Volg HSV Hoek op social media:

Hoek meldt zich in bovenste regionen

18-09-2016 11:54 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Hoek is er gisteren in geslaagd om zich duidelijk te melden in de bovenste regionen van de ranglijst. In de thuiswedstrijd tegen Noordwijk trok men met een 2-1 overwinning aan het langste eind. Met een verassende 3-5-2 opstelling klom de ploeg naar de vierde plaats op de ranglijst.

Door de tactische omzetting was er weer een plek achterin voor Giovanni Siereveld. Samen met Alexander Embrechts en Lionel Fitsch vormde hij een drietal centrale verdedigers. Op de flanken waren kilometervreters Fabian Wilson en Thomas Van Renterghem actief welke door goed positiespel regelmatig de formatie veranderende van 3-5-2 naar 5-3-2 en soms zelfs naar een heuse 3-3-4. Lang moest Hoek niet wennen aan de nieuwe bezetting, want na een korte periode van Noordwijkse druk melde men zich duidelijk in de aanval. Guillaume Clinckemaillie was dichtbij een treffer, maar hij ontbeert de laatste weken enig geluk. Hoek bleef defensief op de been ondanks een misser van Lionel Fitsch waardoor Ruperto Dorothea alleen op doelman Jordy de Jonghe afkon. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door Siereveld. Even later verrichte de Jonghe goed keeperswerk door een inzet van Stefano Goncalves te stoppen.

Onemanshow
Birgen Martens had bediend moeten worden door Clinckemaillie, maar de aanvaller koos voor eigen succes en strandde op doelman Mustafa Amezrine. Scheidsrechter Roelof Luinge kreeg het weer voor elkaar door op zijn manier van fluiten en verbale aanwezigheid er een onemanshow van te maken. Luinge wuifde een duidelijke strafschopsituatie weg nadat Josimar Pattinama in de zestien door twee verdedigers van Noordwijk in de mangel werd genomen. Pattinama bewees kort daarna de hulp van Luinge niet nodig te hebben en haalde doeltreffend uit na een afgeslagen voorzet. Hij plaatste de bal keurig in de korte hoek achter doelman Amezrine: 1-0. Kort na de openingstreffer was Pattinama dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd nu gekeerd door Amezrine.

Attent
Na de rust ging Hoek op zoek naar een tweede treffer en Nathaniel Lagrou was daar erg dichtbij. Hoek ging vervolgens terugzakken en dat resulteerde in kansen voor Noordwijk. Defensieve nalatigheid bij Hoek bracht Noordwijk op gelijke hoogte. Dorothea kon profiteren en daarbij zijn ploeg naast Hoek schieten: 1-1. Hoek leek na de gelijkmaker wakker te zijn geschud en moest duidelijk op haar hoede zijn. Noordwijk kreeg kansen, maar de defensie van Hoek bleef overeind. Hoek kwam goed weg toen een inzet van Noordwijk via de eigen lat werd weggewerkt. Twintig minuten voor tijd mocht Kyle Doesburg invallen voor Pattinama. Doesburg moest niet lang wachten om zijn invalbeurt kracht bij te zetten. De sympathieke aanvaller was het meest attent bij een Hoekse aanval en ronde beheerst af: 2-1. Wilson en Doesburg waren namens Hoek nog dichtbij de 3-1. In een benauwde slotfase moest Hoek alle zeilen bijzetten om de overwinning veilig te stellen. Tjeerd Westdijk was tweemaal gevaarlijk met pogingen met het hoofd namens Noordwijk. Scheidsrechter Luinge vond het nodig om vijf minuten blessuretijd toe te voegen aan de wedstrijd. Ondanks dit gegeven bleef Hoek overeind en kon zodoende de zege binnenhalen.

Door de overwinning steeg Hoek naar de vierde plaats op de ranglijst en is de achterstand op koploper Achilles Veen slechts drie punten. Volgende week gaat Hoek op bezoek bij rode lantaarndrager Smitshoek dat ondanks een gelijkspel (0-0) bij Jodan Boys onderaan de ranglijst is terug te vinden.

Hoek - Noordwijk 2-1 (1-0). 40' Josimar Pattinama 1-0, 55' Ruperto Dorothea 1-1, 78' Kyle Doesburg 2-1 Scheidsrechter: R. Luinge. Gele kaart: Thomas Van Renterghem (Hoek). Aantal toeschouwers: 300.

Hoek: Jordi de Jonghe, Alexander Embrechts, Thomas Van Renterghem, Gio Siereveld, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Birgen Martens, Josimar Pattinama (70'Kyle Doesburg), Guillaume Clinckemaillie (84' Armand Doka), Nathaniel Lagrou.

Noordwijk: Mustafa Amezrine, Ruperto Dorothea , Mark Veerman (46' Brayen Brocker), Danny de Jel, Stefano Goncalves, Diederick Hoogerwaard, Tjeerd Westdijk, Marios Lomis, Kasper Michel, Raymond Manuputty, Denzel James.

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 1

Naar het nieuwsarchief