Hoek 2 was dinsdagavond na de 4-0 overwinning op Hardinxveld 2 in extase, dit gaan we halen spark iedereen uit, op naar de reserve hoofklas klonk het brutaal. De 2 aderlatingen die Hoek 2 deze avond moest laten in de vorm van 2 geschorsten Tijn Tielemans en Arjen Schieman moest kunnen worden opgevangen. Zelf de Hoekse Feesten zou geen roet in het eten kunnen gooien want alle spelers spraken uit "vrijdagavond rustig aan in de tent". Ook het beruchte en als rode draad door de Hoekse Feesten lopende 6 kamp spel moest het dan maar voor een keer zonder Hoek 2 spelers doen op zaterdag. De 3 dagen ervoor kon je immers ook leuk mee doen vond men. Tot donderdagavond 20.00!!!  De Hoek 2 appgroep ontploft en treurende smiley's komen voorbij als blijkt dat bij het spel bommetje XXL Marco Hamelink zijn enkel heeft gebroken. Hamelink bezig aan een uitstekend seizoen is dus de 3e basisspeler die Hoek 2 zaterdag noodgedwongen moet missen. Dat de grote van de Hoek 2 selectie dit seizoen een belangrijke factor is geweest is al eerder aangehaald. Maar met deze 3 gedwongen aderlatingen, 2 spelers werken, een zware blessure en Brian van Wingen die van de aardbodem is verdwenen word het nu wel erg krap. Gelukkig wil Fabian Wilson die dit seizoen bij Hoek 2 zijn rentree maakte na een zware kruisbandblessure er nog wel een paar wedstrijden aanplakken. Ook Nathan Langrou had enige weken geleden aangegeven, heb je me nodig, ik wil graag mee doen!! Tel daar Sascha Beshliaha en good old Michel Mullaert die Hoek 3 nu definitief inruild (hij word komend seizoen assistent trainer bij Hoek 2) voor Hoek 2 bij op dan kom je toch aan een meer dan acceptabele ploeg.

Dat Hoek 2 een acceptabele ploeg had werd snel duidelijk want al na 3 minuten een dot van een kans als na een slimme steekpass Fabian Wilson alleen voor de doelman verschijnt. Maar een uitstekende tussenkomst van de doelman voorkomt een vroege openingsgoal. Niet veel later is het de Marco Doens die op het jeugdige talent van Tricht stuit. Voor Hoek 2 zijn er in de beginfase al 3 opgelegde kansen te noteren maar die worden niet verzilverd. De thuisploeg kijkt het allemaal eens aan en kan weinig gevaar stichten. Na een klein kwartier een op het oog wat makkelijk gegeven vrije trap aan de zijlijn voor de thuisploeg die grote gevolgen heeft. De bal word voorgegeven en onhoudbaar raak gekopt, 1-0 uit welgeteld de eerste de beste doelpoging. Hier uit blijkt ook wel het verschil van hoofdklas of 1e klas want waar in de 1e klas zulke kansen vaak met een sisser aflopen daar is het nu gelijk raak. De bezoekers raken niet echt in paniek want ook na deze domper zijn er weer volop kansen. Maar steeds blijkt ruwe diamant Jesse Kok een sta in de weg, want ook een schot in het kruis door Brian van Hoorn word vakkundig uit zijn doel geranseld. Is attent op snelle vrije trappen en gevaarlijke schoten worden rustig gepakt. De thuisploeg prijst dus zijn doelman want voor de rest kan men niet veel gevaar stichten lijkt het. Tot daar plots een counter is en het veld open ligt, de spits schuift de bal naast Hoek 2 doelman Sander Pijpelink en de 2-0 lijkt in de maak. Gelukkig brengt de paal redding want anders leek het wel een gelopen koers te zijn. Hoek 2 is de gehele 1e helft de betere ploeg, heeft de meeste kansen maar staat gewoon met 1-0 achter als men de rust ingaat.

In de rust ziet Hoek 2 zijn 4e basisspeler van dit seizoen afhaken, de jonge Brian van Hoorn die zich dit seizoen tot basispeler heeft opgewerkt moet noodgedwongen met een blessure achterblijven in de kleedkamer en word vervangen door Marnick de Bat die net weer terug is na een blessure. Ook na rust een sterk Hoek 2 en word al vrij vroeg in de 2e helft beloond met een doelpunt. Na een strakke voorzet van Sander de Haas kopt Michel Mullaert aan de 2e paal de bal keurig in de voeten van Marco Doens die afrond, 1-1. Een tik voor de thuisploeg die rondloopt als een geslagen bokser zeker als Michel Mullaert de 1-2 op het bord zet. Tricht 2 wankeld en als nu de 1-3 valt lijkt het over en uit voor de huidige reserve hoofdklasser. Maar het doelpunt valt niet en de Trichtenaren rechten de rug en delen al een eerste speldeprik uit waar Sander Pijpelink allert op reageerd. Inmiddels moet ook de 5e basisspeler en man van de nacompetitie met 5 treffers Marco Doens noodgedwongen gewisseld worden, een enorme aderlating voor Hoek 2. Toch lijkt er nog niet al teveel aan te hand totdat fabian Wilson plots naast het veld staat te zwaaien met totaal aan flarden geschoten voetbalschoenen. Snel word er een ander paar naar de andere kant van het veld gebracht maar ondertussen profiteert de thuisploeg van de overtalsituatie en scoort via een afstandsschot de 2-2. De wedstrijd vorderd gestaag en de krachten vloeien weg bij beide ploegen, logisch want de verzengende hitte op het oude en zware kunstgrasveld begint zijn tol te eisen. De thuisploeg dat lange tijd onder zware druk stond ontworsteld zich nu en komt zelfs nog op een 3-2 voorsprong. Hoek 2 kan de zaak niet meer recht trekken al zijn er nog kansen genoeg, zo kan Michel Mullaert een haarscherpe voorzet van Nathan Langrou zo binnen lopen maar schrikt hij eigenlijk van deze enorme kans en ziet de bal rakelings naast gaan. De teleurstelling druipt van de Hoek 2 gezichten als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit. Een stilte in de kleedkamer geeft aan dat Hoek 2 baalt als een stekker want deze middag had eigenlijk veel ander moeten verlopen. Na een poosje kwam het besef dat ondanks de nipte nederlaag er nog volop kanssen zijn om dit recht te trekken. Hopelijk kunnen de geblesseerden deze week worden opgelapt zodat iedereen er voor 110% tegen aan kan.

Volgende week zaterdag 4 juni om 14.30 op sportpark Denoek krijgt Hoek 2 kans op een revanche, men zal moeten winnen met 2 doelpunten verschil wil men promoveren. Bij een zege van minder dan 1 doelpunt verschil volgt verlenging, bij ieder ander resultaat blijft Hoek 2 reserve 1e klasser. Met de steun van de supporters is er nog alle vertrouwen in een goede afloop, dus bij deze steun Hoek 2 in zijn jacht op promotie naar de reserve hoofdklas. Het word een wedstrijd voor beide ploegen erop of eronder dus spectakel gegarandeerd.