluk had Hoek 2 niet en moest zo dus al snel in de achtervolging, 0-1. De thuisploeg leek de kluts al snel kwijt want ook de eerste tien minuten die volgden zwalkte Hoek 2 als een koe zonder kop over het veld.

Echter na een dikke tien minuten herpakte Hoek 2 zich en zou zich een aantrekkelijk duel ontspinnen waarbij beide doelmannen een drukke middag zouden krijgen. Hoek 2 kreeg enkele vrije trappen rond het zestienmetergebied maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Na een dik kwartier een listige steekpass van Tijn Tielemans in het strafschopgebied op Douwe Zeegers die op weg leek naar een doelpunt, maar een verdediger van Oranje Wit 2 greep stevig in en kegelde Zeegers omver. De scheidsrechter die op dat moment wat ver van de situatie stond oordeelde dat het een correcte ingreep was maar getuige de dikke enkel van Zeegers zat de scheidsrechter er waarschijnlijk naast en gaf de leiding van Oranje Wit 2 in de rust ook toe dat men daar goed weg kwam.

DRINKPAUZE

Na een half uurtje besloot scheidsrechter Twiss uit het niets om even een drinkpauze in te lassen tot ieders verbazing. Hoek 2 dat zijn ritme dus goed had gevonden werd zo ineens verstoord en was na de onderbrekking even van slag. Het waren de bezoekers die fel starten en ook de voorsprong leken te gaan uitbouwen als een haarscherpe voorzet snoeihard word ingekopt, maar met een uitstekende reflex voorkomt Sander Pijpelink de 2e Dortse treffer. Hoek 2 reageerd met een schot van Marco Doens dat overzeild en snel erna is er een fluwelen steekpass van Justin de Zeeuw op Tijn Tielemans. De sterke Tielemans heeft een fraaie aanname en rond beheerst af, 1-1. Maar Hoek 2 lijkt weer in te dutten en kijkt 3 minuten later al weer tegen een achterstand aan en moet zo dus weer in de achtervolging, 1-2.

Maar dan is het gedaan met het geslaap van Hoek 2 want vanaf dat moment kan het duel echt alle kanten op. Met nog een dikke 5 minuten op de klok red Oranje Wit 2 doelman Jansen op een schot van Douwe Zeegers. Een kleine minuut later lijkt Zeegers vanaf de middenlijn een vrij veld voor zich te hebben maar word vakkundig aan het shirtje getrokken. In vele Hoekse ogen een doorgebroken speler dus rood, maar de gele kaart van de scheidsrechter is op zich wel te begrijpen want de weg richting doel was nog wel erg ver. In de laatste minuut de eerste hoekschop van de wedstrijd voor Hoek 2 die door de Oranje Wit 2 verdediging met moeite op de doellijn word gered. Hoek 2 heeft dus alle bescheidenheid van zich afgeworpen en legt de bezoekers het vuur aan de scheenen. Met een achterstand word de rust ingegaan maar duidelijk is dat het duel alle kanten op kan.

2e HELFT

Waar Hoek 2 in het begin van de wedstrijd nog stond te slapen komt men nu fel uit de kleedkamer en voorkomt keeper Jansen van Oranje Wit 2 met 2 geweldige reddingen een Hoekse gelijkmaker. Dan is het aan de andere kant Hoek 2 doelman Pijpelink die met enorme reddingen Hoek 2 in leven houd en gaat het spel op en neer. Na een uur spelen soleerd Hoek 2 speler Leonardo door de Oranje Wit defensie en word gevloerd in het strafschopgebied. Ook nu wuift scheidsrechter Twiss wederom de overtreding weg, waar hij bij de overtreding in de 1e helft er waarschijnlijk naast zat kon hij nu wel eens gelijk hebben dat het hier ging om een correcte ingreep. De bezoekers reageren met enkele gevaarlijk aanvallen en moeten vanuit hun oogpunt eigenlijk de wedstrijd in het slot gooien. Maar dit doen ze niet en zo houd Hoek 2 hoop en verdiend het eigenlijk ook een treffer. Maar de doelman van Oranje Wit 2 blijkt een grote sta in de weg want als Douwe Zeegers alleen voor doel verschijnt is hij wederom de baas. De wedstrijd naderd het einde en Hoek 2 blijft geloven in een gelijkspel, echter de krachten nemen af en word het spel van beide ploegen wat slordiger. Met nog een kleine vijf minuten op de klok de kans voor open doel voor Zeegers maar de hardwerkende Biervlietenaar raakt de bal compleet verkeerd en ziet de bal naast gaan. Dan lijkt Hoek 2 toch zijn verdiende gelijkmaker te krijgen maar uit de toegende corner kan Oranje Wit 2 miraculeus de bal nog van de doellijn krijgen. Het mag niet zijn voor Hoek 2 deze middag en profiteren de bezoekers van de geboden ruimte die men krijgt en gooien vlak voor tijd met een scherp uitgevoerde counter de wedstrijd in het slot, 1-3. Het is over voor Hoek 2 en spelers storten ze na afloop vermoeid en terleurgesteld op de grond want Hoek 2 verdiende deze middag meer tegen een goed spelend Oranje Wit 2.

Kijkend naar de tegenstanders had Hoek 2 ook niet verwacht dat er uit de afgelopen 2 wedstrijden punten zouden worden gepakt (uiteraard wel gehoopt) , volgende week hoopt Hoek 2 wel weer wat punten te sprokkelen in een duel met Almkerk 2 dat kijkend naar de ranglijst en informatie ingeschat word als gelijkwaardig aan Hoek 2. Echter heeft deze ploeg ook al de nodige jaren ervaring in de Reserve Hoofdklas dus zal het ook deze keer weer een zware wedstrijd worden.