Evenwichtig en helder zijn de plannen hiervoor tijdens de laatste ledenvergadering toegelicht. De voorzitter presenteerde namens het bestuur zijn inhoudelijke en financiële verhaal met de ondersteuning van een gelikte power-point presentatie. Na zijn betoog en het beantwoorden van de vragen was het tijd voor de definitieve stemming onder de aanwezige leden. Zoals in een saamhorige schoolklas priemden alle vingers tegelijkertijd de lucht in bij instemming van de plannen.
Aanvankelijk was ik een beetje huiverig voor de keus van een kunstgrasveld waarbij je het zwarte rubber bij ieder balcontact ziet opstuiven (zie Achilles Veen of Xerxes DZB). Liever zo'n onberispelijk matje als bij IJsselmeervogels. Ons bestuur kiest voor een veld zoals recentelijk bij Noordwijk is 'ingezaaid'. Schijnt een goed kunstgrasveld te zijn volgens de laatste actuele technieken/samenstelling.     

Ook is tijdens de ledenvergadering ingestemd met een verdere formalisering van de jeugdsamenwerking met Philippine. Juniorenteams gaan de competitie in onder de nieuwe naam HPC 16 . We worden nog verrast met de kleuren van de nieuwe tenues. Misschien trendy gebroken wit of vintage kalkgrijs? Je bent dan in ieder geval gegarandeerd van unieke kleuren! Op deze manier spelen we in op verdere vergrijzing van Zeeuws-Vlaanderen.  

Tweede doelstelling van de sponsorgroep en ons bestuur is proberen de Derde Divisie (voorheen topklasse op zaterdag) te bereiken. Nog altijd een prachtige indeling met parels uit het zaterdagvoetbal. Laat die vermaledijde tweede divisie maar schieten met torenhoge (accommodatie) eisen, 'onbekende' afkortingen van zondagclubs, wisselende en verwarrende samenstellingen van jonge talenten van profclubs en rare tijdstippen om te spelen. Alleen op zaterdagmiddag om 14:30 uur (nou, vooruit aanvang 15.00 uur valt ook nog te tolereren) dient er gespeeld te worden, net zoals zondag om 19.00 uur Studio Sport of op 4 mei om 20.00 uur dodenherdenking.  

Voorts ben ik verheugd over de ontplooiing van een aantal spelers. Een vijftal jaren geleden kwamen Fabian Wilson, Reguillo Vande Pitte en Lionel Fitch als groentjes over van naburige Zeeuwse clubs. Beiden hebben zich volwassen ontwikkeld tot dragende spelers van het huidige Hoek.
Ik ben benieuwd of Josimar Pattinama zich ook zo ontwikkeld heeft? Ik hoop van wel zodat Guillaume Clinckemaillie zijn hete adem in de nek voelt, waardoor hij zich genoodzaakt ziet om fris en gedisciplineerd de zomer door te komen!
Ik kijk alweer uit naar de eerste verrichtingen op Hoekanello te Biervliet tegen de Zeeuws-Vlaamse selectie…..of nee…..dat zal wel op het nieuwe kunstgrasveld gaan plaatsvinden aan de Lovenpolder…..of nee…...toch in het geuzenstadje als een soort uitzwaaiwedstrijd voor bewezen diensten van de VV Biervliet.