Hoek wint zijn laatste oefenmatch in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

10-08-2016 23:38

Geplaats door Patricia Maljaars in Hoek 1

Deze avond werd de oefencampagne in de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 afgesloten tegen Zwevezele. Zwevezele speelt op het 5de niveau in België, 1ste provinciale.

Met de afwezigheid van de aanvallers Nick de Groote, Josimar Pattinama (geblesseerd) en Guillaume Clinckemaille (trainingsstage Malta) moest Jannes Tant voorin even puzzelen. Vanavond was de nieuwe speler Alexander Embrechts wel inzetbaar.

Met de volgende elf begon Hoek de wedstrijd:

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem, Birgen Martens, Reguillo Vandepitte, Nathaniel Lagrou, Sascha Beshliaha, Leonardo en Kyle Doesburg.

Het duel was in de eerste helft nog in evenwicht, beide partijen kregen wel wat kansjes maar gescoord werd er niet.

In de rust bleven Jordi de Jonghe en Lionel Fitsch achter in het kleedlokaal, zij werden vervangen door Brian Meulmeester en Giovanni Siereveld. Hoek begon na de rust aanvallend.

In de 50ste minuut kreeg Hoek een vrijetrap, die bij de tweede paal te recht kwam waar de nieuwe aanwinst Alexander Embrechts stond en binnenkopt.

Hoek wilde meer en probeerde de score uit te bouwen.

Trainer Jannes Tant paste nog een aantal wissels toe, hij haalde Nathaniel Lagrou en Sascha Beshliaha vroegtijdig naar de kant, zij werden vervangen door Bjarne de Vreeze en Douwe Zeegers.

Na een diepe bal ging Douwe Zeegers de 16 in, waar hij wat opzichtig aan zijn shirt werd getrokken. De scheidrechter bedenkt zich geen moment en legt de bal op de stip, penalty.

Spits Doesburg zet zich achter de bal. De spelers van Zwevezele zeuren nog wat bij de scheidsrechter maar Doesburg laat zich niet afleiden en schiet de bal snoeihard binnen, 2-0.

Hoek eindigt zijn voorbereiding met een overwinning en kan met nog tien dagen te gaan met een goed gevoel uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd uit naar Ter Leede.

1-0 Alexander Embrechts

2-0 Kyle Doesburg (penalty)