Hoek 2 ging op bezoek bij een goede bekende in de bekercompetitie, immers in 4 jaar tijd is dit al de 3e keer dat beide ploegen elkaar treffen in de poulefase van de bekercompetitie. Dauwendaele 2 dat vorig seizoen in de nacompetitie voor promotie naar de reserve 1e klas speelde maar werd uitgeschakelt door het terziele gegane SC Amstewijck 2 had er duidelijk zin in. Met een goed neergezette organisatie bestreed het Hoek 2 dat zich in de eerste helft eigenlijk geen kans bij elkaar wist te spelen. De thuisploeg kreeg door vooral slordigheden van Hoek 2 enkele prima kansen maar gelukkig stond Hoek 2 doelman Sander Pijpelink een paar keer prima in de weg. Hoek2 was geen schim van de ploeg die afgelopen dinsdag een prima wedstrijd speelde tegen zondag 5e klasser Koewacht (1-2 winst). Er werd die avond prima voetbal gespeeld, goed gecombineert en met inzet gespeeld, enigste minpunt waren de vele kansen die niet werden benut. Het was dan ook Dauwendaele 2 dat een voorsprong verdiende en die ook kreeg, op slag van rust kwam men op 1-0.

In de 2e helft startte Hoek 2 dat enkele wissels had doorgevoerd duidelijk beter en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Tot grote kansen kwam men echter niet, enigste grote kans was een kopbal van een verdediger van Dauwendaele 2 op eigen doel nadat hij zwaar onder druk was gezet. Het overwicht van Hoek 2 zakte daarna wat weg, en toen Dauwendaele 2 dat in de 2e helft duidelijk minder gevaarlijk was toch doeltreffend toesloeg was de wedstrijd gelopen, eindstand 2-0.

Komende donderdag ontvangt Hoek 2 om 19.30 reserve 2e klasser GPC Vlissingen 2 en ook deze wedstrijd zal in het teken staan van de voorbereiding, zeker gezien de minimale kans dat Hoek 2 nog een ronde verder zou kunnen komen in de bekercompetitie. Aan Hoek 2 de taak wat zelfvertrouwen te tanken richting de competitiestart, zeker gezien de laatste bekerwedstrijd volgende week zaterdag waar het altijd lastige Arnemuiden 2 wacht. Een ploeg waar men de afgelopen 3 jaar menig zwaar duel mee heeft uitgevochten, in dat opzicht een mooie testcase met het oog op de competitie waar 26 zware duels staan te wachten!!