Evenals Hoek heeft Noordwijk vijf punten uit vier gespeelde wedstrijden. Men wist dit seizoen maar één zege te behalen (3-2 tegen Smitshoek), twee keer werd er gelijkgespeeld (3-3 tegen Spijkenisse en 2-2 tegen Jodan Boys) en tegen Argon werd er verloren (2-1). In de vier voorgaande wedstrijden wist men negen maal te scoren, maar kreeg het hetzelfde aantal doelpunten tegen. Topscoorder van Noordwijk op dit moment is Marios Lomis.

Noordwijk is er alles aan gelegen om tegen Hoek een goed resultaat neer te zetten om zodoende omhoog te kunnen kijken op de ranglijst. Voor Hoek geld zeer zeker hetzelfde. De negende plaats is vooralsnog geen reden voor paniek, maar een ploeg zoals Hoek hoort ook hoger op de ranglijst te staan. Groot makke momenteel is het gebrek aan scorend vermogen. De vier doelpunten welke nu zijn geproduceerd hadden er makkelijk twee maal zoveel moeten zijn. Door het gebrek aan scorend vermogen zijn in deze prille fase van de competitie al kostbare punten verspeeld.

Hoek kende een rustige week in aanloop naar het duel met Noordwijk. Nick de Groote trainde mee met de groep en zou wellicht minuten kunnen maken komende zaterdag. Leonardo is er zaterdag weer niet bij. Hij hervat maandag de training. Inmiddels is Hoek ook begonnen met de onderhandelingen om de Afghaan Esmat Shanwary te contracteren. De 22-jarige middenvelder maakte een goede indruk gedurende de laatste trainingen en zou volgens trainer Jannes Tant een welkome aanvulling zijn op de huidige selectie. In het verleden was Shanwary actief voor Achilles'29 en GVVV.

Hoek en Noordwijk kunnen bij winst omhoog blijven kijken. De verliezer mag haar aspiraties voorlopig in de koelkast zetten. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge.