Volg HSV Hoek op social media:

Hoek wint ook van de West-Zeeuws-Vlaamse selectie

30-07-2016 10:51 Biervliet

Geplaats door Patricia Maljaars in Hoek 1

De traditionele wedstrijd tegen het West-Zeeuws-Vlaamse selectie te Biervliet stond deze avond op het programma. Ondanks dat Hoek dit jaar geen gebruik heeft gemaakt van de trainingsvelden van Biervliet, wilde Hoek de traditie nog wel even in ere houden.

Met een ander opstelling dan sommige supporters misschien hadden verwacht, probeerde Jannes Tant iedereen speelminuten te gunnen en te achterhalen wat de sterkste opstelling is om komend seizoen mee te kunnen presteren. Spelers die lichte pijnklachten hadden, werden gespaard.

Hoek trad deze avond aan met: Brian Meulmeester, Sascha Beshliaha, Reguillo Vandepitte, Armand Doka, Thomas van Renterghem, Birgen Martens, Bjarne de Vreeze, Nick de Groote, Kyle Doesburg, Guillaume Clinckemaillie, Douwe Zeegers.

Al na 7 minuten opende Kyle Doesburg de score. Doesburg kwam voor zijn man en kon de voorzet van Beshliaha binnenschieten.

Aangezien Hoek al twee weken aan het trainen is, was het niet verwonderlijk dat Hoek de beter ploeg was. Hoek zocht de aanval, creëerde kansen maar liet daardoor een enkele keer te veel ruimte in de verdediging. Zo kwam de West-Zeeuws-Vlaamse selectie aan de grootste kans van de wedstrijd, Roland van de Wege schoot voor opendoel hoog over.

Hoek herpakte zich en kwam in de 14 minuut al op een 2-0 voorsprong door Kyle Doesburg. Een overtreding op Birgen Martens leverde een vrije trap op, Clinckemaille zette zich achter de bal, gaf de bal breed aan Doka die de bal over de verdediging op het hoofd van Doesburg legde. Doesburg kopte de bal over de uitkomende keeper binnen.

In de 29ste minuut werd de bal weer over de verdediging gelegd, aan de zijlijn werd nog geroepen buitenspel maar daar ging de scheidsrechter niet op in, waar Douwe Zeegers stond. Zeegers die, met een beetje hulp van de verdediging, zijn eerste doelpunt voor Hoek kon noteren.

Met een ruststand van 3-0, wisselde Jannes Tant:

Renterghem, Martens, De Groote, Doesburg en Clinckemaillie voor hen kwamen Lionel Fitsch, Giovanni Siereveld, Fabian Wilson, Leonardo en Nathaniel Lagrou.

Drie spitsen er uit en drie verdedigers er in, vraagt om wat verschuivingen. Er werd misschien iets minder gecreëerd maar niet minder gescoord.

Al na 3 minuten in de tweede helft schoot Leonarde de 4-0 binnen. In de 57 minuut was het weer raak voor Douwe Zeegers. Sascha Beshliaha stoomde op naar voren, de keeper kwam uit, maar Sascha koos om niet zelf te schieten maar opzij af te leggen. Daar stond Douwe Zeegers vrij om in een zo goed als leeg doel binnen te schieten.

Clinckemaille terug in het veld gekomen voor Beshliaha schoot in de 77ste minuut de 6-0 binnen, wat gelijk ook de eindstand was.

Hoek speelt morgen (zaterdag 30 juli) zijn eerst wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. De opening vindt plaats om 18.00 de aftrap van de wedstrijd om 18.30 uur.