Volg HSV Hoek op social media:

Smitshoek eenvoudige prooi voor Hoek

25-09-2016 08:39 SMITSHOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Hoek is er erin geslaagd om haar positie op de ranglijst verder te verstevigen en bovendien iets aan het doelsaldo te doen. De wedstrijd tegen Smitshoek werd met duidelijke cijfers beslist in het voordeel van Hoek: 0-4. Door dit resultaat klom Hoek naar de tweede plaats in de Hoofklasse A.

Hoek liet vanaf de aftrap zien dat het voor een resultaat was gekomen. Hoek, dat aantrad met twee spitsen (Pattinama en Doesburg), was in de beginfase gevaarlijk door goede voorzetten van Fabian Wilson vanaf de rechterflank. Na tien minuten spelen kwam Hoek verdiend op voorsprong. Een voorzet van Kyle Doesburg bereikte de vrijstaande Guillaume Clinckemaillie die in eerste instantie de bal volledige miste, maar zich vliegensvlug corrigeerde om zodoende de eerste goal van de middag te maken: 0-1. Hoek liet zich na de openingstreffer wat terugzakken en dat gaf Smitshoek wat ruimte. Echter wist de hekkensluiter daar bitter weinig mee te doen. Hoek was veel dreigender in haar acties en na een half uur spelen kwam men op een 0-2 voorsprong. Josimar Pattinama speelde zich keurig vrij in de zestien en schoof de bal kundig achter doelman Mike van de Wijngaart van Smitshoek.

Dankbaar
Hoek behaalde de rust met deze 0-2 voorsprong en kon terugkijken op een solide eerste helft waarin met nauwelijks defensief moest optreden. Alleen Thomas van Renterghem moest de bal van de lijn halen na een goede redding van Jordi de Jonghe. Na de rust ging Hoek op zoek naar een derde treffer. Birgen Martens (schot net over) en Doesburg (kopbal over) waren dichtbij een doelpunt.  Smitshoek deed verwoede pogingen om terug in de wedstrijd te komen, maar de defensie van Hoek bleef eenvoudig overeind. Het was wachten op een treffer namens de bezoekers en die kwam er ook. Pattinama plaatste een harde voorzet in de zestien en Alexander Embrechts liep er dankbaar tegenaan: 0-3. Trainer Frehe van Smitshoek vond het nodig om na deze treffer commentaar op de leiding te geven en werd vervolgens door scheidsrechter Kieft naar de tribune gestuurd.

In de slotfase van de wedstrijd maakte Nick de Groote zijn rentree door in te vallen voor Clinckemaillie. Martens maakte later plaats voor Bjarne de Vreeze. De Vreeze was verantwoordelijk voor het bepalen van de eindstand.  Hij rondde een aanval in de laatste minuut koelbloedig af: 0-4.

Volgende week speelt Hoek thuis tegen DFS dat Argon met 2-0 versloeg en daardoor klom naar de vierde plaats op de ranglijst. De promovendus heeft slechts één punt achterstand op Hoek. Hoek is na de ruime zege in het bezit van het beste doelsaldo van de Hoofdklasse A (10-4).

Smitshoek - Hoek 0-4 (0-2). 10' Guillaume Clinckemaillie 0-1, 30' Josimar Pattinama, 67' Alexander Embrechts, 90' Bjarne de Vreeze 0-4. Scheidsrechter: W. Kieft uit Putten. Gele kaart: Diego Staas, Nick van Katwijk, Patrick Fonseca en John de Ronde (allen Smitshoek). Thomas van Renterghem (Hoek). Rode kaart: Frehe (trainer Smitshoek). Aantal toeschouwers: 500.

Smitshoek:  Mike van de Wijngaart, Romain van Bruggen, Diego Staas, Nick van Katwijk, Patrick Fonseca, Tom Achterberg, John de Ronde, Zepp Jacobs (60' Trecy Kapata), Gilliomar Leona, Laurens Visser, Sean Verburg.

Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Thomas Van Renterghem, Gio Siereveld, Reguillo Vandepitte,  Fabian Wilson, Birgen Martens (81' Bjarne de Vreeze), Josimar Pattinama, Guillaume Clinckemaillie (76' Nick de Groote), Kyle Doesburg, Nathaniel Lagrou.