Volg HSV Hoek op social media:

Hoek maakt het zich onnodig lastig tegen Ajax

28-08-2016 10:30 HOEK

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Op een broeierig sportpark Denoek heeft Hoek de eerste overwinning van het prille seizoen binnengehaald. De amateurs van Ajax werden op het nieuwe kunstgras met 2-0 verslagen. Een einduitslag die al veel eerder op het scorebord kon staan als het vizier van met name Guillaume Clinckemaillie scherper had gestaan in de eerste helft.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van Ajax-coryfee Ton Pronk. Pronk is deze week overleden aan de gevolgen van een spierziekte. Naar verwachting nam Ajax vanaf de aftrap het initiatief. Hoek vond het wel best en liet Ajax het spel maken. Lionel Fitsch voorkwam een treffer door een inzet van de lijn te halen. Hierbij kwam hij lelijk in aanraking met de paal, maar hij kon gelukkig verder spelen. Hoek was meerdere malen gevaarlijk via de counter. Een discipline welke Hoek goed beheerst, echter ontbreekt het nog in de afronding. Clinckemaillie verzuimde, na goed voorbereidend werk van Nathan Lagrou en Kyle Doesburg, doelman Hazelaar te verschalken. Zijn inzet werd door de doelman gekeerd. Na de ingelaste drinkpauze kwam Hoek beter voor de dag en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Doesburg schoot net naast uit een voorzet van de in de basis teruggekeerde Reguillo Vandepitte. Na een half uur spelen kwam Hoek op voorsprong. Een voorzet van Sascha Beshliaha bereikte Doesburg die de bal binnengleed: 1-0. Na de openingstreffer verzuimde Hoek verder afstand te nemen. Een voorzet van Fabian Wilson bereikte Clinckemaillie die op zijn beurt het niet voor elkaar kreeg om Hazelaar te passeren.

Counterformatie
In de tweede helft zette Ajax Hoek flink onder druk en moest doelman Jordi de Jonghe enkele malen in actie komen om een gelijkmaker te voorkomen. Stanley Akoy was het dichts bij een treffer, maar hij zag zijn inzet via de kruising over vliegen. Hoek schikte wederom in haar rol als counterformatie en was daarmee gevaarlijk. Lagrou ging goed door, werd gestuit, maar scheidsrechter Prooi zag er geen strafschop in. Na de drinkpauze kwam Hoek, net als in de eerste helft, beter voor de dag. Doesburg was dicht bij een treffer, maar hij zag zijn inzet gepareerd worden. Een kwartier voor tijd viel Fitsch met zijn hand op de bal in de zestien waardoor Ajax een strafschop mocht nemen. De Jonghe stopte de strafschop van Joost Heij.

Offday
Het was in de slotfase billenknijpen voor Hoek dat met man en macht het verzorgde spel van Ajax moest afbreken. Vlak voor tijd kwam dan toch de bevrijdende treffer. Lagrou stuurde met een prachtpass Josimar Pattinama weg die oog in oog met de doelman trefzeker was en zodoende de eindstand op het bord schoot: 2-0. Na de offday van vorige week in Sassenheim was nu de eerste overwinning een feit en heeft Hoek een solide basis om dit uit te bouwen naar een hogere klassering op de ranglijst. Volgende week speelt Hoek wederom thuis. Tegenstander is dan Sliedrecht, dat de competitie is begonnen met twee nederlagen.

Hoek - Ajax 2-0 (1-0). 31. Kyle Doesburg 1-0, 87. Josimar Pattinama 2-0. Scheidsrechter: C. Prooi. Assistent scheidsrechters: R.C. Venmans en H. Ramcharan. Aantal toeschouwers: 500.

Hoek: De Jonghe, Embrechts, Vandepitte, Wilson, Fitsch, Martens (79. Doka), Clinckemaillie (68. Pattinama), Doesburg (81. de Vreeze), Beshliaha, Lagrou.

Ajax: Hazelaar, Soenarto, van 't Land (68. Middelwijk), Deken, Sanches Silva, van der Dussen (68. Doorson), el Amrani, van Moerkerk, Heij, Akoy, Kharchouch (87. Schoop).