Het is alweer 2 weken geleden dat H3 de laatste na-competitiewedstrijd speelde, thuis tegen amstelwijck 2.Een club die overigens later die dag nog landelijk nieuws werd. Aangezien de heenwedstrijd,met een uitgekleed H3, een flinke nederlaag opleverde was de terugwedstrijd eigenlijk een formaliteit.Een wat completer H3 kon zich nu wel meten met de tegenstander, alhoewel er toch een klein verlies ( 0-1) te noteren viel. Van een echte afsluiting kwam het die dag niet, temeer H2 die dag promotie kon bewerkstelligen naar de reserve Hoofdklasse. Hierdoor ging de meeste aandacht die dag uit, en overigens terecht ,naar de mannen van Bart en Rits.

Niettemin kan H3 terugblikken op een uiterst succesvol seizoen en daarom verdienen deze dappere strijders het om nog 1x de aandacht krijgen.

Zoals gisteren al kort werd samengevat. " Wie äan het begin van het seizoen had durven voorspellen dat H3 een record van 46 punten zou halen, de eerste periodetitel met een groot feest in cafe de Molenhoek en 2 x zou winnen van t'durp hadden we richting emergis gestuurd"  Het is duidelijk dat we een mooi seizoen hebben gehad, gezelligheid, resultaat en vervolgens nog meer gezelligheid.

H3 begon de competitie welliswaar met verlies maar daarna kwam de H3 trein goed op gang. Mooie overwinningen volgden elkaar in rap tempo op en richting de winterstop wist alleen de latere kampioen Walcheren , ons 3 punten af te snoepen. Het leverde ons de eerste periodetitel op, vervolgens winterkampioen en natuurlijk ontbraken de H3 kerstkaarten niet. Na de winterstop direct 2 puike overwinningen op Kloetinge en de bolusbakkers uit t durp. Hardop werd al gedacht "een  kampioenschap zou geweldig zijn maar  een promotie niet erg handig aangezien H2 op dat moment wat in de weg zat. Een wat mindere periode volgde  met verliespartijen tegen GPC en wederom Walcheren. Met nog 4 wedstrijden te gaan was de voorsprong geslonken tot 1 punt op nr 2 Walcheren.Vier finales voor de boeg en de eerste daarvan was uit naar Rijsoord. Eerste helft had H3 deze tegenstander op een kansloze achterstand moeten zetten maar kreeg 2e helft het deksel op de neus. Voor het eerst sinds lange tijd kon H3 in de achtervolging. Een nipte overwinning op Oostkapelle volgde maar de koploper maakte geen fout.Dan de lastige uitwedstrijd naar Fc Axel 2.De mannen van Piet hadden er nog zin in en een 2-1 nederlaag was het gevolg.Kampioenschap verkeken, eind goed al goed, het zat er blijkbaar toch niet in. H3 kon zich opmaken voor de nacompetitie en dat is zoals in het verleden wel vaker,een leuk toetje.2 weken rust volgen en ineens is daar toch H2 dat zich ergens in blessuretijd warempel richting de na-competitie schiet.Inmiddels wordt de vaste column Kopstootjes geplaatst en wordt er al gesproken over het afgelopen rampjaar van H1 en het einde van het seizoen.Voor mij is dan duidelijk dat het voor de echte Hoekezen nog helemaal geen einde seizoen is en 4 juni wellicht een historische dag wordt als 2 lagere elftallen promoveren via de nacompetitie.Inmiddels is duidelijk hoe eea gelopen is en voor H3 spijtig dat de wedstrijden tegen Amstelwijck net op het verkeerde moment vielen.

Uiteraard kwam gisteren eea van afgelopen seizoen ter spake en werd ook duidelijk dat H3 komend seizoen flink wat wijzigingen zal ondergaan.

- Kevin de Smet stopt na 3 jaar H3. Zijn drukke bestaan als Doc is niet meer te combineren met voetballen in H3.

- Mike Visser hangt zijn schoenen ook aan de wilgen. Blessures en fysieke ongemakken spelen hem regelmatig parten.Wellicht nog wel te bewonderen om en rond het elftal

- Albert Kingma ruilt zijn veldvoetbalschoenen in voor zaalvoetbalschoenen. Met zijn gouden linker stond hij aan de basis van vele voorzetten die een doelpunt opleverden.

-Michel Mullaert vervolgt zijn carriere als assistent-trainer bij H2. Een enorme aderlating in de voorhoede van H3. De vlag zou al uithangen op Walcheren en Zuid-Beveland na het horen van dit bericht. Afgelopen seizoen,met 18 treffers topscoorder van H3 en gisteren verkozen tot MVP ( meest waardevolle speler van het seizoen)

-Robin Francke. Keeper in de glorietijd van H2 en daarna afbouwen bij H3. Volgens oud trainer Hille de beste keeper die H3 ooit heeft gehad. Voor Robin het juiste moment om de handschoenen in de boom te hangen aangezien hij niet in de weg wil zitten voor zijn potentiele opvolger, de jonge Rick Ottjes.

Ook op het vlak van training en begeleiding zal er het eea veranderen.Ondergetekende en Jordy Goossen zullen deze rol komend seizoen niet meer vervullen. Een rol op de achtergrond is nog altijd mogelijk maar de bekende kar trekken is er door tijdgebrek bij beiden niet meer bij.Inmiddels is duideijk dat Arjan Tollenaar een groot deel van de trainingen zal leiden en met wat aanvulling erbij zal er volgend jaar een enigzins vernieuwd H3 staan.

Tot slot wil ik namens de selectie iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor H3 de afgelopen jaren. In het bijzonder Rina voor het wassen van de shirts, Franny voor de verzorging in de bestuurskamer,Jaap voor de materialen, Hille en Van H voor het vlaggen, bestuur en kantinepersoneel , PH en begeleiding andere lagere elftallen voor de samenwerking.

 

Alle H3 volgers een goede vakantie !!