Volg HSV Hoek op social media:

Robin Francke, held van Hoek 3 na memorabel avondje nacompetitie

25-05-2016 22:13 Hoek

Geplaats door Wim Dieleman in Hoek 3

Hoek 3 heeft zich gisteravond geplaatst voor de finale wedstrijden van de nacompetitie.Hoek 3 won met 3-2 van De Fendert 2 , waarna strafschoppen de beslissing gaven in Hoeks voordeel.Het werd een memorabel avondje op veld 2, waarin een hoofdrol was weggelegd voor Robin Francke.

In het verleden wist Hoek 3 zich regelmatig te plaatsen voor nacompetitie voetbal. Altijd een leuk toetje aan het einde van het seizoen waarin het er allemaal net wat anders en fanatieker aan toe gaat. Nadat afgelopen zaterdag nipt met 2-1 werd verloren bij de Fendert was gisteren de return.Ondanks het vroege tijdstip was er een prima selectie beschikbaar,en had iedereen de moeite genomen om op tijd aanwezig te zijn. De bezoekers vertrokken al om 16:45 en lieten de indruk er alles aan te doen om met een gunstig resultaat te willen terugkeren naar Fijnaart.

Het moet gezegd worden maar het anders zo vaak bekritiseerde veld 2 lag er prima bij. Niet alleen de weersomstandigheden werkten mee, maar ook de mannen van de accomadatie hadden hun best gedaan zodat er met de regelmaat van de klok prima voetbal kon worden gespeeld en Hoek 3 op meerdere fronten boven zichzelf uitsteeg. H3 begon weer wat voorzichtig en het was de Fendert dat de eerste kansjes kreeg. Via een steekbal werd de rechtbuiten vrijgespeeld die vervolgens de paal raakte. Vervolgens nog wat kansjes voor de bezoekers maar doelman Robin Francke redde vakkundig. Vervolgens liet H3 zien hoe je wel een doelpunt maakt en na een 20 tal minuten was het Thijs de Blaeij die na een hoekschop de bal met rechts inschoot. De bezoekers gingen nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer, maar H3 verweerde zich dapper. Het kreeg ook wat meer kansen nu en het spel golfde alle kanten op. Nadat een vermeende handsbal over het hoofd werd gezien in de hoekse 16 was er na een half uur zowaar de 2-0, nadat een prima voorzet van Robbie van t Hoff door Sil Tielemans op de lat werd gekopt en de terugspringende bal een prooi werd voor Patrick de Guchteneire. Amai, waar gaat dit heen was de gedachte, want bij deze stand was de volgende ronde voor H3. De fendert was het goede spel van het eerste half uur nu even kwijt al was het dicht bij een doelpunt nadat een speler alleen voor onze keeper verscheen maar zoals gezegd had Robin vandaag een topavond en kwam als winnaar uit de strijd. Net voor de rust nog een prima kans voor Patje nadat H3 vlijmscherp counterde.

Een boeiende eerste helft zorgde voor een 2-0 ruststand. In de rust werd besloten direct  3x te wisselen. Niet erg verstandig misschien maar met Remco, Tim (die er zaterdag niet bij waren) en Mike Visser op de bank  hadden we 3 man die ook een grote bijdrage hadden in het succesvolle seizoen.Onder het motto "we doen het met z'n allen" losten zij Mike , Sander en Albert af.

Tweede helft was het de fendert dat weer op zoek ging naar de treffer. Wat hun de eerste helft niet lukte leek hun tweede helft wederom weer niet te lukken. Men raakte weer de paal en als Robin de bal niet met 2 handen klemvast had deed hij dit wel met 1 hand. Toch na een kwartier de treffer nadat een voorzet slecht werd weggewerkt en de lange spits snoeihard raak schoot.Bij deze stand gaan we verlengen. Bij de fendert kwam vervolgens het geloof weer helemaal terug en via een vrije trap zowaar de gelijkmaker. Met nog een 25 minuten op de klok is de volgende ronde voor de Fendert.  Toch is het H3 dat zoals wel vaker het afgelopen seizoen veerkracht toonde. Ook de thuisploeg gooide er een schepje bovenop en Patje die na een goede actie via rechts ,schuin voor de fendert goal komt en met een boogbal de keeper tracht te omzeilen. Met een uiterste inspanning weet hij toch zn hand tegen de bal te krijgen en via de lat de bal over het doel te tikken.Weer 5 minuten later is het Patje die Sil wil bereiken, dit lukte niet echt, sterker nog zijn afzwaaier zeilt bij de 2e paal in de kruising en zorgt weer voor een 3-2 voorsprong.Dit zorgt wederom voor een verlenging maar beide ploegen proberen toch nog het verschil te maken en gaan tot het uiterste.Mooi om te zien hoe een aantal boven zich uitstijgt en het is vooral Michel Mullaert die zijn ploeg ouderwets op sleeptouw neemt. Ook de wat minder ervaren Stephen de Zeeuw trekt zich op aan het nivo en de hoekse verdediging onder leiding van Jan Willem Noorthoek en doelman Francke  houdt stand.Dan is het Mike Visser die zich lelijk verstapt en moet vervangen worden. Gelukkkig is good old Jordy Goossen nog beschikbaar en gooit zich in de strijd.Daarna een poeier van een fendertspits vol in de kruising, maar helaas ging een fluitsignaal , vooraf aan deze mooie goal ,waardoor de 3-2 einde wedstrijd betekende.

Verlenging dan . Normaal traint H3 daar vooral op in de kantine maar het inmiddels goed gevulde veld 2 zorgde voor de nodige morele steun. Inmiddels begint de extra ledenvergadering met als extra agenda punt Kunstgras. Een telefoontje richting kantine zorgde ervoor dat de verlichting werd ingeschakeld en we konden weer vooruit met de Heyt. Waar H3 de kracht vandaan haalde is mij een raadsel maar ook in de verlenging , lukt het een wanhopig Fendert niet het verschil te maken. Er gebeurt nog vanalles maar in de laatste minuut van de verlenging verschijnt er dan toch een fendert speler vrij voor onze doelman. Wederom komt Robin als winnaar uit de strijd en helpt zijn ploeg aan de strafschoppen.

De strafschoppenreeks lijkt vooral een twist te worden tussen de jongkies uit Fijnaart en de ouwe ervaren H3 ers. Via de lange spits en thijs worden de eerste binnengeschoten waarna het Robin is die de inzet van de fendert uit zn doel ranselt. Dan Remco Mullaert die raakt schiet en is het defendert die weer mist.Tim Brouwer schiet keurig raak en de Fendert schiet ook raak. Vervolgens is het Michel Mullaert die de stand op 4-2 brengt en zn ploeg in de volgende ronde schiet.

Dit zorgde voor mooie taferelen na afloop maar het had tevens tot gevolg dat de volgende ronde, as zaterdag , een reis naar Dordrecht inhoud om het op te nemen tegen Amstelwijck 2. Aangezien nu ook de Hoekse dorpsfeesten beginnen is het maar de vraag of H3 daar genoeg speler voor kan regelen.Tevens speelt H2 ook de volgende van de nacompetitie en het zal duidelijk zijn dat het aanbod aan spelers behoorlijk gedaald is.

Hoek 3 - De Fendert 2  3-2 ( 2-0)