Een wedstrijd begint altijd met 0-0 en een kans krijg je altijd wel in een wedstrijd, neem daarbij het vertrouwen dat er bij Hoek 2 op dit moment is, dus waarom niet voor de winst gaan? De thuisclub stond immers ook nog onder Hoek 2 in de rankschikking al had men ongetwijfeld clubs van ander kaliber getroffen bij de start van de competitie. Al moet je dat ook weer in perspectief zien, want waar Hoek 2 ongetwijfeld ingeschaald word in het rechterrijtje met LRC 2 en Roda Boys 2 daar zullen Kozakken Boys 2 en Oranje Wit 2 in het linkerrijtje bivakkeren.

Hoek 2 dus op bezoek bij ASWH 2, de huidige kampioen van de Reserve Hoofdklas Zuid 1 en halve finalist (uitgeschakeld door de Kon HFC Haarlem) om het Nederlands Kampioenschap voor reserve teams is al jaren overheerser in de Reserve Hoofdklas. Met een gemiddelde leeftijd van 20,3 en haal je de oudste speler er af zakt de gemiddelde leeftijd naar 19,7 is het duidelijk dat dit puur een opleidingsteam is waar gedachten achter zit vanuit de club ASWH! De ploeg getraind door oud prof Eddy Ridderhof die uitkwam voor Feyenoord,Excelsior, Sparta en SVV in het betaalde voetbal moet deze talenten klaarstomen om eventueel een stap te kunnen laten maken naar het 1e elftal van ASWH. Nu is het bij een grote vereniging al ASWH ca 1200 leden ook iets makkelijker als bij een club als Hoek dat 5x zo klein is, maar het idee achter zo'n opleidingsteam zou voor een ambitieuze club als Hoek misschien ook niet verkeerd zijn!

Op het fraaie hoofdveld van ASWH waar het kunstgras voor aanvang nog even werd gesproeid maar waar om onduidelijke redenen de lijnen niet strak lopen werd om 12.00 afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat Hoek 2 een zware middag tegemoed ging. Toch kwam de eerste bal tussen de palen van Hoek 2 zijde, al kan de vrije trap die simpel werd gepakt door doelman v/d Poel niet tot een kans worden gerekend. De ballen tussen de palen die wel tot kansen konden worden gerekend kwamen van ASWH 2 zijde, maar met puike reddingen hield Hoek 2 doelman Sander Pijpelink zijn doel schoon. De tijd tikte verder weg maar het besef was er uiteraard wel dat je dit geen 90 minuten vol zou houden. Inmiddels waren we al aan de 20e minuut als Sander Pijpelink wederom een puike redding heeft en Willy Borries wegstuurd en die ziet vervolgens de bal bij Brian van Hoorn belanden. Met een afgemeten voorzet bereikt die Tijn Tielemans maar die kan de bal net niet raken. Maar Marco Doens is goed gevolgt, schiet de bal op doel, doelman v/d Poel kan in eerste instantie redden maar is daarna kansloos en zo staat Hoek 2 verrassend op 0-1. Zou er vandaag dan toch een verrassing komen?

De tijd tikt verder en we zijn inmiddel een half uur onderweg als ASWH 2 speler Billy Nzojyibwami word gelanceerd, doelman Pijpelink ziet het gevaar en wil de bal onderscheppen. Gevolg een enorme maar ongelukkige botsing wat er even paniekerig uitziet, gelukkig krabbelen beide spelers na enkele minuten weer overeind en kunnen de wedstrijd hervatten. Het lijkt wel de ommekeer in de wedstrijd te worden want vanaf dat moment is de thuisploeg de baas als het dat al niet was. Binnen een minuut na de botsing staat het 1-1 en weer een minuut later 2-1. Met nog een tiental minuten voor rust een schrimmage voor het Hoek 2 doel waar het lijkt of de bal niet binnen wil voor ASWH 2, en lijkt het toch te gebeuren is daar een katachtige reactie van Marnick de Bat die de bal over tikt. Scheidsrechter de Wild is mild en bestraft het met geel en een strafschop die de 3-1 oplevert. Nog voor rust word het 4-1 en staat Hoek 2 nog een zware 2e helft te wachten.

Met een 3 dubbele wissel start Hoek 2 aan de 2e helft waar het weer een waar eenrichtingsverkeer is. De bezoekers proberen zeker te voetballen maar de tegenstander is gewoon beter. De kritiek vanuit de thuisclub dat er alleen maar ingezakt werd snijd daarom geen hout, immers Hoek 2 werd steeds gewoon teruggedrongen en wilde zeker voetballen, maar dan moet je daar ook de kans voor krijgen. De teller liep inmiddels op naar 6-1 als Hoek 2 zowaar weer eens aan aanvallen kan denken. Met een afgemeten voorzet van Wesley Mieras kop Tijn Tielemans de 6-2 binnen, en een minuut later verschijnt Marco Doens ineens vrij voor doel, maar met een redding voorkomt de ASWH 2 doelman een 3e Hoekse treffer. Aan de andere kant vallen er nog wel doelpunten en wel 2 om precies te zijn wat een eindstand van 8-2 oplevert.

Het laatste fluitsignaal komt als geroepen bij het naar adem snakkende Hoek 2 dat zich na deze afstraffing heus niet hoeft te schamen. Hoek 2 heeft gedaan wat er binnen zijn mogelijheden lag en daaruit bleek dat ASWH 2 gewoon 5 maatjes te groot was, als er met de pet naar was gegooid kon je boos zijn maar nu niet. Duidelijk was zaterdagmiddag dat dit geen Jip en Janneke voetbal is en dat Hoek 2 ook volgende week zijn borst kan nat maken als Oranje Wit 2 dat ook een gedegen jeugdoleiding heeft op bezoek komt. Aftrap 14.30 op sprortpark Denoek!!