Hoek is gebrand op een goed resultaat na de verloren wedstrijd vorige week in Sassenheim tegen Ter Leede, waar de ploeg achteraf gezien met een grotere marge naar huis kon worden gestuurd dan de magere 1-0 die na 90 minuten op het scorebord stond. Vincent Ammerlaan was namens Ter Leede de doelpuntenmaker.  Wie vorige week goed had opgelet zag dat niet alleen Ter Leede op het veld stond met een rouwband om. Ook Hoek had een rouwband rond de arm als stille steunbetuiging aan Reguillo Vandepitte. Vandepitte had in overleg met de staf en selectie besloten de wedstrijd tegen Ter Leede aan zich voorbij te laten gaan. Reden hiervoor was het tragische verlies van zijn dochter die op 19 augustus is overleden. De kleine Jira-May heeft nooit het levenslicht mogen zien. Wij wensen Reguillo en zijn partner Oriana veel sterkte toe in de komende tijd.

Bijzaak
Terug naar de belangrijkste bijzaak in de wereld: het voetbal. Hoek kan komende zaterdag geen beroep doen op Leonardo Faioli welke tegen Ter Leede geblesseerd uitviel. De Braziliaan heeft dermate last van een ontsteking en moet daarom het duel tegen Ajax missen. Nick de Groote is inmiddels uit het gips, maar is ook niet inzetbaar. Vandepitte keert daarentegen terug in de selectie na zijn begrijpelijke afwezigheid vorige week. 

Vertrouwen
De tegenstanders uit Amsterdam zijn het seizoen goed begonnen, maar moeten deze wedstrijd van hun palmares schrappen. De 3-2 zege tegen Haaglandia zal de ploeg toch het nodige vertrouwen hebben gegeven. Desondanks het feit dat men geruime tijd met 10 man stond (rood voor Stefano Seedorf) wist men in de slotfase de wedstrijd over de streep te trekken. Bilal el Amrani scoorde al na drie minuten de 1-0 voor Ajax. Vlak na rust kwam Haaglandia op 1-1 door Chidozie Ugwunna. In de slotfase zorgde Joost Heij er persoonlijk voor dat er een 3-1 stand op het scorebord verscheen door twee maal te scoren. Ricardo Vlugt deed in de slotfase nog iets terug namens Haaglandia: 3-2. Desondanks het feit dat de wedstrijd is geschrapt blijft de rode kaart van Seedorf staan. Hij speelt dus niet mee tegen Hoek.

Wankel
Het is voor Hoek te hopen dat de komende tegenstander net zo wankel is als hun grote broer uit de Amsterdam Arena. Daar mag echter absoluut niet van worden uitgegaan. De amateurs van Ajax zijn een technisch collectief welke bovendien op kunstgras goed uit de voeten kan. Hoek zal alle zeilen moeten bijzetten om de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd welke onder leiding staat van scheidsrechter C. Prooi begint zaterdag om 14.30 uur.