Na 2 misgelopen kampioenschappen en 2 nacompetitie missies die op voorhand al gedoemd waren tot een fiasco promoveert Hoek 2 dus weer naar het hoogste niveau. Wie dit voorspelde toen de competitie een wedstrijd of tien onderweg was werd nog net niet opgenomen in een kliniek. Na een gedwongen trainerswissel (Wesley de Smet promoveerde naar Hoek 1 als assistent na 4 wedstrijden) begon het te lopen en ging er iets in de groep leven van "we kunnen wel eens voor een verrassing gaan zorgen dit jaar". Bart Corstanje ruilde zijn spitspositie in voor het trainerschap, had een duidelijk streven van hier willen we naar toe met Hoek 2,een hecht clupje, misschien nog niet zo zeer buiten het veld maar zeer zeker wel binnen het veld. Eigenlijk met de kern die 3 jaar geleden degradeerde, immers toen waren er nog 9 spelers over van Hoek 2 dat destijds degradeerde uit de reserve hoofdklas. Wesley de Smet pakte de draad op, bouwde de selectie wat verder uit en Bart Corstanje smeede er een mooi geheel van.

Waar Hoek 2 dus de laatste 2 jaar niet meer de fitheid had tijdens de nacompetitie spatte de fitheid er nu vanaf. Trainen met 16 man en 2 keepers was eerder regel dan uitzondering, dat is heerlijk werken voor een trainer natuurlijk, maar uiteindelijk moeten de spelers het doen. Zo begon men dus aan een missie van 4 finales die tot stand was gekomen na een doelpunt in de 94e minuut van laatste competitiewedstrijd waardoor Hoek 2 alsnog een ticket pakte voor de nacompetitie. Hardinxveld 2 werd met 1-2 verslagen en in de terugwedstrijd werd het een overduidelijke 4-0. Dan wachte Tricht 2 in een dubbel, vorige week speelde Hoek 2 een uitstekende partij maar verloor uiteindelijk onverdiend met 3-2. De echte finale moest de absolute beloning brengen voor Hoek 2. Met  beperkte mogelijkheden was er alles aan gedaan er een mooie happening van te maken. Door werkzaamheden ivm het nieuwe kunstgras op het hoofdveld moest er worden uitgeweken naar veld 2. Met wat dranghekkens was een omheining gecreeerd, muziek instalatie voor de doelpunten, een tijdsklok vlaggers bij opkomst van de elftallen. Tevens was er via Twitter en Facebook opgeroepen om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om Hoek 2 te steunen. Nadat de blauw witte rook was opgetrokken bleek er voor 2e elftal begrippen aardig wat mensen langs de lijn te staan.

Het gaf de thuisploeg de bekende steun in de rug en Hoek 2 starte dan ook vol  overgave aan de wedstrijd. Het eerste kansje kwam via een lobje van Marco Doens dat net overging. Het eerste wapenfeit van de bezoekers kwam middels een vrije trap die vervelend voor doelman Sander Pijpelink opstuitte, gelukkig was Pijpelink snel de zaak meester. Na een kwartier een handvol kansen voor Hoek 2, zo tikte de Tricht 2 doelman een gevaarlijk schot van Brian de Bruin over. Schoot Sascha Beshiala op de buitenkant paal om vervolgens bij een open kans voor het doel toch op de doelman te mikken. Zo leek het dus weer een copie te gaan worden van vorige week, Hoek 2 de kansen niet afmaken en Tricht 2 sluw wachten op dat ene kansje. Iets na het half uur was daar zo'n kans toen een poeier van Tricht 2 via de binnenkant paal de bal terug het veld in sprong, daar kwam Hoek 2 zeer goed weg. In de slotminuut van de 1e helft zag Tijn Tielemans zijn schot op de paal belanden en daar kwamen de bezoekers dus goed weg.

Nog 45 minuten resten Hoek 2 na de thee nog om de opgelopen schade in Tricht van 2-3 te herstellen. Na een dikke tien minuten kwam Hoek 2 op gelijke hoogte van 3-3 door de doelpuntemachine bij Hoek 2 van de nacompetitie Marco Doens. Uit een van richting veranderd schot was doelman Jesse Kok (16) die deze week zijn overgang naar het  ambitieuse WNC Waardenburg 1 (zat 1e klas) aankondigde kansloos, 1-0. De achterstand was dus goed gemaakt maar Hoek 2 wilde meer en ging overtuigend op zoek naar de 2e treffer. Een volgende treffer kwam al snel en wederom was het Marco Doens die scoorde, 2-0. Nu moest Tricht 2 dat de gehele wedstrijd probeerde de boel te vertragen gaan komen wat ruimte betekende voor Hoek 2. Van de geboden ruimte profiteerde met nog een klein kwartier te spelen Sascha Beshiala en kon enkel via een overtreding in het strafschop gebied nog gestopt worden. Het was Beshiala zelf die achter de bal ging staan en Hoek 2 tot grote vreugde naar 3-0 schoot. Maar een minuut later was het Tricht 2 dat toch weer aanklampte toen het uit een vrije trap de 3-1 binnenschoot. Hoek 2 kreeg er toch wel klamme handjes van en zeker als met nog een minuut of toen op de klok Sascha Beshiala zijn 2e gele kaart krijgt van scheidsrechter Stoffel Schipper. Tricht 2 dringt aan op zoek naar de 3-2 dat verlenging zou betekenen. De 17 jarige ingevallen linksbuiten bij Tricht 2 blijkt een ware plaag voor de Hoek 2 verdediging te worden en bezorgt Fabian Wilson nog een pittige laatste tien minuten. Maar Hoek 2 houd stand en kan zijn geluk niet op als de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal fluit. Dolle taferelen spelen zich af, spelers duiken op elkaar en de staf van Hoek 2 valt elkaar in de armen van geluk want.....WANT HOEK 2 IS WEER HOOFDKLASSER. De doorgaans stoere Tijn Tielmans ziet bij elftal leider Johnny de Ritter een traantje komen en houd het zelf ook bijna niet droog. Want ook hij is dolblij evenals alle andere spelers dat Hoek 2 weer op het hoogste reserve niveau actief mag zijn komend seizoen. Op bezoek bij Kozakken Boys 2, ASWH 2 en de derby tegen Kloetinge 2 zijn doorgaans leuker dan een wedstrijd tegen b.v SC Amstelwijck 2 of Kapelle 2.

Hoek 2 dompeld zich een hele avond in het feestgedruis, rondrit over het dorp, volop vuurwerk, genoeg bier van iedereen gekregen en een prachtig feest georganiseerd door Cafe De Molenhoek. Het ontbrak Hoek 2 deze dag aan niets want de dag was s'middags al begonnen met een lunch dat mede mogelijk gemaakt was door Bakkerij Dees. Hier en daar vielen de woorden "en nu??".... dit zijn even zorgen voor later. Hoek 2 weet maar al te goed dat een klasse hogerop geen sinicure zal zijn om te overleven en dat er veel geeist zal worden komend seizoen van de spelers. Ook komend seizoen zal de Hoek 2 selectie bestaan uit een speler of 18 en blijft nagenoeg alles intact. Enkel Johnny Kloonen die al een half jaar wegens blessureleed niet meer in actie kwam verlaat Hoek 2 en Brian van Wingen die zich de laatste tijd niet meer liet zien en daardoor niet meer welkom is maken geen deel meer uit van de Hoek 2 selectie. Uit Hoek 4 gaan Pim Dieleman en Michael van Langevelde meetrainen om te kijken of het lukt om aan te sluiten bij Hoek 2. De eninge transfers is tot op heden Kevin Segers die de 1e selectie van Philippine verlaat voor Hoek 2. Omdat de 1e selectie ook uit een man of 18 zal bestaan zal het dus gewoon op de eigen groep aankomen in volgend voetbal seizoen. Een mooie uitdaging voor Hoek 2, maar eerst nog even lekker nagenieten van de mooie momenten de afgelopen week, en dan wel zien wat er komen gaat.