Volg HSV Hoek op social media:

Hoek start competitie met kleine nederlaag

20-08-2016 19:53 SASSENHEIM

Geplaats door Bas Dooms in Hoek 1

Hoek is er vanmiddag niet in geslaagd de competitie te beginnen met een positief resultaat. Op een winderig sportpark Roodemolen werd met 1-0 verloren van Ter Leede. Vincent Ammerlaan tekende met een kopbal in de tweede helft voor de enige treffer van de middag.

Vanaf de aftrap nam Ter Leede het initiatief en was het de ploeg met de meeste dreiging. Hoek deed van zich spreken met spaarzame uitvallen. Guillaume Clinckemaillie was de eerste met een kansje voor Hoek, maar hij kreeg de bal op rand zestien niet onder controle. Aan de andere kant zorgde doelman Jordy De Jonghe ervoor dat zijn doel schoon bleef na een gevaarlijke inzet van Ter Leede. Even later was Clinckemaillie weer gevaarlijk, maar hij mikte met een halve lob net naast de goal. Na ruim twintig minuten op de klok kwam Hoek goed weg toen Oussama Siali op de lat schoot. Tien minuten voor de rust speelde Leonardo zich knap vrij in de zestien, echter miste zijn voorzet de inkomende Clinckemaillie. Diezelfde Leonardo werd net voor rust hardhandig aangepakt met als enig doel hem uit de wedstrijd te krijgen. Doelman De Jonghe keerde voor de rust nog een vrije trap van Splinter, zodat de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

Geen overwicht
In de tweede helft kreeg Hoek het voordeel van de harde wind, maar deed daar weinig mee. Leonardo bleek bij aanvang van de tweede helft toch last te hebben van de eerder ontvangen tik en moest zich laten vervangen. Armand Doka kwam voor de Braziliaan in het veld. Hoek wist geen overwicht te creëren en kwam wederom goed weg toen een inzet van Kappenberg via de onderkant van de lat voor de lijn stuiterde. Jeffrey Bok zag later zijn inzet gekeerd de grote teen van de Jonghe. Een doelpunt van Ter Leede hing in de lucht, maar Alexander Embrechts was namens Hoek nog gevaarlijk toen hij als enige doorliep op een afgeslagen bal. Het onvermijdelijke gebeurde dan uiteindelijk toch; Ter Leede nam de leiding uit een corner waaruit Vincent Ammerlaan raak kopte: 1-0.

Fonkelnieuw
Hoek ging vervolgens krampachtig op zoek naar de gelijkmaker en zag zichzelf ook nog een strafschop ontnomen worden na een duidelijke handsbal van Ter Leede. Scheidsrechter Boringa floot het voorval weg. Ter Leede hield in de slotfase eenvoudig stand zodat hun kleine marge niet meer in gevaar kwam. Volgende week mag Hoek thuis proberen de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Op het fonkelnieuwe kunstgras zijn dan de amateurs van Ajax te gast. De formatie van de Amsterdammers won vanmiddag met 10 man van het financieel geplaagde Haaglandia: 3-2.

Ter Leede - Hoek 1-0 (0-0) 72. Vincent Ammerlaan 1-0 | Scheidsrechter: J.S. Boringa | Gele kaart: Kappenberg, Verplancke (beiden Ter Leede) | Aantal toeschouwers: 200.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Bayram, Kappenberg, Bok, Splinter, Ammerlaan, Siali (69. Schreurs, 80. van der Lans), Verplancke (46. Dingjan) en Troost.

Hoek: De Jonghe, Embrechts, Van Renterghem, Wilson, Fitsch, Martens, Clinckemaillie (82. de Vreeze), Vieira Faioli (79. Doka), Doesburg, Beshliaha (60. Pattinama) en Lagrou.