Volg HSV Hoek op social media:

Hoek moet genoegen nemen met een gelijkspel

10-09-2016 20:51 AMSTERDAM

Geplaats door Patricia Maljaars in Hoek 1

Op een warm en zonnig sportpark Olympiaplein, vlakbij het legendarische Olympisch stadion, midden in Amsterdam stond vandaag de vierde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen Swift. Voor Hoek was Swift een onbekende tegenstander, nog nooit hadden beide ploegen tegen elkaar gevoetbald.

De wedstrijd begon van beide kanten slordig, veel balverlies en Hoek liet zich achteruit drukken. Daar tegenover stelde Hoek in de 21steminuut een grote kans die gelijk resulteerde in een doelpunt. Fabian Wilson gaf een strakke bal over de grond over het middenveld. Pattinama was zo slim om over de bal te stappen zodat de verdediging op het verkeerde been stond. De bal kwam voor de voeten van Clinckemaillie die de bal kaatste met Lagrou. Lagrou kon de bal meenemen en zichzelf vrij spelen. Tussen een inkomende verdediger en de keeper plaatste hij de bal in de uiterste hoek: 0-1. Hoek probeerde door te drukken en de voorsprong te vergroten. De keeper van Swift kwam een aantal keer voortreffelijk uit zijn doel bij de corners van Hoek. Een afstandschot van Birgen Martens ging maar net naast.

In de 29steminuut werd Pattinama neergelegd net buiten het strafschopgebied, de scheidsrechter floot en trok een kaart. Iedereen was verbaasd toen er een rode kaart verscheen, was die overtreding zo zwaar? De scheidsrechter stond er bovenop dus het zal wel. De speler die de rode kaart zag verschijnen reageerde verbaast waardoor de scheidsrechter keek welke kaart hij nu eigenlijk omhoog hield en schrok zelf, oeps de verkeerde kleur. Mike Ruijter kwam met de schrik vrij en mocht blijven staan. Hoek zakt daarna weer wat terug, Swift kreeg wat kansjes maar keeper De Jonghe stond goed op te letten.

 

De tweede helft leek het nog warmer zo op het kunstgras, beide partijen leken hier last van te hebben want het spel werd slordiger. Swift ging opzoek naar de gelijkmaker, terwijl Hoek de voorsprong wilde vergroten maar dit niet voor elkaar kreeg. Doesburg kwam in het veld voor de geblesseerde Pattinama en Doka moest de geblesseerde Beshliaha vervangen. Doesburg stond nog niet koud in het veld en maakte gebruik van zijn snelheid. Doesburg passeerde de een na de andere tegenstander tot hij in het strafschopgebied aankwam. Terwijl Clinckemaillie waarschijnlijk ruimte probeerde te maken liep hij juist, doordat hij een duw in de rug kreeg, in de baan van het schot. Swift kon daarom gemakkelijk uitverdedigen.

 

In de 74steminuut maakte Birgen Martens op de hoek van het strafschopgebied een handsbal. De scheidsrechter floot en gaf Swift een vrije trap. Met een prachtige vrije trap had Dennis Dinkgreve de gelijkmaker op zijn schoen: 1-1. Hoek ging opzoek naar het winnende doelpunt, hierbij was er een lichte botsing in het strafschopgebied van Swift. De spelers van Swift namen dit als aanleiding om wat tijd te rekken, zij waren wel tevreden met een punt. Doesburg werd bestraft met geel en het spel kon gewoon weer verder. Een afstandschot van Birgen Martens verdiende beter, kwam tegen de paal en via het achterhoofd van de keeper over de achterlijn.

 

Een bal voorlangs, een bal net over. Er werd van alles geprobeerd maar het lukte gewoon niet. Met een 1-1 stand moesten beide partijen dan ook genoegen nemen. Op naar de thuiswedstrijd tegen Noordwijk dan maar. Noordwijk speelde deze middag gelijk tegen Jodan Boys: 2-2.

21. Nathaniel Lagrou 0-1, 74. Dennis Dinkgreve 1-1.

Gele kaarten: M. Ruijter, D. Dinkgreve en T. Kuijvenhoven (Swift) K. Doesburg en F. Wilson (Hoek)

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts, Thomas Van Renterghem, Sascha Beshliaha (68. Armand Doka), Birgen Martens, Reguillo Vandepitte, Nathaniel Lagrou, Josimar Pattinama(65. Kyle Doesburg) en Guillaume Clinckemaillie.

Deel dit nieuwsbericht: Delen op FacebookDelen op Twitter

Nieuws overzicht Hoek 1

Naar het nieuwsarchief