Hoek 2 reisde zaterdag af naar Hardinxveld 2 een  ploeg die men ook vorig seizoen trof in de 1e ronde van de nacompetitie voor promotie. Waar vorig seizoen de pijp aan het eind van het seizoen leeg was en met het verspeelde kampioenschap in het achterhoofd, daar lijkt Hoek 2 nu nog redelijk fit te zijn en daar liggen waarschijnlijk meer mogelijkheden dan vorig seizoen.

In de beginfase ging de wedstrijd redelijk gelijk op en waren er wat kansjes voor beide ploegen. De bezoekers waren dicht bij de openingstreffer maar Tijn Tielemans zag zijn kans in rook opgaan. Ook Hardinxveld 2 kreeg een goede kans maar was het doelman Sander Pijpelink die erger voorkwam. Na een dikke 10 minuten na rust volgde de openingstreffer voor Hoek 2 die op naam kwam van Marco Doens. Lange tijd leek het erop dat dit de eindstand zou worden echter in de 78e minuut kreeg de thuisploeg via een strafschop de 1-1 in de schoot geworpen. Op zich zou een gelijkspel in een uitwedstrijd een prima resultaat zijn maar Hoek 2 kreeg nog meer. In de blessuretijd scoorde Marco Doens op een afgemeten voorzet van Tijn Tielemans de 1-2. Dit werd ook de eindstand en hierdoor verschafte Hoek 2 zich een goede uitgangspositie om de volgende ronde te kunnen bereiken. Er is echter nog niets zeker en zal Hoek 2 nog alle zeilen bij moeten zetten om Hardinxveld 2 van zich af te houden.

De thuiswedstrijd is dus morgenavond om 19.00 voorafgaande aan de ledenvergadering die in het teken staat van het aan te leggen kunstgrasveld en de samenwerking met VV Philippine. Een mooie gelegenheid dus om Hoek 2 te steuntje in de rug te komen geven en daarna aan te schuiven bij een vergadering die zeer belangrijk voor de toekomst van de HSV Hoek.

Mocht Hoek 2 morgenavond een positief resultaat boeken zal het in de volgende ronde de winnaar treffen van Tricht 2 - Arnemuiden 2. De eerste wedstrijd in Arnemuiden werd 0-1 in het voordeel van Tricht 2 dat speelt voor behoud in de Reserve Hoofklas.